Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Fieldsense

Teknologi viser landmanden, hvordan afgrøden klarer sig

Ved hjælp af appen FieldSense kan landmænd overvåge udviklingen af deres afgrøder og monitorere vejrforholdene lokalt på deres marker. Det giver overblik og sparer tid og penge.
FieldSense er en teknologivirksomhed, som udvikler beslutningsstøtteværktøjer til landbruget. Løsningerne kan bruges til at overvåge afgrøder og til at træffe bedre og mere rettidige beslutninger i hele sæsonen.

Videreudvikling skal sikre salg til udlandet

Kunstig intelligens optimerer app til landmænd

FieldSense A/S leverer beslutningsstøtteværktøjer til landmænd og har bl.a. udviklet appen FieldSense. Ved hjælp af appen kan landmænd overvåge udviklingen af deres afgrøder og monitorere vejrforholdene lokalt på deres marker. 

Det er vigtigt, at systemet kan skelne den ene mark fra den anden. I Norden er appen en succes , fordi matrikeldata er offentligt tilgængelige, og markgrænserne er klart tegnet op. I andre lande er matrikeldata ofte ikke tilgængelige, hvilket resulterer i en tidskrævende manuel opsætningsproces.

Sammen med FieldSense A/S har vi derfor udviklet en algoritme, der automatisk detekterer markgrænser ved hjælp af kunstig intelligens. Det betyder, at appen nu også kan anvendes, hvor der ikke er adgang til matrikeldata. 

FieldSense-app hjælper landmanden med at overvåge afgrøderne

Internationale perspektiver

Forbedret algoritme giver nye muligheder

FieldSense A/S vil gerne sælge deres løsning internationalt og har ønsket at få afklaret, hvordan den kan tilpasses lande, hvor matrikeldata ofte ikke er tilgængelige, eller hvor kort ikke er digitaliseret. 

Den nye løsning med forbedret algoritme giver FieldSense nye muligheder på det internationale marked

Fremover vil FieldSense sælge appen og de digitale markgrænser til både landmænd og andre softwareleverandører i udlandet og FieldSense forventer en markant øget omsætning.

For landmændene er grunden dermed lagt for fremtidens præcisionslandbrug.

APP overvåger afgrøder

FieldSense er landmandens ekstra øjne

FieldSense sender hyppige opdateringer til landmandens smartphone eller tablet, som viser satellitbilleder af markerne i høj opløsning. Ved hjælp af farvekoder fortæller et kort, hvordan afgrøden klarer sig. Det er smart for landmanden med et ekstra sæt øjne ude i marken. 

FieldSense giver det fulde overblik, og landmanden kan nøjes med at tage på inspektion til de marker, hvor der er problemer. Det sparer ikke kun tid, men optimerer også brugen af gødning – og gavner dermed bundlinjen og miljøet. 

Martin Kjeld Pedersen

Medstifter
FieldSense
"Alexandra Instituttet besidder kompetencerne til at udvikle en stærk algoritme. De arbejder hurtigt og effektivt og leverer resultater, som vi nemt kan implementere i FieldSense."

Kunstig intelligens

Har I et ønske om at udnytte ressourcerne bedre?

At tilføje kunstig intelligens til din nuværende forretning er ofte et spørgsmål om at udnytte de ressourcer I allerede har, bedst muligt.

At tilføje en ny teknologi kan betyde en smartere fordeling af arbejdskraft, penge og service.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Læs hvordan har andre virksomheder organisationer har opnået effektiviseringer med kunstig intelligens og visualisering af data:

Formular indsendt!