Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Enkotec

Udviklingsforløb afdækker IoT-sikkerheden på remote support og cloudløsning

Enkotec indsamler og bearbejder data fra deres maskiner via en cloudløsning. Et udviklingsforløb i IoT-sikkerhed har givet dem overblik over mulige risici.
Enkotec specialiserer sig i at fremstille maskiner til sømproduktion til bl.a. palleproduktion og husbyggeri. Virksomheden, der har base i Skanderborg, har 85 medarbejdere og har eksisteret i 40 år.

"Vi havde brug for at vise vores kunder, at vi har styr på det."

Efter at Enkotec digitaliserede deres sømmaskiner for at kunne optimere kundernes produktion med dataopsamling, havde de behov for at få belyst potentielle sikkerhedsaspekter. Derfor deltog de i et udviklingsforløb i regi af Cypro-projektet.

“Vi laver remote support på vores maskiner og har også en cloud-løsning, hvor vi trækker data ud og op i skyen. I begge dele er der et sikkerhedsaspekt, hvor vi både overfor os selv men også overfor kunderne havde brug for at vise, at vi har styr på det, og at der ikke er nogen risici forbundet med vores løsninger,” fortæller Brian Melgaard, der er teknisk projektleder på Enkotecs cloudløsning.

Virksomheden leverer driftsudstyr, som kan holdes kørende i mange år, og derfor giver det også god mening at indsamle og bearbejde data for kunderne i forhold til at optimere deres produktion.

En række af deres kunder er indbyrdes konkurrenter, så derfor er det vigtigt, at de data ved en fejl ikke bliver mikset, eller at en kunde ved en fejl får adgang til andre kunders data.

Gratis uvildig viden

Udviklingsforløbet består af en række fysiske møder og webinarer, og ifølge Brian Melgaard har det hjulpet med at afdække sikkerhedsniveauet i deres virksomhed. Det har bl.a. givet viden om sikkerhedsstandarder, værktøjer og certificeringer, som er vigtige, når man arbejder med IoT-sikkerhed.

Enkotec er også blevet opmærksomme på den menneskelige faktor indenfor IoT-sikkerhed, fortæller Kenn Prinds:

“Vi er blevet bevidste om, at der er en hel række processer, som vi skal have etableret i virksomheden for at undgå, at det er den menneskelige faktor, der udløser et datalæk. Hvis vi får en henvendelse fra en kunde, skal vi kunne verificere, at det rent faktisk er kunden, og at de også har adgang til de her data.”

 

Næste skridt

Brian Melgaard mener, at udviklingsforløbet er et super tilbud, der giver en masse viden, uden at man skal betale for det.

Næste skridt er at gå over i driftsfasen og sikre, at der sker en kontinuerlig udvikling inden for IoT-sikkerhed i deres virksomhed. Her har Enkotec lavet en foreløbig aftale med vores eksperter, som skal validere deres arbejde.

Vi kan godt købe dyre konsulenter, men de har mange gange deres egen agenda. I det her tilfælde kan vi få nogle uvildige ind, som måske kan gøre os opmærksomme på nogle ting, som vi ikke selv har set.

Chief Innovation Officer
Enkotec​

Kenn Prinds

Vi har fået nogle metoder til at komme i gang med at belyse de svagheder, der kan være i vores system. Det har også givet os nogle metoder til at strukturere vores arbejde med IoT-sikkerhed. Ellers kan det godt virke lidt håbløst at kigge ind i, fordi der er så mange faldgruber.

Brian Meldgaard, teknisk projektleder på Enkotecs cloudløsning

Det fik Enkotec:

  • Metoder til at strukturere arbejdet med IoT-sikkerhed
  • Overblik over standarder
  • Opmærksomhed på interne processer
  • Uvildig eksperthjælp

Udviklingsforløbet har fundet sted i regi af CyPro-projektet, som er støttet af Industriens Fond og har til formål at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at udvikle IoT-sikkerhed.

Ønsker du også at at deltage i et gratis udviklingsforløb?

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan er andre virksomheder blevet bevidste om deres trusselsbillede og fundet svar på, hvor de skulle sætte ind for at styrke it-sikkerheden i deres løsninger:

IoT-sikkerhed er en god blanding af teknik, kultur og standarder

For DEIF, der udvikler kritisk infrastruktur i form af intelligent energistyring til vindmøller, er det ekstra vigtigt at have styr på sikkerheden. De har en strategi om være digitalt i front – også inden for cybersikkerhed. Derfor har de deltaget i et IoT-sikkerhedsforløb, hvor de har hentet værdifuld viden.

Formular indsendt!