Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Kamstrup

Et spørgsmål om tillid

Det er afgørende for Kamstrup, at kunderne kan stole på sikkerheden i digitale målerløsninger. Derfor er it-sikkerhed et helt centralt tema i deres udvikling.
Kamstrup A/S sælger intelligente måleløsninger inden for el, varme, køling og vand til energiselskaber og forsyningsselskaber i hele verden. Deres løsninger omfatter forbrugsmålere, fjernaflæsningssystemer, hosting og service, analyse og smart grid-applikationer.

luk hullerne for hackerne

It-sikkerhed er central for forretningen

Som producent (og bruger) af IoT-produkter eller services, er skrækscenariet, at hackere og ondsindede personer overtager kontrollen med udstyret. Det kan både koste kunder, loyalitet og rigtig mange penge.

Når data og applikationer kan tilgås døgnet rundt på bærbare computere, tablets og mobiltelefoner, giver det større sikkerhedsmæssige udfordringer, fordi en service på internettet er langt mere eksponeret end en service på interne netværk. Som når Kamstrup giver adgang til data fra mobile devices. Derfor har de it-sikkerhed som et helt centralt tema i deres forretning. 

De ved hos Kamstrup, at det er billigere at rette fejl og sårbarheder så tidligt i processen som muligt, inden produktet er i brug hos kunden.

stærkt konkurrenceparameter

Troværdige produkter og trygge kunder

Kamstrup havde over for en ny kunde behov for at bevise, at deres system var sikkert og tog derfor fat i os for at få udarbejdet en uvildig sikkerhedsanalyse.

Sikkerhedsvurderingen gør, at de kan dokumentere, at deres produkter er gennemtestet af en uvildig rådgiver. Og kunderne kan stole på it-sikkerheden i Kampstrups produkter. Det giver Kamstrup et stærkt konkurrenceparameter.

Kamstrup bruger os fortsat som faglig sparringspartner, så de kan opretholde målet om at levere det sikreste system i branchen.

bekostelig affære

Stigende krav

På en række markeder er der stigende krav om, at produkter, der er koblet til internettet, skal være sikre. Det betyder, at de skal være Common Criteria-certificerede (CC) eller på anden måde kan dokumentere sikkerhedsniveau. 

Med et sikkerhedsreview fra vores eksperter er der både penge og bekymringer at spare.

Carsten Nielsen

Head of Product Management
Smart Grid Solutions
Kamstrup
”Vi havde brug for nogle til at lave en sikkerhedsvurdering af vores løsning. Dengang havde vi ikke kompetencerne in-house, så vi ledte efter dygtige eksterne samarbejdspartnere. Alexandra Instituttets sikkerhedsekspert var utrolig dygtig til de her ting. Så vi fik rigtig meget ud af samarbejdet, og vi fik løst de fejl, vi havde”.

Kan dine produkter hackes?

Det er afgørende, at kunderne kan stole på sikkerheden i dine produkter. Få afklaring i vores guide til virksomheder med online produkter. Er jeres IoT-produkt lukket land for hackere?

Det tekniske

Fra arkitekturreview til penetrationstest

I en penetrationstest (Pentest) bliver et testsystem udsat for forskellige praktiske angreb. Formålet er at sikre, at de implementerede mekanismer fungerer korrekt og ikke kan omgås. Ligesom i kodereviewet tager penetrationstesten udgangspunkt i OWASP. Virksomheden får et overblik over eventuelle fejl og hjælp til at udbedre dem.

It-sikkerhed er stort inden for forsyningsbranchen

En sikkerhedsvurdering viser dine kunder, at dit system er afprøvet i teori og praksis af en ekstern, uvildig rådgiver. Og det giver dig større troværdighed og en bedre nattesøvn.

Det fik Kamstrup

  • En grundlæggende sikkerhedsanalyse af deres produkt
  • Udvikling af løsningsforslag på eventuelle sikkerhedsproblemer, idet Kamstrup selv stod for udviklingen af produkterne, inkl. sikkerhedsløsninger
  • Intern opgradering af viden om it-sikkerhed
  • Vores fortsatte samarbejde opretholder Kamstrups mål om at levere det sikreste system i branchen.​

Inspiration fra vores andre kunder

Sådan har andre virksomheder fået effektiviseret forretningen og styrket sikkerheden i deres produkter:

Formular indsendt!