Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Ubiqisense

Ubiqisense forbedrer bygningsanvendelse ved hjælp af AI

Med hjælp fra vores eksperter har Ubiqisense fået forfinet deres innovative løsning til at optimere pladsudnyttelsen i bygninger. Ved at implementere avancerede AI-teknologier har Ubiqisense forbedret deres sensorer markant, hvilket har resulteret i øget præcision og effektivitet.
Ubiqisense er specialiseret i at indsamle data om, hvordan bygninger bliver brugt med henblik på at drive bygninger på mere intelligent måde for at nedbringe CO2-udledningen. Konkret indsamles data ved hjælp af sensorer, som bl.a. kan detektere antallet af personer i et lokale.

Behov for præcis genkendelse med fuld anonymitet

Ubiqisense har udviklet en avanceret sensor, der muliggør anonym tælling af mennesker i bygninger, etager og kontorer uden at krænke GDPR-reglerne.

Virksomheden ønskede at gøre deres løsning hurtigere og mere præcis men stod over for en udfordring, der havde gjort det vanskeligt at finde den rette løsning:

For at løse opgaven skal præcisionen være høj, så man ved, nøjagtigt hvor mange mennesker, der befinder sig præcist hvor. Samtidig er det et etisk og juridisk krav, at informationen, der kommer fra sensoren, er anonymiseret, så man ikke ved, hvem det er, der befinder sig i lokalet.

Kan reducere energiforbrug

Den forbedrede teknologi har allerede vist positive resultater og er på vej ind i Ubiqisenses produkter, hvor det forventes at give kunderne mere valide data og bedre analyser til at træffe informerede beslutninger om deres bygninger.

Sammenfattende har Ubiqisense fået en løsning, der ikke kun optimerer pladsudnyttelsen, men også bidrager til en mere bæredygtig fremtid ved at reducere energiforbruget og CO2-udledningen fra bygninger.

Præcisionen fordoblet og hastigheden højnet

Gennem et AI Denmark-forløb fik Ubiqisense hjælp fra vores eksperter til at forbedre løsningen ved at implementere maskinlæringsframeworks bedre egnet til computervision. Dette har resulteret i en markant forbedring af præcisionen og hastigheden af sensorerne, hvilket har gjort det muligt at halvere fejlrate og fordoble præcisionen.

Kim Andersen, Development Specialist hos Ubiqisense, fremhæver den værdifulde læring, han har opnået gennem samarbejdet med Alexandra Instituttet. Han påpeger, at instituttet har været en uvurderlig sparringspartner med deres brede ekspertise og forskellige kompetencer.

Vi har halveret antallet af fejl og dermed fordoblet vores præcision. Og så har vi fået afsøgt en masse og sparet tid i forhold til, hvis vi skulle have gjort det selv.

Development Specialist
Ubiqisense

Kim Andersen

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre fået forbedret deres produkt med ny teknologi

Formular indsendt!