Sign2me

App oversætter tegnsprog til tale gennem billeder

Kun 38 procent af døve mellem 15-66 år tager dagligt på job. Det vil Sign2me lave om på med en app, der i realtid oversætter tegnsprog ved hjælp af kunstig intelligens, og dermed letter kommunikationen mellem døve og ikke-døve.

RETTEN TIL AT BLIVE FORSTÅET

Forandrer livet for alle brugere af tegnsprog

For døve og hørehæmmede udgør tegnsprog stadig den gængse metode, når de vil kommunikere med omverdenen. Dette gør dem afhængige af en omgangskreds, der kender tegnsprog, eller af at kunne få tolkehjælp, når de skal kommunikere med virksomheder eller det offentlige.

Konsekvensen er, at døve ofte falder uden for arbejdsmarkedets rammer. Tal viser, at kun 38 procent af døve mellem 15 og 66 år dagligt tager på job. En af de største udfordringer er kommunikationen med ikke-døve kollegaer, og med kun få tolketimer til rådighed er det svært at deltage i det uformelle fællesskab på en arbejdsplads. 

Det vil Sign2me ændre på med en app, der i realtid oversætter tegnsprog ved hjælp af kunstig intelligens, og dermed letter kommunikationen mellem døve og ikke-døve.

Automatisk tilpasning

Designet til den enkelte

Tegnsprog er lige så personligt som udtalelsen af ord. Den måde, vi hver især kommunikerer på, repræsenterer, hvordan vi tænker, og hvem vi er. Sign2me er en personlig app, der tilpasser sig den enkeltes tegnsprog og tegn. Hvis du for eksempel bruger kælenavne, kan du tilføje dem til appen. Som man fodrer computeren med eksempler på tegnsprog og tale, giver man den data, så den med tiden forbedrer sig selv.

Brian Klindrup

Medejer
Sign2me
”En af vores udfordringer er, at vi bevæger os på kanten af, hvad der teknisk kan lade sig gøre. Det, vi har lavet nu, kunne ikke lade sig gøre, da vi fik ideen. Her har teknologien været med os. Det har været en kæmpe fordel at samarbejde med en partner som Alexandra Instituttet, som er up-to-date med, hvad der er af teknologier. Det har gjort, at vi har kunnet se lidt ind i fremtiden og se, at der er nogle understøttende teknologier på vej, som gør, at vi kan komme i mål.”

Kunstig intelligens

En intelligent forretning er en god forretning

Har I et ønske om at udnytte ressourcerne bedre?

At tilføje kunstig intelligens til din nuværende forretning er ofte et spørgsmål om at udnytte de ressourcer, I allerede har, bedst muligt.

At tilføje en ny teknologi betyder ikke nødvendigvis en omvæltning af jeres nuværende setup. Men det kan betyde en smartere fordeling af arbejdskraft, penge og service. Kort fortalt: Det du altid har gjort, bare smartere.

GLOBALT PERSPEKTIV​

Appen kan bruges på alle (tegn)sprog

Tegnsprog bruges over hele verden. Men præcis ligesom sprog varierer tegnsprog fra land til land. Sign2me tror på lige kommunikation for alle, og derfor vil appen kunne downloades på forskellige sprog. Man kan tilføje ekstra sprog til appen, hvis man for eksempel skal ud at rejse. På den måde vil tegnsprogsbrugere over hele verden kunne interagere. 

Sign2me er nået i mål ved hjælp af kunstig intelligens og deep learning​

I samarbejde med Alexandra Instituttets specialister har Sign2me udviklet en app, der i realtid kan oversætte tegnsprog. Appen er baseret på kunstig intelligens. Det fungerer ved, at tegnsproget bliver opfanget af telefonens kamera, som ved hjælp af kunstig intelligens oversætter tegnene til tale. Den anden vej rundt opfanger telefonens mikrofon tale og oversætter det til tegnsprog, som så bliver vist af en avatar på telefonen. På den måde kan døve og hørende kommunikere ligeværdigt.

Appen blev nomineret til Idéprisen 2018 af CareWare-Next, som hvert år kårer de bedste ideer og bedste iværksættere.

Innobooster

Skal vores eksperter også gøre din ide til virkelighed?

Du kan med finansiering fra en Innobooster få adgang til vores 100 specialisters knowhow inden for digitalisering.

I Innobooster-ordningen er den nyskabende ide i centrum. Det kan være et nyt produkt, en ny service eller en forbedring af en proces.
Det er nemt at ansøge, og behandlingstiden er kun ca. en måned.

Tilskuddet kan være med til at mindske din virksomheds risiko ved projektet.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Læs om hvordan andre har brugt computergrafik og -simulering i deres forretning:

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du en uforpligtende snak om dine digitale muligheder?

Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.

Vil du hellere ringe, kan du fange os på 70 27 70 12.

Digitalisering skal være en god forretning

nyhedsbrev

Gå ikke glip af de nyeste teknologiske guldkorn, der kan løfte din forretning


Når du indsender formularen, accepterer du samtidig, at du får e-mails fra os. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Hold dig #ForanDigitalt

Over 2500 danske virksomheder får allerede digitale guldkorn direkte i deres inbox.

Gå ikke glip af de næste forretningsfremmende tiltag – det kan blive dit!

Skriv dig på listen nu

Kontakt os

Book et uforpligtende møde om jeres muligheder

Formularen er indsendt!