Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Exigo

Fra idé til færdig løsning, der styrer byggeprojekter i 3D

Exigos løsning til projektstyring er unik på markedet, fordi den binder 3D-bygningsmodeller sammen med tids- og økonomistyring. Det skaber transparens for Exigos kunder og forebygger fejl i millionklassen. Vores eksperter har hjulpet Exigo hele vejen fra idé til prototype og til færdigt produkt.

udfordringen

Behov for at gøre data tilgængelige på intuitiv måde

Exigo ønskede at udvikle et digitalt databaseret værktøj til projekt- og risikostyring af større komplekse byggeprojekter. De havde brug for hjælp til at gøre de store datamængder, der løbende opsamles i et byggeprojekt, tilgængelige på en intuitiv måde. Alexandra Instituttets eksperter har hjulpet Exigo hele vejen fra ide til prototype og til færdigt produkt.

Viden om brugere og teknologi

Produkt der rammer brugernes behov

Samarbejdet med Alexandra Instituttet omfattede:

  • Studie af behov på byggepladsen 
  • Opbygning af database
  • Test af prototype
  • Udvikling af en færdig løsning

Exigo fik hjælp til at opbygge dataplatform, teste prototyper og til at udvikle et setup med individuelle dashboards og visualiseringer til hvert byggeprojekt. Efter et år var en færdig løsning på markedet.

”Det første EU-projekt gav en forståelse for, hvad kunderne gerne vil have, og vi byggede den første datamodel. Først gennemførte Alexandra Instituttet et studie af behovene på byggepladsen, og konklusionen blev, at der er meget forskellige behov for viden. Min første tanke om at bygge en ”one-fits-all”-løsning måtte derfor droppes,” fortæller Kristian Birch Pedersen og fortsætter:

”Efter studiet af behovene gik vi i gang med det tekniske spor, der handlede om at skrue databasen sammen, så vi kunne trække data ud på en god måde. Vi testede forskellige prototyper og endte ud med en model, der virkede.”

Exigo brugte prototypen som et springbræt til at få støtte fra Innobooster-ordningen. Det gav mulighed for yderligere køb af viden hos Alexandra Instituttet. Dermed kunne udviklingsarbejdet fortsætte, og Exigo stod et år senere med en færdig løsning, der nu er på markedet.

Fra prototype til marked

Et effektivt projekt- og risikostyringsværktøj

Det er ikke alle gode ideer, der kommer hele vejen fra prototype til marked. Men med hjælp fra både et EU-projekt og en Innobooster er det lykkes for Exigo A/S at komme på markedet med en ny digital løsning Exicute til byggeriet.

Løsningen gør det muligt for en bygherre eller entreprenør at logge ind på et online dashboard, hvor de kan følge, hvordan byggeriet skrider frem. Baseret på data kan bygherren fra dag til dag få et reelt billede af fremdriften i byggeprojektet.

Dette effektive projekt- og risikostyringsværktøj hjælper bygherrer med at reducere risici, styre omkostninger og optimere tidsplaner i komplekse bygge- og anlægsprojekter. Det gør det muligt at navigere sikkert igennem byggeprocessen og komme i mål til tiden.

Kristian Birch Pedersen

Stifter/CEO og idemand bag Exicute
Exigo A/S
”Der er ikke andre på markedet med et system til daglig tracking, som holder projektlederen fuld opdateret på, hvordan byggeprojektet skrider frem. Det er en fed konkurrencesituation at have. Vi har bl.a. lige vundet et EU-udbud på et byggeri i Odense, hvor vi har slået nogle af de store. Samarbejdet med Alexandra løftede mit firma fra ”20 til 60 procent” og gjorde en afgørende forskel.”

En forretningsmæssig gevinst

First mover i Danmark

Med den digitaliserede løsning til styring af byggeprojekter er Exigo blevet first mover i Danmark og internationalt. Kundelisten tæller i dag både bygherrer som regionerne og store entreprenører som Aarsleff og MT Højgaard.

Virksomheden fik i løbet af projektet opbygget kompetencer, så de selv fremadrettet kan udvikle deres løsninger, men det nære samarbejde med Alexandra Instituttet fortsætter. På ad hoc-basis køber Exigo sig til viden og uvildig rådgivning hos Alexandra Instituttet på specialiserede områder. 

Fik ro i maven

“Vi kan f.eks. godt udvikle en database, men vi har brug for hjælp i forhold til at skalere og gøre den driftssikker, så her trækker vi på ekstern viden fra Alexandra Instituttet. De kender vores produkt og har high end-specialister, der kan give os uvildig sparring på avancerede systemer. Deres forskningsmæssige indgang til maskinlæring er virkelig meget værd for os. Det giver ro i maven at samarbejde med Alexandra Instituttet, fordi vi ved, at det bringer os på rette vej fra start.”
– Kristian Birch Pedersen, stifter og CEO i Exigo A/S

Exigo har deltaget EU-projektet “Innovativ brug af big data”, der er finansieret af den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Region Midtjylland.

 

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre virksomheder effektiviseret deres produkt med nye teknologier:

Formular indsendt!