The Alexandra Institute // Anvendelser // Intelligent logistik

Intelligent logistik

Anvendelse

Intelligent logistik

Moderne it-teknologi muliggør digital understøttelse af mange opgaver inden for logistik herunder transport, positionering af fysiske enheder og personer, trafikovervågning, ruteplanlægning etc.

Ruteplanlægning sker i dag via GPS-enheder og inden for en overskuelig fremtid vil vi have selvkørende biler. Det er teknisk muligt at udstyre fysiske enheder med teknologi, der gør det muligt at spore dem, hvilket er nyttigt i forhold finde stjålne genstande, spore udstyr på hospitaler, fabrikker, lokalisere køretøjer og andet.

Vi kan for eksempel hjælpe dig med:

Intelligent trafikovervågning

Trafikovervågning kan afhjælpe problemer med kødannelse i byer, i forbindelse med events, anvisning af parkering, identifikation af vejstrækninger, hvor der køres for stærkt, etc. Og her kan moderne it-teknologi bruges til at automatisere og effektivisere trafikovervågning.

Data kan opsamles fra sensorer i vejnettet, mobiltelefoner eller andre former for enheder, der kan spores. Ved hjælp af visualisering af data fra trafik kan man danne sig et overblik over, hvordan trafikken bevæger sig, og hvor der måtte være problemer. Det er endvidere muligt ved hjælp af f.eks. machine learning at analysere sig frem til, om en person bevæger sig ved hjælp af en personbil, bruger offentlig transport, cykler eller bevæger sig til fods. Der findes også løsninger, der automatisk kan aflæse nummerplader. Disse løsninger anvendes af politiet ligesom sådanne systemer kan bruges i forbindelse med parkeringsanlæg.

Vi kan bistå med rådgivning om mulighederne samt udvikling af løsninger inden for trafikovervågning.

Wayfinding/ruteplanlægning

Ruteplanlægning er en velkendt anvendelse i forhold til transport – dvs. kørsel i egen bil, offentlig transport, transport til fods etc. og brugen af GPS er efterhånden ret så udbredt. Indendørs wayfinding er straks mere kompliceret, og der findes ikke generelle løsninger på markedet. Det skyldes, at det er teknisk vanskeligt at få GPS til at fungere indendørs. Og når man er indendørs, skal teknologien også kunne håndtere bygninger med flere etager, trapper og elevatorer.

Vi har erfaring fra en række projekter omkring ruteplanlægning og kan rådgive om muligheder, teknologier og også udvikle løsninger.

Planlægning af serviceopgaver

Planlægning af serviceopgaver forgår ofte manuelt men kan med fordel understøttes af it-baserede løsninger.

Vi har udviklet PlanA, som er et system oprindeligt udviklet til private hjemmeplejevirksomheder, men som nu også bruges i forbindelse med udvikling af omsorgsjournaler, bl.a. for Aarhus og Københavns kommuner. Planlægningssystemer er relevante inden for serviceerhverv, hvor servicemedarbejdere skal besøge kunder efter et bestemt skema og i forhold til bestemte opgaver.

Hvis du har et planlægningsbehov, kan vi rådgive om muligheder og teknologier, ligesom vi kan stå for design og udvikling af egentlige løsninger.

Vi sikrer, at manglende viden om de nyeste teknologiske muligheder ikke kommer til at stå i vejen for fleksible moderne løsninger.

Kontakt
Principal Solution Architect
Interactive Spaces Lab
+45 40 22 82 12
Profilbillede af Tejs Scharling Se profil
.