Kunstig intelligens

En intelligent forretning er en god forretning

Kan I øge jeres effektivitet uden at løbe stærkere? Sandsynligvis! 

At bruge kunstig intelligens i jeres forretning er ofte et spørgsmål om at udnytte de ressourcer, I allerede har, bedst muligt. 

Som en tommelfingerregel kan man bruge kunstig intelligens og maskinlæring til at optimere sin effektivitet, hvis man har gentagelser som en del af sin forretning. Det kunne være at svare på enslydende henvendelser, udfylde dokumenter, levere varer, opføre byggeri, få logistik til at gå op – eller den opgave netop I gentager igen og igen.  

Kort fortalt, når du bruger kunstig intelligens, kan du gøre det, du altid har gjort – bare smartere!

Få adgang til værktøjskassen, der kan genkende mønstre, forudsige udfald og automatisere processer

Kunstig intelligens er en kollega, der hjælper jer med at træffe de klogeste beslutninger

Hvordan skal chauffører og varer fordeles i lastbilerne, for at alle oplever mindst spildtid? Hvornår skal I sætte ind for at undgå at miste en kunde? Hvornår skal I fylde ekstra varer på hylden, fordi der kommer en øget efterspørgsel efter specifikke varer?

Kunstig intelligens er ikke bare et it-projekt. Det er en ny kollega i jeres organisation, der kommer til at ændre måden, I arbejder på. Med kunstig intelligens får I et effektivt analyseværktøj, der kan spotte udfordringer og potentialer i jeres forretning, som I aldrig selv ville kunne få øje på. Og ved at lade den kunstige intelligens lave det hårde arbejde har jeres medarbejdere hænderne frie til at tage sig af implementeringen af de gode beslutninger.

Data kan forudsige, hvornår en kunde er på vej væk

Det er langt billigere at bevare sine kunder end at få nye kunder i butikken. Derfor vil I sikkert gerne holde fast i dem, I har. Måske benytter I allerede  nogle loyalitetsprogrammer -– men problemet er, at man ofte først opdager, at en kunde er på vej væk, når hans eller hendes utilfredshed har nået et vist niveau.

Men forestil dig at kunne forudse kundefrafald med dine datakilder og reagere inden de har tænkt sig at forlade dig. Det kan du med datadreven beslutningsstøtte!

spar penge med prædiktiv vedligehold

Undgå at udskifte jeres elementer for tidligt eller for sent

Indtil nu har I haft to muligheder. Enten at udskifte jeres driftsudstyr i et fast interval, og dermed også elementer, der stadig har godt med ydeevne tilbage. Eller at vente til elementerne sætter ud med de omkostninger, det fører med sig.

Med prædiktiv vedligehold kan I forudse præcis, hvornår jeres udstyr har brug for udskiftning, så I kan spare penge ved hverken at udskifte elementer for tidligt eller for sent. 

Hos DSB bruger man eksempelvis metoden til at sikre, at de altid har sand under togene. Sandet ligger i kasser under toget og sikrer, at toget kan bremse. Hidtil har personalet skullet tjekke og opfylde kasserne manuelt med risiko for, at en boks løber tør for sand, hvilket vil påvirke togets bremseevne.

Men med prædiktiv vedligehold får DSB besked, når kasserne skal fyldes op, eller hvis der opstår problemer med en af kasserne. Det sparer tid og penge og mindsker risikoen for ulykker.

 

"

CEO
​ // Digital Revisor

Niels Dahl

“Som lille startup har man begrænsede ressourcer og kan ikke være specialister på alle områder. I samarbejdet med Alexandra Instituttet fik vi både adgang til et niveau inden for maskinlæring, vi ikke selv kunne nå, samtidig med at de forstår tingene på tværs af områder og ikke bare er nørder, man ikke kan snakke med. Vi havde aldrig nået de resultater, vi har, hvis ikke vi havde samarbejdet med Alexandra Instituttet.

automatisering

Automatiser jeres
manuelle processer

Ønsker I at gøre kunstig intelligens til et strategisk værktøj i virksomheden for at styrke jeres digitalisering yderligere?

Er det afgørende for jer at få en samarbejdspartner, der har forståelse for og erfaring med at:

  • Introducere jer til AI
  • Opkvalificere, uddanne og overdrage viden til jeres medarbejdere, så I over tid selv kan bruge AI til manuelle processer og udvikle produkter og services, der anvender maskinlæring?
  • Udvikle et proof-of-concept, der undersøger mulighederne.

Så tag fat i os og kom #forandigitalt!

kontakt os

I tvivl om hvordan du kommer videre?
Start her!

Jens Kaas Benner og hans team af specialister står altid klar til at vende lige netop din virksomheds potentiale.

Ønsker du en snak om den udfordring eller de ønsker, du sidder med lige nu, kan du skrive her. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et uvildigt blik på dine muligheder.

Jens Kaas Benner

Head of AI and Data Analytics Lab

En komprimeret godtepose til dig, der ønsker vækst i din forretning

Dyk ned i vores e-bog om kunstig intelligens, der er spækket med fakta, konkrete cases og gode råd, som du får foræret – kun i bytte for din e-mail.

I e-bogen får du bl.a.:

  • Indsigt i hvordan du kommer i gang med kunstig intelligens i jeres forretning.
  • En helt kort AI-encyklopædi.
  • Hvor skal du starte: de fem nødvendige trin.
  • Hands-on eksempler på, hvad andre virksomheder har gjort – fra idé til udfordring, løsning og resultat.
  • Seks gode råd til dig, der skal indføre ny teknologi.
Bliv inspireret af vores andre kunder
Blogindlæg

Skandinaviens tabere inden for sprogteknologi

Danske organisationer er i fuld gang med at implementere kunstig intelligens, der allerede nu skaber monetære resultater – det gælder fra kommercielle chatbots til offentlig dokumentation. Af samme grund er mange naturligvis nysgerrige på at høre, hvad vi kan forvente os af AI i fremtiden. Men når jeg kigger ind i fremtiden inden for kunstig intelligens, rammes jeg både af eufori og bekymring.

Læs mere »
Kunstig intelligens

SMV’erne får nu råd til kunstig kundeintelligens

Raptor Services har med Alexandras hjælp hurtigt kunnet bygge et PoC på et framework, som herefter kunne lanceres på flere platforme. På den måde kunne de afprøve teknologien og den forretningsmæssige værdi, før de udviklede den endelige løsning.

Læs mere »
Kunstig intelligens

Automatisk sortering af e-mails kan spare et årsværk

A-kassen FTFa har fået lavet en PoC inden for kunstig intelligens for at finde ud af, om de kunne sortere henvendelser fra deres medlemmer automatisk. Det bruger de mere end ét årsværk på om året, og udover at være dyrt, er det et drænende og kedeligt arbejde, der kun kan laves af dygtige mennesker.

Læs mere »

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!