The Alexandra Institute // Forretningsområder // Kunstig intelligens

Kunstig intelligens

Ikon for ekspertisen data- og softwareløsninger

Ekspertise

Kunstig intelligens
Kunstig intelligens er en værktøjskasse af teknologi, der kan genkende mønstre, forudsige udfald og dermed automatisere processer. Desværre tøver flere danske virksomheder med at implementere teknologien. Det kan i sidste ende koste arbejdspladser, fordi teknologien er moden og allerede er i gang med at ændre arbejdsmarkedet.

Kunstig intelligens er en disciplin, der nu har nået et modenhedsniveau, hvor den for alvor kan bruges i praksis. Og der er nu en voldsom hype omkring mulighederne for at bruge kunstig intelligens.

Det kan være svært at vurdere, hvordan man som virksomhed kan anvende kunstig intelligens, og hvor man henter den rette rådgivning. Vi kan levere rådgivning og løsninger baseret på kunstig intelligens, maskinlæring og en række tilhørende discipliner.

Vi kan for eksempel hjælpe dig med:

Beslutningsstøtte

Kunstig intelligens og big data har medført vækst inden for brugen af beslutningsstøttende software. Sensorer, apps og it-systemer generelt opsamler i dag data, som giver baggrund for beslutningsstøtte. Det kan være datasæt i sundhedsvæsnet, som assisterer læger og sundhedsprofessionelle i at træffe en beslutning vedrørende en behandling eller guider dem til at foretage en handling. 

Kerneessensen er, at man træner algoritmerne i stedet for at lave reglerne på forhånd. Fordelen er, at man får de resultater, som er i data, og ikke dem man tror, man vil finde.

Hvilket svar skal algoritmen give os? Måske er det fint kun at vide, hvordan den kommer frem til svaret? Andre gange vil man gerne vide, hvordan maskinen kom frem til svaret, så man kan søge en forklaring på resultatet.

Maskinlæring

Maskinlæring, datamining og dataanalyse har været grundbegreber inden for datalogien i flere årtier. Men det er for alvor i disse år, at dataanalyse kommer ind alle steder. Hvor der ikke tidligere var mulighed for at lave dataanalyser, fordi beregningskraften kostede for meget, er vi i dag i stand til at processere data langt billigere. Det betyder, at man kan udnytte dataanalyse mange flere steder, og f. eks. bedre kan fange fejl, optimere ressourcer eller tilbyde kunderne noget ekstra.

Konkret har vi ekspertiser inden for bl.a. : 

  • Artificial Neural Networks
  • Probabilistic methods (Naive Bayes, Bayesian networks, Markov Random Fields, etc.)

Data Mining

Data mining handler om at finde mønstre og sammenhænge i store mængder af data. Data mining kan bruges indenfor en række områder som f.eks. finans, biologi, overvågning af web-trafik og internet-trafik. Inden for salg og markedsføring kan data mining f.eks. bruges til at se indkøbsmønstre, lave personorienteret markedsføring, omkonfigurere produktudbud, opdage fejl og svindel.

Text Mining

Text mining er en speciel form for data mining i store mængder af tekster.  Text mining anvendes i dag inden for en bred vifte af anvendelser. Det kan  eksempelvis være af finde sensitiv (personfølsom) information i (offentlige) dokumenter, forretningshemmeligheder i en virksomheds dokumenter.

Klassifikation af data

Klassifikation af data handler om at placere givne data indenfor en mængde af kategorier.  Det kan være at opdele email i spam eller ikke-spam, tildele diagnoser til patienter, spotte specifikke objekter i foto fra droner, fly eller satellitter.

Cases / Kunstig intelligens

Nedenfor kan du se udvalgte cases, som vi har løst inden for Kunstig intelligens
Case
FieldSense
Kunstig intelligens skal klæde ...
Vi hjælper firmaet FieldSense med at udnytte kunstig intelligens og billedanalyse til automatisk genkendelse af markgrænser fra ...
Case
Teknologier og værktøjer til udnyttelse af big data
Få adgang til de rette kompetencer inden ...
Både små og store datamængder skaber helt nye ...
Case
Dansk.ai: Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens
Danmarks første powercenter inden for ...
Overvejer du eller er du i gang med at udnytte kunstig intelligens i dine produkter? Så flyt ind på Dansk Center for Anvendt Kunstig ...
Artikel
25-10-2016
Sådan flytter du fra data til datadreven ...
Kan dine egne kundedata fortælle dig, hvilke kunder der vil forlade dig? ...
Artikel
25-10-2016
Kunstig intelligens: Hvor lang tid går der, før ...
Efterårets nye, store satsning på HBO er serien Westworld, der foregår i en forlystelsespark fyldt med kunstigt intelligente ...
Case
DABAI
Danish Center for Big Data Analytics-driven ...
Innovationsfonden har igangsat et nyt samfundspartnerskab, som skal medvirke til, at Danmark tager en ledende rolle i at udnytte big data til at løse ...
Case
Audiobeacons
Nu kan blinde finde vej med audiobeacons
Som blind kan det være svært at finde rundt i nye ...
Case
IVN
Maskinlæring finder den røde tråd blandt ...
Maskinlæring sætter iværksætternetværket, IVN, i stand til at sortere og forudsige i emnerne blandt et af Danmarks største ...

Kontakt os hvis du ønsker at udvide din forretning med datadreven innovation.

Kontakt
Director Cph
Data Science and Engineering Lab Management og direktion
+45 41 15 12 48
Se profil
.