IoT og smarte produkter

Ønsker I at blive mere datadrevne?

Kender I til de fordele, I kan opnå ved at digitalisere jeres fysiske produkter eller produktion og dermed opsamle data, som I kan reagere på? Og ønsker I samtidig at bruge den viden til at investere i produktinnovation?

Så kan vi være en mulig samarbejdspartner. Det kan være, at I ønsker at bruge data til at:

 • optimere jeres drift
 • effektivisere træning af nye medarbejdere
 • udvikle nye services på jeres kerneprodukt

Der er mange muligheder, og vi ved, hvor I skal starte for at skyde genvej.  Få viden om, hvad der skal til, hvis I ønsker at koble jeres produkter eller produktionsapparat på nettet. Og få fat i de data, som giver input til nye services, der styrker jeres forretning.

Det kan være ved at visualisere data og bringe realtids informationer i spil med de nyeste interaktionsformer, så I kan agere på dem øjeblikkeligt.

Hold jeres produkt relevant med data. Og optimer jeres produktion.

Digitale produkter, servitization og produktion

Hvordan kan data udvikle jeres forretning?

For nogle år siden fik en jysk industrivirksomhed en stor ordre på udstyr til kyllingefarme. Kunden efterspurgte muligheden for at visualisere data, så de bedre kunne overvåge produktionen. Efterspørgslen førte til en massiv digital satsning og lancering af en IoT-platform, der har givet industrivirksomhedens kunder fuldt overblik over produktionen.

Dette er et eksempel på, hvordan data og digitale services lægger et ekstra lag oven på en traditionel forretning. Men det behøver ikke være en brændende platform, der sætter gang i jeres dataindsamling og videre digitalisering. Det kan også være et brændende ønske om at ændre måden, I går til markedet på.

Afhængig af hvor I er i jeres digitaliseringsproces, kan I bruge os til at:

 • Navigere i IoT-teknologierne.
 • Opsamle data.
 • Vælge IoT-platform.
 • Analysere data med f. eks. machine learning. 
 • Lave brugerstudier så I vælger det setup, der matcher jeres behov. 
 • Udvikle og implementere løsningen.

Vi kan udvikle løsninger, der kan visualisere jeres data. Det gælder lige fra websites, udvikling af avancerede apps og til brug af AR og VR. I kan få rådgivning af vores forretningsudviklere om servitization og hjælp fra vores it-sikkerhedseksperter  med at tjekke, om jeres smarte produkt er sikret mod hackere, uanset om data er i skyen eller ligger lokalt.

Overvejer I at tilføre jeres produkter digital intelligens?

Smarte produkter er eksisterende og nye produkter, der udvides med elektronik, sensorer, netværkskommunikation og software. Når I forbinder jeres produkt til nettet og opsamler data, tilfører I det nye egenskaber, som med ét kan udvikle og ændre jeres forretningsmodel fundamentalt.

Er jeres strategi at:

 • Opspore mulige produktfejl tidligere:
  Brug sensorer og data til at monitorere produkter, så fejl og behov for service opdages i tide. En gevinst ved agiliteten fra softwareverdenen er, at det er nemt at ændre eller opdatere den indlejrede software løbende og dermed produktet. 
 • Indsamle realtime feedback på brug:
  Anvend data til at undersøge, hvordan kunderne bruger jeres produkter.  På den baggrund kan I udvikle nye funktioner eller services – også kaldet servitization.
 • Tilføre produktet ekstra værdi:
  Kobl produktet på nettet og derefter sammen med jeres eller andre producenters produkter, så de skaber større brugsværdi for kunderne.
 • Forstå data og reagere:
  Bring informationer visuelt i spil i en kontekst, så de ikke ender som endnu en uoverskuelig række i et regneark eller database. De nyeste interaktionsformer som headmounted displays og augmented reality er gode bud.

Få værdifuldt indblik i alle led

Ønsker i at optimere jeres produktion?

Digitalisering af jeres værdikæde kan give et værdifuldt indblik i alle led – fra tilbudsgivning til fakturering. Data kan skabe  en værdifuld gennemsigtighed.

Vi har fire gode råd til hvordan I kan optimere produktionen med dataanalyse:

 1. Læg en strategi for, hvor I ønsker at være om 10 år – eksempelvis at I gerne vil træffe beslutninger på baggrund af data og i så høj kvalitet som muligt.
   
 2. Kombiner den traditionelle maskinbygger- med softwareverdenen.
   
 3. Sæt specialister inden for dataanalyse sammen med jeres produktions- og procesudviklingsmedarbejdere og produktions- og maskinleverandører.
   
 4. Bind alle data sammen på en måde, så det også kan fungere på store produktionsanlæg mange år fremover.
Det var sådan maskinfabrikken OKM gik i gang.

Hør Kristian Kvistgaard-Persson forklare, hvordan digitalisering har givet maskinfabrikken OKM et redskab til at styre deres forretning strategisk. Han skønner, at digitaliseringen har kostet omkring 1,5 mio kroner. Til gengæld giver det en årlig gevinst på 5-600.000 kroner.

"

Fabrikschef
OKM

Kristian Kvistgaard-Persson

“Det har givet overblik over vores forretning, fordi nu siger vi ikke nej til en god forretning. Det kunne vi have gjort tidligere, idet vores beslutninger måske var baseret på mavefornemmelse. Der er ingen tvivl om, at den digitale fabrik har givet adgang til flere kunder”.

Ifølge vores kunder kan det betale sig at satse på IoT

Er du i tvivl, om netop jeres forretning opnår økonomiske fordele ved at digitalisere produkter eller produktion? Der startede et par af vores andre kunder også.

Aguardio har efter ihærdig innovativ indsats lavet forretning ud af deres intelligente sensorboks, der kan installeres i brusenichen. Den opsamler data og gør kunder bevidste om, hvor meget vand, de bruger. Løsningen er solgt til hoteller, idrætscentre og boligforeninger.

Grundfos Kollegiet i Aarhus er udstyret med 1800 sensorer, der monitorerer bygningens indeklima, energi og vandforbrug. De mange data visualiseres, så de kan opdage ekstreme udsving og reagere på vedligeholdelse og status i tide.

TracTrac er pionerer inden for live-tracking af sportsbegivenheder. De har været med til at sætte nye standarder for formidling af sejlsport. Til kapsejladser har de udviklet et unikt system, hvor man kan følge bådenes placering på vandet i realtid.

Virksomheden HOUNÖ, der producerer industrielle ovne, har lanceret en digital ovn, der via cloud’en giver adgang til opskrifter og advarer, hvis ovnen skal serviceres. Digitaliseringen har skaffet virksomheden større kunder som f.eks. McDonald’s.

Sensohives sensorer monitorerer fugt og temperatur i gartnerier og restauranter. Brugen af den åbne netværksteknologi, LoRa, har åbnet helt nye markeder for virksomheden.

Find flere inspirerende eksempler på Nordic IoT Centre, som vi kører i samarbejde med Force Technologies.

kontakt os

Klar til at komme videre?
Start her!

Allan Hansen er et af vores faglige fyrtårne inden for digitalisering af produkter og produktion. Han og hans team af specialister står altid klar til at vende lige netop din virksomheds muligheder.

Beskriv jeres aktuelle udfordring i forhold til digitalisering af jeres produkt eller produktion – så vender vi tilbage med den rette specialist.

Allan Hansen

Head of Digital Experience and Solutions Lab

Inspiration fra vores andre kunder

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!