Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Exigo

Lokationsbaseret planlægning med AI speeder byggeriet 20 procent op

Ifølge DI Byggeri bruger den private danske byggesektor ca. 10,5 milliarder kroner årligt på at rette fejl og misforståelser, som bedre kommunikation og digitale værktøjer kunne have forhindret. Et sådant værktøj er Exigos nye tool, der gør deres kunder i stand til at bygge 20 procent hurtigere.

Et kraftigt styringsværktøj er afgørende

Exigo A/S arbejder med digitalisering i byggebranchen og er specialiserede i styring af tid, økonomi og bygbarhed.

Dog er traditionelle tidsplanlægnings-metoder som Gantt ikke optimale til komplekse byggeprojekter med flere lokationer ifølge Direktør hos Exigo, Kristian Birch Pedersen.

 

Derfor begyndte Exigo for tre år siden at udvikle deres eget cloudbaserede software www.tactplan.com og en mobil app til staderegistrering, som begge blev udgivet i foråret 2022.

Med lokationsbaseret planlægning kan Exigos kunder nu bygge 20 pct. hurtigere, og dette har allerede vist sig effektivt i praksis.

Fik en digital opgradering

Selvom lokationsbaseret planlægning har eksisteret lige så længe som Gantt, fik det først for nylig en digital opgradering.

”Når du bygger 32 lejligheder eller vindmøller, svarer det faktisk til 32 produktionslinjer, hvor du både skal styre flowet af opgaver, mennesker og steder,” fortæller Kristian Birch Pedersen og fortsætter:

”Det finsk-amerikanske software, vi har brugt indtil nu, har en Windows 95 brugerflade og er ret retro. Mange danske entreprenører bruger det og elsker metoden men synes, at værktøjet er gammeldags.”

AI kan opdage og korrigere afvigelser i realtid

Nu ser Exigo mod fremtiden og arbejder på at integrere kunstig intelligens i deres digitale løsninger. Målet er at lade softwaren tage over planlægningsopgaver, hvilket vil gøre det muligt at opdage og korrigere små afvigelser fra tidsplanen i realtid.

I et projekt under AI Denmark har Exigo fået hjælp fra Alexandra Instituttets AI-eksperter til at anvende kunstig intelligens og maskinlæring til automatisk opdatering af tidsplaner. Dette er et område, der ligger uden for Exigos traditionelle kernekompetencer, og det viser, at virksomheden er parat til at tage nye teknologiske skridt for at optimere byggeprocessen.

Kristian Birch Pedersen

Stifter/CEO
Exigo A/S
”Vi er gode til byggeri, data og styring, så det var vigtigt for os at få noget kvalificeret viden. I forløbet fik vi den rette faglighed, som kunne give os noget sparring og hjælp til at få prøvet nogle ting af.”

Hør Kristian Birch Pedersen og Alexandra Instituttets ekspert på projektet fortælle om, hvordan Exigo anvender kunstig intelligens i deres komplekse byggeprojekter, planlægning i flere dimensioner og computerspilagtige simulationer.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre virksomheder effektiviseret deres produkt med nye teknologier:

Formular indsendt!