The Alexandra Institute // Forretningsområder // Positionering og tracking

Positionering og tracking

Ikon for ekspertisen positionering og tracking

Ekspertise

Positionering og tracking
Teknologier til positionering og tracking af alt fra udstyr til dyr og mennesker gør det muligt at udnytte disse teknologier i en lang række produkter.

Gennem vores erfaringer med de forskellige teknologier kan vi pege på de processer, der kan effektiviseres ved brug af positionering, udvikle nye forretningsmuligheder eller videreudvikle eksisterende produkter.

Vi leverer ydelser inden for it-baserede løsninger, der anvender positioner, lokalitet og geografisk kontekst til navigation, planlægning, tagging, tracking, Location Based Services og GIS. Og dette omfatter positionering i såvel indendørs og udendørs som blandede miljøer.

Disse ydelser dækker de tre teknologiske elementer, der muliggør pervasive positioning:

- Positioneringsteknologi, bl.a. GPS, WiFi, RFID, ultralyd, sensor fusion
- Informationsinfrastruktur, bl.a. middleware, webservices, GIS, digitale bygningsmodeller, kortservices og optimeringsalgoritmer
- Præsentationsteknikker, bl.a. kort/bygningstegninger, smartphone apps og intelligente skilte

Vi kan for eksempel hjælpe dig med:

Konceptudvikling

Står din virksomhed med en god ide, som kræver positionering, så kan vi hjælpe med at finde og afprøve den rigtige teknologi. Vi har adgang til den nyeste viden, og vi kan i tæt dialog med virksomheden og teknologiens brugere hurtigt lave en prototype, som afklarer, om den foreslåede teknologi kan understøtte ideen. En prototype kan desuden give værdifulde erfaringer ift. fx brugergrænseflade, funktionalitet, særlige udfordringer og ændret praksis, før ideen skal realiseres.

Vi kan hjælpe med at formidle eller registrere information i forhold til en brugers nuværende fysiske position i en bygning eller andet fysisk rum ved brug af WiFi og mobile enheder (smartphone eller tablet). Relevant for mange brancher/domæner:

 • Byrum
 • Indendørs navigation/Wayfinding
 • Formidling på museer
 • Biblioteker
 • Indkøbscentre
 • Projektstyringsværktøj i byggeriet
 • Facility Management

Indendørs positionering

Vores "Positioning Platform" er en softwareplatform, der gør det muligt at etablere positioneringsløsninger i bygninger og i grænsezonen mellem udendørs og indendørs miljøer. Vi sælger platformen som en fuldt funktionel cloud-løsning men udvikler også gerne kundespecifikke positioneringsservices, som kan installeres på platformen. Platformen er skabt til at hjælpe virksomheder og institutioner med at vise vej og kende den aktuelle placering af både mennesker og ting såvel inde i bygninger som i området omkring bygningerne. Blandt de områder, hvor vores Positioning Platform har været anvendt, er:

 • Personlig vejvisning i komplekse omgivelser
 • Optimering af arbejdsgange i hjemmeplejen
 • Logistik i landbruget
 • Personaleoverblik i skadestuer
 • Lokationsbaseret tidsregistrering
 • Analyseværktøj
 • Sensorer

Viden om, hvor lang tid medarbejdere bruger på forskellige arbejdsopgaver, gør det meget nemmere at optimere de interne processer i virksomheden.

Vi tilbyder et analyseværktøj, der selv kan sættes op af kunden/rådgiveren i virksomheden, så de relevante data automatisk indsamles. Med værktøjet vil virksomheden kunne få et overblik over tidsforbrug og detaljeret viden om, hvor medarbejderne differentierer sig fra hinanden og fx hvorfor en medarbejder er hurtigere med samme resultat end de andre medarbejdere.

Lokationsbaseret planlægning

PlanA er et komplet produkt vi har udviklet til serviceplanlægning rettet mod planlægning og udførelse i hjemmeplejen. PlanA tilbyder: Overblik over opgaver og nuværende position/status for medarbejderne, herunder påmindelser som sikrer, at alle aftaler overholdes:

 • "Peg og flyt”-funktion på trykfølsom storskærm gør det nemt at flytte kundebesøg mellem ruter
 • Konsekvensberegning af transporttid mellem besøg ved ændringer i planen
 • Ændringer i planen meddeles omgående til medarbejderne via deres smartphone, ligesom medarbejdernes beskeder opsamles i systemet til planlæggerne
 • Registrering og efterbehandling af udført arbejde

Vi har bl.a. udviklet en softwareplatform, kaldet PerPos, der gør, at man relativt hurtigt kan udvikle specifikke positioneringsløsninger for en given anvendelse.

Kontakt os for at få hjælp med at finde nye muligheder med positionering!

Kontakt
Principal Solution Architect
Interactive Spaces Lab
+45 40 22 82 12
Profilbillede af Tejs Scharling Se profil
.