Computergrafik, vision og simulering

Er I stødt på et teknisk svært problem? Så tag fat i os!

Føler I jer begrænset af standardsoftware, og ønsker I at finde ud af, hvor langt I kan komme med jeres it-projekt ved at tilføje digital teknologi fra den øverste hylde?

Måske mangler I dybt faglige og meget specifikke visual computing-kompetencer for at nå helt i mål med jeres projekt?

Så kan vi være en mulig samarbejdspartner.

Vores softwareforståelse inden for computergrafik og visual computing bygger på og udvikler sig i takt med den nyeste it-forskning. Vores rådgivning går derfor forud for det, der findes på markedet.

Dermed er I ikke begrænset af eksisterende rammeværktøjer og produkter. Rådgivning og udvikling baseret på den nyeste viden om teknologiske løsninger giver jer langt flere muligheder. Og dermed en konkurrencefordel.

Helt nye værktøjer til 3D-visualisering

Interaktive visualiseringer giver overblik over data til hurtig feedback på designideer og analyse.

Direkte adgang til uvildige og dybt faglige specialister

Hos os finder I kandidater og ph.d.er inden for datalogi og kvantefysik. Vi bruger halvdelen af vores tid på R&D-aktiviteter, og vores faglige omdrejningspunkt er bl.a.:

 • fotorealistisk rendering
 • medicinsk simulation
 • visualisering af store datamængder
 • acceleration af data-intensive beregninger på moderne grafikprocessorer og
  fysisk baseret animation
 • deep learning
 • avanceret signal- og billedbehandling

For alle virksomheder kræver det ressourcer at dykke ned i ny teknologi. I har måske en stærk forventning om, at det kan give vækst. Men I er måske usikre på, hvad det egentlig kræver at komme dertil. Det er uklart for mange, og det kan vi hjælpe med.

Vi tager udgangspunkt i jeres data og behov. Ud fra det finder vi de relevante teknologiske løsninger.

Vi har lavet en 3D-visualisering af hele Danmark, der gør det muligt at navigere rundt i en 3D-model af byer og landskab. Modellen kombinerer data fra Danmarks Højdemodel, skråfotos, Ortofoto samt DAWA-adressesøgning. Prøv en demo af modellen

Vores kunder lader sig ikke begrænse af standard-software

Hvis den løsning, I har brug for, allerede findes som en hyldevare, guider vi jer gerne hen til den rigtige hylde. Hvis hyldevaren derimod ikke findes, bygger vi den bedste løsning op – om nødvendigt helt fra bunden.

Inden for billedanalyse, også kaldet computer vision, kan I bruge deep learning til at kategorisere store mængder billeder eller indscannede dokumenter. 

I kan også bruge deep learning til at finde eller opmåle ting i billeder. Vi hjælper flere virksomheder med at lave automatiske ændringsudpegninger i satellit- og dronebilleder. Ved hjælp af deep learning kan man se, om der fx er kommet en ny bygning, eller om landmanden har udvidet sin mark. Det gør vi blandt andet for Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) og for Landbrugsstyrelsen. Vi hjælper også Sund&Bælt med automatisk at finde skader i betonen ved hjælp af dronebilleder.

Det sværeste inden for domænet er videoanalyse, fordi der er en ekstra tidslig dimension. Her har vi hjulpet startup-virksomheden Sign2me med at udvikle en løsning, der oversætter tegnsprog fra video, så de nu kan kommunikere med hørende, der ikke kan tegnsprog.

Vi hjælper også gerne med at lave syntetiske billeddata, som man kan bruge til at træne neurale netværksmodeller på.

Find mønstre, objekter og bevægelser i billeder

Deep learning kan være dit afgørende konkurrenceparameter

Vi kender alle hypen omkring nye teknologier som AI, maskinlæring, deep learning og big data. At potentialet er der, bekræfter en ny rapport fra Innovationsfonden. Her anslår man, at Danmark kan lægge 35 mia. kr. til vores BNP om ti år, hvis vi udnytter teknologierne.

Computer vision og deep learning kan finde mønstre, objekter og bevægelse i billeder. Smartphones kan med tiden forstå det, de ser igennem kameraet, læger kan blive hjulpet i diagnosen af medicinske billeder, og helt nye services kan automatisk bruge de massive mængder satellitbilleder, fotografier og videoer, der findes på nettet.

Vi har vores egne specialiserede softwarebiblioteker, der bygger på open source-løsninger som OpenCV, PyTorch og TensorFlow, og som integrerer med industristandarder som Unity, ARKit og ARCore.

"

Ganesh Ram, Kommerciel direktør // RetinaLyze

Ganesh Ram

”Alexandra Instituttet har haft en enorm forståelse for vores forretning og været i stand til at sætte sig ind i vores domæne og har hjulpet os med at finde ud, hvilket potentiale og forretningsmuligheder, der har været med den her store mængde data.”.

positionering i markedet

Brug de nyeste deep learning-teknologier – og kom foran dine konkurrenter

Danske Retinalyze udvikler software til analyse af øjets nethinde. Løsningen kan finde tegn på øjensygdomme forårsaget af for eksempel diabetes. Vi hjælper med automatisk billedanalyse, så løsningen kan være med til at udpege de patienter, der kræver udredning og undersøgelse af en øjenlæge.

I Østjylland står Worksystems bag et produkt, som hjælper metalvirksomheder, der arbejder med svejsning inden for områder, hvor der stilles store krav til arbejdets kvalitet. Det gælder for eksempel kraftværker, medicinfremstilling og kemisk industri. Systemet holder styr på, om arbejdsprocesserne og dokumentationen bliver fulgt. Det er forbundet med enorme mængder dokumenter og registreringer, og vi hjælper med at få deep learning til at sortere dokumenterne og dermed lette arbejdsprocessen.

FieldSense står bag en løsning, der henter billeddata fra europæiske satellitter. Deres løsning gør det muligt for landmænd at overvåge og optimere udbyttet af deres marker. Vi har udviklet en algoritme, der automatisk detekterer markgrænser ved hjælp af kunstig intelligens. Denne nye løsning giver nye muligheder på det internationale marked.

kontakt os

I tvivl om hvordan du kommer videre?
Start her!

Vores team af specialister står altid klar til at vende lige netop din virksomheds potentiale.

Du kan sende en besked herunder med den udfordring eller de behov, du sidder med lige nu.

Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et uvildigt blik på dine muligheder. 

Kristian Tølbøl Rasmussen

Head of Visual Computing Lab, PhD

fakta : bag om teknologien

Hvad er visual computing?

Visual computing er en generisk term, der dækker over alle datalogiske discipliner, der omhandler billeder og 3D-modeller. Vi arbejder med:

 • computergrafik og interaktiv 3D-grafik
 • algoritmeoptimering via moderne grafikkort
 • visualisering
 • computer vision
 • deep learning
 • virtual og augmented reality
 • satellitovervågning
 • billedanalyse og -genkendelse 

Visual computing har en lang række anvendelser inden for bl.a. undervisning, konstruktion, satellitovervågning, robotteknologi, medicin, kultur, kommunikation, oplevelse og underholdning.

Vi har særligt fokus på interaktiv visualisering af store datamængder og anvendelse af de nyeste deep learning-teknologier i forbindelse med billedanalyse.

Vi har udviklet en frittilgængelig webbaseret demonstration af geo-visuel søgning, hvor deep learning-teknikker bruges til at finde objekter i landskabet. Zoom ind og klik på et objekt, fx vindmølle eller båd, så finder algoritmen 100 objekter, der ligner.

Hold dig skarp -
bliv en del af vores computer vision
advisory
netværk

Følg den seneste forskning i computer vision og deep learning på tæt hold  – og brug den til at styrke din konkurrenceevne!

Meld dig ind i vores deep learning advisory network. I dette community får du:

Fagligt fællesskab: Du er med til at opbygge et fokuseret fagligt fællesskab om deep learning med fokus på anvendelsen inden for billed- og videoanalyse (computer vision).

Gratis adgang: Du får gratis adgang til den allernyeste forskning og mulighed for erfaringsudveksling om markedsbehov.

Fokus på fremtidig indsats: Du får indsigt i, hvordan nye deep learning-teknologier kan åbne mulighederne for at bruge billed- og videodata.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!