Forskning og innovation
Få ny viden og ny teknologi, så I kan fremtidssikre forretningen
Vores samarbejde tager altid udgangspunkt i jeres problemstillinger – både dem, I oplever nu, og dem, I forventer er på vej.
Formålet med vores F&I-projekter er at bringe forskningsbaseret viden i anvendelse og udvikle nye teknologiske services. Derfor indgår samarbejde mellem virksomheder og forskningsmiljøerne som et centralt element i de fleste projekter.
Et F&I-projekt kan være interessant for jer, hvis I ønsker at:
01
nytænke og videreudvikle jeres produkter og processer.
02
afprøve ideer og ny teknologi og udvikle prototyper.
03
få ny viden og kompetenceløft op til et nyt R&D-tiltag.
Måske har vi et F&I-projekt, der passer lige til jer?
Små og mellemstore virksomheder kan i et forløb til en værdi af op til 150.000 kr. afprøve, om AI, dataanalyse og datadrevet beslutningsstøtte er noget for dem.
Små og mellemstore produktionsvirksomheder kan få op til 95.000 kr. i støtte til at teste, demonstrere eller afprøve ny teknologi eller nye materialer i produktionen.
Virksomheder, der digitaliserer deres fysiske produkter og produktion, kan få hjælp til at højne deres IoT-sikkerhed både forretningsmæssigt, organisatorisk og teknisk.
Produktionsvirksomheder kan få eksperthjælp til at afkoble værdiskabelsen fra deres klima- og miljø-belastning – helt ud i værdi- og forsyningskæderne.
Små og mellemstore virksomheder med internationale aktiviteter kan blive bedre rustet til fremtidige kriser som f.eks. cyberangreb ved at øge deres agilitet og robusthed.
Fremstillingsvirksomheder kan helt gratis lære at fremme konkurrenceevnen og væksten ved at udvide forretningen, så den indbefatter udvikling og salg af services.
Stærke videnspartnere
Vi kan tilføre jeres F&I-projekt kompetencer, koder og komponenter, fordi vores specialister arbejder tæt sammen med verdensklasse it-forskningsmiljøer på samtlige danske universiteter og internationalt.
Vi er nemlig partner i det nationale digitale forskningscenter DIREC – et samarbejde mellem Alexandra Instituttet og alle datalogiske institutter på landets universiteter.







Vi er en aktiv del af de danske innovationsklynger og samarbejder med: Clean, Copenhagen Fintech, We build Denmark, Energy Cluster Denmark, Lifestyle & Design Cluster, Danish Sound Cluster, MADE – Manufacturing Academy of Denmark, Vision Denmark, CenSec, Odense Robotics, DigitalLead, Food & Bio Cluster Denmark, Danish Life Science Cluster.
Vi er et af Danmarks syv Godkendte Teknologiske Service-institutter og har et stærkt partnerskab på tværs af alle institutterne og i EU.
Aktiv i det danske innovationssystem
"Havde Alexandra Instituttet ikke været indblandet, havde det ikke været en succes. Instituttet er det tandhjul, som passer ind mellem universiteter og virksomheder. Uden det kan der være en lille kløft imellem, for tempoet er helt forskelligt på universiteter og i erhvervslivet, og vi taler ikke altid samme sprog."
Alexander Larsen
Udviklingsingeniør

Brancher og teknologier, vi hjælper med at nyudvikle
Vi er i altid i gang med en række nye forsknings- og innovationsprojekter. De bliver finansieret af private og offentlige fonde som Digital Europe, Erhvervsstyrelsen, Horizon Europe, Industriens Fond, Innovationsfonden og ikke mindst GTS-institutternes egne resultatkontrakter.
Afkobling
AI Denmark
AI-MATTERS Testing and Experimentation Facilities
Cybersikre fødevareværdikæder
CyPro
Digitale teknologier til datadrevet vækst
Digital sikkerhed, tillid og dataetik
Edge-based AI systems for predictive maintenance
IoT-drevet forretningsdesign
Modstandsdygtig
Sb3D – Security by Design Digital Denmark
Servitize
Kontakt os
Hør os om mulighederne for at samarbejde

JESPER ROSLEFF
BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER
jesper.rosleff@alexandra.dk
+45 20 85 90 20