Teknologi i praksis

Er din organisation og dine brugere
klar til ny teknologi?

Er din organisation og dine brugere klar til ny teknologi? Det kan vi hjælpe dig med at finde ud af.

Måske du allerede har oplevet det: I har en god idé, I investerer i teknologien, der kan gøre ideen til virkelighed. Alligevel følger de forretningsmæssige og organisatoriske resultater ikke med.

Men i stedet for at lukke døren bag jer, når it-projektet fejler, er det vigtigt at zoome ud og erkende, at teknologi, organisation, brugere og forretning hænger uløseligt sammenDet er billigere og bedre, hvis I gør det, inden I sætter strøm til jeres idé.

Får I styr på de fire faktorer, kommer I bedre i mål med jeres teknologiudviklingsprojekt:

Teknologi

Vælg omhyggeligt ud fra det behov og det problem, I ønsker at løse, og systematiser overvejelserne fra starten.
Det behøver ikke tage lang tid, og det tjener sig i sidste ende. Test jeres ide med vores bruger- og domæneeksperter, inden I går i gang med it-projektet.

Brugere

Jeres teknologiprojekt går en umulig fremtid i møde, hvis de kunder, borgere eller medarbejdere, teknologien skal hjælpe, ikke forstår, hvordan de kan og skal anvende den. Ved at tænke medarbejdere og brugere ind fra start undergår I, at mere eller mindre synlige strukturer i jeres arbejdsgange kan spænde ben for, om I får anvendt teknologien optimalt.

Organisation

Avancerede teknologier som eksempelvis kunstig intelligens er mere end et it-projekt. Det er en 'ny kollega', der hjælper organisationen med at gøre ting smartere. Vores metodiske tilgang sikrer, at jeres digitale udvikling lykkes i organisationen.

Forretning

Måske sidder I med en fornemmelse af, at I burde gøre ”noget”, og at der ligger værdifulde potentialer i ny teknologi, som for alvor kan sætte skub i udviklingen af jeres forretning. Vi hjælper jer med at kortlægge potentialer, afklare værdifulde indsatsområder og lægge en strategi for teknologiudviklingen.

Skab værdi
i praksis

Med os får du kvalitativ indsigt, der kun er mulig med antropologiske metoder. 

Vores metode giver dig:

  • Indsigt i dine kunders liv og verden, som I kan omsætte til anbefalinger, potentialer eller løsninger, der kvalificerer jeres udvikling og implementering af ny teknologi.
  • Indsigt i praksis og processer. Kom bagom det umiddelbart synlige, og få undersøgt, hvorfor medarbejdere handler, som de gør, i forskellige organisatoriske og kulturelle sammenhænge

Vi spørger aldrig brugerne, hvad de gerne vil have. Vi udfordrer deres antagelser og anskuer problemstillinger fra forskellige perspektiver. Det gør vi, fordi vi tror på, at det er gennem denne dybe forståelse af menneskers liv, vi får de bedste forudsætninger for at udvikle løsninger, der skaber værdi i praksis.

Den lige vej til målet

Tjek, om du har overvejet det vigtigste, inden du går i gang med teknologiudvikling:

  • Hvordan kan teknologien spille en rolle i jeres forretning og organisation?
  • Hvad kan teknologien – og hvad kan den ikke?
  • Hvad er nemt at gå til, hvad er svært, og hvordan kommer I i gang?
  • Hvordan burde I angribe teknologiens muligheder
  • Hvordan griber jeres organisation omstillingen an: Hvor mange ressourcer, hvor meget tid og hvilke kompetencer skal afsættes?

Vi tilbyder den lige vej til målet med tre effektive trin:

Oplæg om de nyeste teknologier

Hvad kræver digitale teknologier som AI eller machine learning, og hvordan lykkes I med at anvende dem?

Workshop med
brainstorm

Hvor giver teknologien værdi for jer i forhold til arbejdsgange, produkter og processer?

Køreklar roadmap

Roadmap for jeres it-projekt baseret på jeres behov og de absolut seneste teknologiske muligheder.

Brugerstudier og organisationsudvikling

Vi var blandt de første virksomheder, der begyndte at arbejde med brugerdrevet innovation i tæt samarbejde med forskningsmiljøet for at skabe nye innovative løsninger. 

For jer betyder det, at der er markant større chance for, at jeres it-løsning er brugervenlig og har de rette funktioner, og at brugerne får medejerskab til løsningen. I mange tilfælde bliver udviklingsomkostningerne reduceret.

Vi giver jer adgang til de metoder, der er forudsætningen for, at brugernes bevidste og ubevidste adfærd bliver anvendt i jeres innovationsproces. 

Vores specialister er etnografer med faglig indsigt i menneskelig adfærd, samt industrielle designere og softwareeksperter, der besidder viden om de nyeste teknologiske muligheder.

"Løftede mit firma
fra 20 til 60 procent”

“Vtrækker på ekstern viden fra Alexandra Instituttet. De har high-end specialister, der kan give sparring ift. avancerede systemer. Det giver ro i maven at samarbejde med Alexandra Instituttet, fordi vi ved, at det bringer os på rette vej. Samarbejdet løftede mit firma fra ”20 til 60 procent” og gjorde en afgørende forskel. 

Vi fik professionel hjælp til at finde ud af, hvad vi ville, og vi fik løftet projektet, så det kunne gå direkte ind i vores forretningsmodel: at levere konsulentydelser til bygherrer og entreprenører. Vi fik udviklet en prototype, og vi fandt også en testcase på et sygehusprojekt.”

Digital
forretningsudvikling

Digital modenhed

En analyse af jeres digitale forretningsmuligheder giver jer et grundlag for at beslutte, hvordan I ønsker at gribe jeres udvikling an. 

I får et overblik over, hvilke krav it-projektet stiller til jeres organisation og medarbejdere – og en køreplan for, hvordan I kan tage næste skridt. 

Vi designer et forløb, der passer til jeres virksomhed, og som giver jer det bedste udgangspunkt for at skabe mening og værdi med nye teknologier. Og vi hjælper også med at implementere løsningen og at realisere jeres potentialer.

Servicedesign

Er I optaget af, hvordan service i kan blive jeres nye konkurrenceparameter, eller hvordan digitale løsninger kan skabe platformen for jeres serviceforretning?

At mestre produkt-service-forretningsmodeller er i dag en afgørende konkurrenceparameter i mange brancher, og mange virksomheder kan hente ny vækst gennem serviceydelser. 

Ud over attraktive indtjeningsmuligheder, så kan brugen af serviceydelser være med til at forlænge et produkts levetid og graden af genanvendelse og samtidig skabe et tættere bånd mellem virksomhed og kunde.

kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre?
Start her!

Rikke Wetterstrøm og hendes team af specialister står altid klar til at vende lige netop din virksomheds muligheder.

Beskriv din aktuelle udfordring i forhold til teknologiudvikling – så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Rikke Wetterstrøm

Head of People, Technology and Business Lab

rikke.wetterstroem@alexandra.dk
+45 51 18 11 82

Bliv inspireret af vores andre kunder

Digitalisering skal være en god forretning

Dansk erhvervslivs foretrukne digitaliseringspartner #ForanDigitalt

nyhedsbrev

Gå ikke glip af de nyeste teknologiske guldkorn, der kan løfte din forretning


Når du indsender formularen, accepterer du samtidig, at du får e-mails fra os. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her.
Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Hold dig #ForanDigitalt

Over 2500 danske virksomheder får allerede digitale guldkorn direkte i deres inbox.

Gå ikke glip af de næste forretningsfremmende tiltag – det kan blive dit!

Skriv dig på listen nu

Kontakt os

Book et uforpligtende møde om jeres muligheder