Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

CLIMAID

Optimerer energiforbrug og forebygger fugtskader med hjælp fra AI

CLIMAID har et mål om at gøre komplekse data let forståelige for alle. For at nå dette mål samarbejdede CLIMAID med vores eksperter gennem et AI Denmark-forløb for at automatisere genereringen af anbefalinger.
CLIMAID er specialister i uvildig indeklimaanalyse og er funderet på mange års forskning inden for indeklima, brugeradfærd, bygningsfysik og energi.

Kan AI gøre arbejdet?

CLIMAID hjælper boligforeninger med at sænke deres energiforbrug og undgå fugtskader, lækage og skimmelsvamp. Det sker ved hjælp af en algoritme og en centralt placeret sensor, der måler temperatur og luftfugtighed.

De indsamlede data beriges med data om udetemperatur og udeluftfugtighed og beboernes egne oplevelser af, hvordan indeklimaet er, som de kan indrapportere gennem en browserbaseret app. Alle disse data indgår i CLIMAIDs beregninger, som bliver omsat til rapporter, anbefalinger og styring.

Denne problemstilling gjorde CLIMAID interesseret i at deltage i et AI Denmark-forløb med os: I stedet for at analysere tallene og skrive anbefalingerne manuelt ville de sammen med os undersøge, om anbefalingerne kunne genereres automatisk ved hjælp af kunstig intelligens.

AI-hjælpeværktøj skal aflaste manuelt arbejde

”Det er enormt svært,” konstaterer Søren Andersen. ”Fordi vi laver teksterne manuelt, er det svært at bruge teksterne til maskinlæring. Vi har lavet 200 undersøgelser, og det troede jeg var et rimelig godt datagrundlag, men det er slet ikke nok.” Det var den største øjenåbner for ham, understreger han: ”Jeg blev overrasket over, hvor meget træningsmateriale der skulle til.”

CLIMAIDs ambition er derfor blevet justeret, og det er nu planen, at AI Denmark-forløbet vil resultere i et hjælpeværktøj, der vil gøre det nemmere at skrive anbefalinger. ”Det ville jo også være en effektivisering for os, for vi laver jo anbefalingerne alligevel,” understreger han.

“Jeg er ikke i tvivl om alt det, som Alexandra Instituttet kan. Jeg kradser dårligt nok i overfladen. De er meget kompetente. Tomasz fra Alexandra har leveret alt det, man kunne forvente, og været meget tålmodig.”

Medstifter

Søren Andersen

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre fået forbedret deres produkt med ny teknologi

Formular indsendt!