Søg
Close this search box.

IT og digitalisering

Hvad er digitalisering?

Digitalisering er et udtryk for den proces, der sker, når analoge data, arbejdsgange og aktiviteter omdannes til digitale formater gennem brugen af teknologi. Et eksempel på digitalisering er, når rutineopgaver i virksomheden, herunder kundeservice og bogføring, automatiseres ved hjælp af software, eller når ét eller flere digitale værktøjer anvendes til analyse af større mængder af data.

Mange virksomheder benytter sig i dag af digitaliserede løsninger til dokumentopbevaring og indbyrdes kommunikation såvel medarbejdere imellem som kommunikation fra virksomhed til kunder. Nogle har også for alvor set lyset i digitalisering af produktion. De digitaliserede løsninger sikrer en generelt større effektivitet og tilgængelighed, og de fleste virksomheder kunne ikke forestille sig en hverdag uden den digitale innovation.

Hos Alexandra Instituttet er vi eksperter inden for digitalisering i Danmark, og vi hjælper gerne jeres IT-specialister med løsninger inden for AI, cybersikkerhed, visual computing, IoT og smarte teknologier. Sammen med vores antropologer og designere tænker vi virksomhedens brugere med fra start til slut og tilpasser vores rådgivning til jeres unikke behov.

Hvad får jeres specialister ud af vores?

Det seneste nye fra forskningens verden

Vi har et tæt samarbejde med digitale forskningsmiljøer i både ind- og udland. Vi kan derfor få jer helt up to speed med den nyeste viden og teknologi relateret til digitalisering i virksomheder.

Supercomputer til AI-beregning

Vi har adgang til Europas hurtigste HPC-faciliteter og ligger dermed inde med den beregningskraft, der bliver kritisk for at få fuldt udbytte af AI, som de seneste år er blevet en uundgåelig faktor i digitaliseringen.

Fem teknologi-ekspertiser

Man kan selvfølgelig ikke være ekspert i alt. Det er vi heller ikke. Vi har dog rigtig godt styr på digital innovation og har fordelt vores ekspertise på fem centrale felter inden for digitalisering i virksomheder; henholdsvis AI, sikkerhed, visual computing, IoT og smarte teknologier.

Lad jer inspirere af andre

Algoritme screener for tidlige tegn på øjensygdomme og aflaster specialister

Alexandra Instituttet udfører sikkerhedstjek af cloud-baseret lønservice for Proløn

Høj sikkerhed er afgørende for cloudbaseret lønsystem

FieldSense-app hjælper landmanden med at overvåge afgrøderne

Teknologi viser landmanden, hvordan afgrøden klarer sig

Ekspertiser

Brug os som sparrings- og udviklingspartner inden for digitalisering

Som Godkendt Teknologisk Service (GTS)-institut arbejder vi i nogle af verdens førende forskningsmiljøer og udvikler teknologi langt før andre konsulenter. Vil I vide besked om det nyeste nye, er det derfor os, I skal have fat i. Træk på vores IT-faglighed i dybden og på tværs, hvis I har brug for hjælp til at udvikle den helt rigtige løsning.

Vi sparrer blandt andet med IT-udviklere hos MitID, Nets og Kombit – for blot at nævne nogle få af vores faste samarbejdspartnere. Vi er sparrings- og udviklingspartner på både større og mindre projekter og er stolte af at være med til at sikre Danmarks kritiske infrastruktur digitalt. Vi er især stærke til kodereviews, security by design, NIS2, d-mærket og OWASP.

Vores eksperter er alle mere end hjemmevante på digitaliseringens forunderlige legeplads. De kan gøre data til billeder og omvendt automatisere visuelle analyser, så AI kan finde alt fra bakterier til betonskader. Vi gør os hellere end gerne i deep learning, computer vision, AR/VR, og vi er førende inden for store 3D-data.

Da Arla havde brug for en digital tvilling, kom vi på banen. Vi gør danske virksomheder datadrevne på tværs af brugergrænseflader og dataformer, og vi arbejder multimodalt med tal, tekst, billede, lyd, gestik og mimik for at udnytte digitaliseringens mange muligheder.

Vi støtter AI-eksperterne hos blandt andre Novo Nordisk og Digitaliseringsstyrelsen med generativ AI og deep learning. Din virksomhed har også mulighed for at trække på vores ekspertise om data science, etisk ansvarlig AI og sprogteknologi (LLM), hvis det virker relevant for jer.

Webinarer, workshops og anden læring

Mød os her

DELL Technologies Forum

24. OKTOBER 2024 · KØBENHAVN
Denne konference fejrer innovation og den rolle, AI spiller i at drive teknologiske fremskridt. Mød Jens Kaas Benner i paneldebat med titlen: Together in Technology: Can AI become the new inclusive era for women in IT?

Webinar

Online Security by Design support-session

31. OKTOBER 2024 · ONLINE
Er I i gang med at implementere Security by Design i jeres udviklingsprocesser ved hjælp af de værktøjer, vi har udviklet i Sb3D-projektet? Og har I spørgsmål? Så har I mulighed for at deltage i online SbD-support-sessioner, som vi afholder hver måned hen over det næste års tid.

cybersikkerhed

Når Dansk Standard skal skrive om risikostyring, sparrer de med vores specialister først. Cybersikkerhed er nemlig et kerneområde for os, der har tæt relation til digitalisering i Danmark såvel som i resten af verden.

Læs om risk assessment, security by design og vulnerability disclosure, eller download vores forskellige white papers om specialemner. Vi har inddelt vores publikationer i to grupper; én med publikationer målrettet it-udviklere og andre eksperter inden for digitalisering og cybersikkerhed og én med publikationer inden for vejledning til it-kategorisering for virksomheder.

Selv eksperter kan have brug for et godt råd

Cybersikkerhed for
it-udviklere

Her finder du viden og inspiration til dig, der allerede har bred erfaring inden for cybersikkerhed og digitalisering i virksomheder, men som fortsat gerne vil dygtiggøre dig yderligere inden for dit felt. Har du spørgsmål til materialet, så kontakt os endelig, og lad os eventuelt sparre om den eller de opgaver inden for digitalisering, du aktuelt står over for.

Vejledning til
it-kategorisering

Her finder du vores vejledning til it-kategorisering, der er tænkt som et inspirationsmateriale til virksomheder, der ønsker en klar taksonomi i forhold til prioritering af virksomhedens IT. Det kan føles som en uoverskuelig opgave at gå i gang med kategorisering, og derfor har vi skabt dette materiale som en vej til at komme godt fra start.

Få støtte til innovation

AI til de små og mellemstore

SMV'er har mange muligheder for at få støtte til AI – fra sparring til udvikling og investeringsstøtte.

Bliv mere modstandsdygtige

Vi gør små og mellemstore virksomheder bedre rustet til at takle cyberangreb og andre farer.

Vores kunder siger det bedst

“Trifork og Alexandra Instituttet udgør et kraftcenter af kompetencer. Tillid er kernen i vores partnerskab. Vi arbejder agilt sammen som ét team, og det har vist, at det giver unikke løsninger.”

Stig Thule
Business Unit Lead, Trifork

Har I brug for sparring?

Træk på os og kontakt Chief Scientific Officer Martin Møller +45 22 15 77 99 eller martin.moller@alexandra.dk

Nyheder

5 sep 2024

AI kan finde fejl, som R&D-ingeniører overser

28 aug 2024

Vi har bragt Danmark foran digitalt i 25 år

23 aug 2024

Dataspaces i praksis og i den vide verden

17 jun 2024

Lever I op til ETSI EN 303 645?

Formular indsendt!