
Smidig og sikker logistik på tværs af grænser
Produktsikkerheden er i højsædet hos Lyngsoe Systems. Vi har klædt virksomheden på til at håndtere sikkerheden i deres IoT-baserede logistikløsninger.
Det er ikke nok kun at have fokus på teknikken, når man arbejder med cybersecurity. Man er også nødt til at kigge på standarder og inddrage hele organisationen. Sådan lyder erfaringerne fra DEIF, der har deltaget i et IoT-sikkerhedsforløb støttet af Industriens Fond.
DEIF producerer controllere, som bruges til energistyring af vindmøller og generatorer på skibe og containere på land. De har en strategi om være digital frontrunner, også inden for cybersecurity, og som led i den plan er de netop i gang med at løfte deres nuværende platform, både teknisk og sikkerhedsmæssigt med hjælp fra Alexandra Instituttet.
Sikkerhedsreviewet har især givet indsigt i, at det ikke nytter noget, at man kan lave en sikker platform, hvis man ikke kan bevise, at man har styr på sikkerheden, og ikke akkrediterer i forhold til standarderne.
For det andet skal hele organisationen inddrages. Det kræver faktisk, at man skriver det ind i sine processer og kan dokumentere, hvordan man har gjort.
“Det her er ikke en nørdeklub inden for security. Eller det er det også, men det er i realiteten kun det ene ben i den her proces. Fordi de andre ben er, at processerne skal tilpasses, og medarbejderne skal trænes.
Du skal kunne bevise, at de medarbejdere, som skriver sikkerhedskoden, også har den fornødne viden til det. Hvis du ikke gør det, så får du heller ikke den værdi, som du investerer.”
Forløbet har givet to ting, forklarer Kurt Østergaard Frandsen, der er ingeniør hos DEIF:
“Den ene er, at det nytter jo ikke noget, at du er i stand til at lave et teknisk produkt, hvis du ikke kan hænge det op på nogle standarder og bevise, at det er en sikker platform. Som underleverandører til kritisk infrastruktur i fx vindmøller, så er det her bevis jo selvfølgelig endnu vigtigere.”
Kurt Østergaard Frandsen, Ingeniør hos DEIF
Vi tilbyder udviklingsforløb i samarbejde med Industriens Fond. De har til formål at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at udvikle IoT-sikkerhed.
Hvordan arbejder I med IoT-sikkerhed? Brug Modenhedsmodellen til at tjekke jeres virksomheds modenhed.
Sådan er andre virksomheder blevet bevidste om deres trusselsbillede og fundet svar på, hvor de skulle sætte ind for at styrke it-sikkerheden i deres løsninger:
Produktsikkerheden er i højsædet hos Lyngsoe Systems. Vi har klædt virksomheden på til at håndtere sikkerheden i deres IoT-baserede logistikløsninger.
Hos ProLøn er det essentielt, at it-sikkerheden er i top i deres cloud-baserede lønservice. Et uvildigt sikkerhedstjek giver ro i maven og konkurrencefordel.
Det er afgørende for Kamstrup, at kunderne kan stole på sikkerheden i digitale målerløsninger. En sikkerhedsvurdering har givet dem trygge kunder.
Sikkerhed er altafgørende i moderne it-systemer, hvor stort set alle enheder kan tilgås på internettet, og hvor folk har adgang til deres data og applikationer døgnet rundt på bærbare computere, tablets og smartphones.
Derfor er sikre løsninger også fremtidens konkurrenceparametre.
Det er ikke nødvendigvis et stort projekt at få it-sikkerheden i top. Ofte skal der mindre til end forventet, men det kræver at man ved, hvor stor truslen er, og hvad hackerne vil gå efter.
Ⓒ 2023 - Alexandra Instituttet A/S
CVR Nr. 24 21 33 66