Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Stenhøj

Testede maskiner med IoT før køb og undgik fejlinvestering

STENHØJ DK har i de senere år ønsket at udnytte Industri 4.0-teknologierne og har fået afgørende viden om deres muligheder med IoT. De er nu rustet til at afgøre, om de er klar til at implementere.
STENHØJ DK er totalleverandør af alt nødvendigt udstyr til autoværksteder inklusive efterfølgende service og har egenudvikling og produktion af løftere samt bremse- lys- og emissionstestere. Virksomheden er beliggende i Barrit, 26 km øst for Vejle og er med helt fremme, når det gælder digital transformation.

Dataopsamling med sensorer gav svar

STENHØJ skulle teste en ny slags motor og fik sat en række sensorer på en lift med to motorer. IoT-opsætningen viste, hvad forskellen på de to motorer var. Det kunne kvalificere beslutningen om, hvilken motor der bedst klarer spidsbelastning med mindst strømforbrug.

Opsætningen måler vibration og temperaturudvikling med forskellige typer sensorer. En infrarød sensor, der kan pege direkte mod et belastet område, og et termokamera, man kan se fra afstand. Samtidig måler de rumtemperatur og fugtighed og på ampere for at tjekke strømforbrug under belastning. 

Kom i gang – prøv det af!

Ifølge Henrik Berg Jepsen har det været et meget effektivt forløb og hans klare råd til andre virksomheder er:

– Kom i gang. Prøv det af. Er I klar til at investere tiden, det kræver internt? Giv nogle videnpartnere chancen for at vise, hvad man kan. Det værste, der kan ske, er, at man bliver klogere på muligheder og begrænsninger.

Hvad skal der til og hvad vil det koste?

STENHØJs motivation er drevet af, om de med en investering kan  reducere deres omkostninger eller øge deres bundlinje. De har en vision og strategi for digitalisering, og her spiller IoT en vigtig rolle, da de arbejder med fysiske produkter. Med et demonstrationsprojekt har de fået den nødvendige viden på banen.

Samarbejdet foregik i regi af MADE og ifølge Henrik Berg Jepsen, Digital Forretningsudvikler i STENHØJ har det været givtigt at få viden tilført, som de ikke selv havde:

”Hvad skal der til, og hvad vil det koste os? Det har hjulpet os til at forstå, hvordan vi laver en IoT-opsætning og bruger informationerne, der bliver visualiseret på en måde, så en operatør kan forstå det, og det giver mening for os”

Henrik Berg Jepsen

Head of Digitalization
STENHØJ DK

”Demonstrationsprojektet har givet os en effektiv indsigt i IoT-verdenen på ganske kort tid. Det viste sig, at vi med IoT kan tage bedre beslutninger i vores testområder. Nu er vi bedre rustet til at vurdere, om vi skal lave denne investering og have Alexandra Instituttet til at implementere”

Det fik STENHØJ

I samarbejde med MADE Demonstrations- og Udviklingsprojekt og Alexandra Instituttet fik STENHØJ lavet en testopsætning med IoT i form af et komplet dashboard med real-time data og mulighed for at downloade data til nærmere analyse. I testområdet kan opsætningen flyttes efter testbehov. Sensorer kan sættes på, kobles til og sende data afsted.

MADE – Manufacturing Academy of Denmark arbejder primært inden for forskning, der har til formål at udvikle og teste innovative, digitale løsninger, der skal øge fleksibiliteten og bæredygtighedsomstillingen i de danske produktionsvirksomheder, GTS-institutter og uddannelsesinstitutioner.

IoT og smarte produkter

Ønsker I at blive mere datadrevne?

Kender I til de fordele, I kan opnå ved at digitalisere jeres fysiske produkter eller produktion og dermed kunne reagere på data? Og har I erkendt, at I både skal optimere jeres produktion eller produkt – OG investere i produktinnovation ved at opsamle data?

Så kan vi være en mulig samarbejdspartner. Det kan være, at I ønsker at bruge data til at:

  • optimere jeres drift
  • effektivisere træning af nye medarbejdere
  • udvikle nye services på jeres kerneprodukt

Der er mange muligheder, og vi ved, hvor I skal starte for at skyde genvej.  Få viden om, hvad der skal til, hvis I ønsker at koble jeres produkter eller produktionsapparat på nettet. Og få fat i de data, som giver input til nye services, der styrker jeres forretning.

Det kan være ved at visualisere data og bringe realtids informationer i spil med de nyeste interaktionsformer, så I kan agere på dem øjeblikkeligt.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre virksomheder fået effektiviseret forretningen med digitalisering af deres produktion:

Formular indsendt!