Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Micro TEchnic

Elektronikkunder efterspørger sikre IoT-produkter – ikke IoT-sikkerhed

Vil du sælge IoT-produkter, skal du have styr på sikkerheden. Så kort kan det siges ifølge Micro Technic, der oplever stor efterspørgsel på sikre IoT-løsninger. Derfor er det vigtigt at være orienteret, opdateret og deltage i netværk. Og netop derfor deltog de i et IoT-sikkerhedsforløb.
Micro Technic er et familiefirma, som blev grundlagt i 1977. Elektronik er i deres DNA, og i mere end 40 år har de arbejdet med alle vinkler af IoT – selv før IoT blev et kendt fænomen. Deres formål er at opsamle data for kunder fra alle applikationer på en enkel og smart måde og give muligheden for at træffe de rigtige valg for en bæredygtig verden.

Kunderne forventer, at der er styr på sikkerheden

Det er mulighederne med IoT, der får Micro Technics kunder til at lyse op. Når snakken falder på sikkerheden, falmer kundernes entusiasme. De forventer, at der fra dag ét er styr på sikkerheden som en del af løsningen.

Derfor er det blevet Micro Technics opgave altid at levere sikre IoT-systemer – altså systemer der indeholder sikkerhed fra start og ikke som tilkøb eller ekstra bonus. Man kan med andre ord ikke forvente, at der er en ekstra gevinst ved at markedsføre IoT-løsninger på IoT-sikkerhed.

“Pas på med at snakke IoT-sikkerhed. Det kan du ikke sælge. Jeg tror aldrig, jeg har brugt begrebet IoT-sikkerhed overfor en kunde. Men vi snakker meget om sikre IoT-løsninger, når vi er ude og møde kunderne. Det er IoT-delen, der kan sælges til rigtig mange og sikkerhedsdelen ikke til nær så mange. Glæden ved at løse problemet med IoT er større”, forklarer Anders Qvistgaard Sørensen, der er R&D Manager hos Micro Technic.

Virksomheder skal markedsføre sig på sikre IoT-produkter

Ifølge Gert Læssøe Mikkelsen fra Alexandra Instituttet ser vi en stigende mængde sikkerhedskrav både lovgivningsmæssigt og fra kunder, der stiller krav til produkter og leverandører:

– Danske virksomheder skal være klar til at imødekomme disse krav og dermed markedsføre sig på sikre IoT-produkter. Virksomhederne har i en årrække tænkt cybersikkerhed som sikring af deres virksomheds data i it-afdelingen, men nu gælder cybersikkerhed også for deres digitale produkter.

– Vi laver sikkerhedsreviews af produktet helt ned på kodeniveau. Et sikkerhedsreview skal man lave af to grunde. For selv at blive klogere på, hvor sikkert produktet er, men også for at få en tredjepart til at kigge på ens produkt og dermed vise kunderne, at man tør lade andre vurdere ens produkt.

Lovgivning stiller krav om IoT-sikkerhed

Med sikre IoT-produkter menes, at man som leverandør har lige så godt styr på IoT-produktet som sikkerhedsdelen. Og netop de to vinkler kræver, at udviklerteamet skal holde sig konstant opdateret på nye trusler og teknikker på niveau med nye komponenter og muligheder med IoT-produkterne. 

Det var den indsigt, der fik Micro Technic til at deltage i et udviklingsforløb som en del af deres kompetenceudvikling.

Anders Qvistgaard Sørensen

R&D Manager, Micro Technics
Udpensl risikofaktorer for kunden ved at forstå de faktorer, der er vigtige for kunden. Eksempelvis i bankverdenen, hvor sikkerhed er en funktion. Du snakker om sikkerhed før noget andet. Andre brancher har ikke det fokus først, så hvis du ikke kan konkretisere sikkerhed i forhold til kundens behov, går gassen af ballonen. 

I kan også få et gratis udviklingsforløb

Vi tilbyder udviklingsforløb i samarbejde med Industriens Fond. De har til formål at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at udvikle IoT-sikkerhed.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan er andre virksomheder blevet bevidste om deres trusselsbillede og fundet svar på, hvor de skulle sætte ind for at styrke it-sikkerheden i deres løsninger:

Alexandra Instituttet udfører sikkerhedstjek af cloud-baseret lønservice for Proløn

Høj sikkerhed er afgørende for cloudbaseret lønsystem

Hos ProLøn er det essentielt, at it-sikkerheden er i top i deres cloud-baserede lønservice. Et sikkerhedstjek giver ro i maven og konkurrencefordel. Vi har hjulpet med at forbedre sikkerheden og gøre det så svært som muligt at trænge ind i systemet udefra.

Formular indsendt!