Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Kold College

Kommende mejerister lærer at procesoptimere med digital tvilling

Kold College har fået udviklet en digital tvilling af et pasteuriseringsanlæg ved hjælp af augmented reality-teknologi. Løsningen muliggør interaktion og overvågning af maskinerne i realtid ved at visualisere data på den fysiske maskine i stedet for på en skærm.
Kold College er det eneste sted i Norden, der uddanner mejerister. De har eget træningsmejeri, hvor eleverne uddannes i logistik, miljøstyring, procesteknologi, kvalitetskontrol, hygiejne, fysik, kemi og produktionsudstyr.

udfordringen

Behov for at overvåge maskinernes tilstand i realtid

Traditionel interaktion og styring af produktionsmaskiner i mejeriindustrien involverer skærmbaserede kontrolsystemer. Dette begrænser operatørernes evne til effektivt at overvåge og reagere på maskinernes tilstand i realtid. Der var behov for en innovativ tilgang til at forbedre interaktionen og optimere produktionen.

Resultater

Optimering af flere processer

  • Augmented reality-teknologien muliggjorde forbedret interaktion med produktionsanlægget ved at give operatører mulighed for at visualisere og reagere på data i realtid.
  • Forudsigelse af rengøringsbehov blev optimeret, hvilket bidrager til bæredygtighed ved at reducere spild af rengøringsmidler.
  • Systemet muliggør også tilføjelse af procesinformation og instruktioner direkte på maskinen, hvilket forbedrer operatørernes effektivitet og produktionskvalitet.

Implementering

En digital tvilling

I samarbejde med FORCE Technology har vi lavet en digital tvilling af et pasteuriseringsanlæg, som er koblet til en IoT-toolbox, der indsamler forskellige data, herunder alle temperaturer, fra en pladevarmeveksler.

Dataene bliver sendt til en simuleringsmodel, der genererer en punktsky, som kan vises ovenpå den fysiske maskine med en tablet eller en AR-brille.

Ud fra den simulering kan man se, hvor der danner sig biofilm, der er noget, som man rigtig gerne vil undgå, når man producerer mejeriprodukter.

Lajla Bøtter-Jensen

Tidl. driftskoordinator ved Kold College og i dag konsulent hos Force Technology

“Det er oplagt at introducere teknologien til mejerist-eleverne, allerede inden de kommer ud i praktik. Det bliver allerede brugt i industrien, ved at man kan sætte forskellige parametre ind og undersøge, hvordan man kan optimere en proces og dermed spare penge.”

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre virksomheder fået effektiviseret forretningen med smart teknologi:

Testede maskiner med IoT før køb og undgik fejlinvestering

STENHØJ skulle teste en ny slags motor og fik sat en række sensorer på en lift med to motorer. IoT-opsætningen viste, hvad forskellen på de to motorer var. Det kunne kvalificere en beslutning om, hvilken motor der bedst klarer spidsbelastning med mindst strømforbrug.

Formular indsendt!