Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Kan I arbejde bedre?

Identificer forbedringer
og opnå gavnlige forandringer

Trivsel og effektivitet er ikke lette at sætte på formel, og i alle virksomheder er det forskelligt, hvad der er på spil. For at kunne identificere grundlaget for forbedringer hos jer er det nødvendigt at sætte sig ind i og forstå bagvedliggende årsager og undersøge, hvordan jeres arbejdsprocesser, fysiske rum og teknologi spiller sammen.

Vi finder jeres ‘hvorfor’ og kan skabe gode og vedvarende forandringer i jeres arbejdsmiljø.

Sammen med jer finder vi den rette løsning for jer, som blandt andet består af observation af jeres arbejdsprocesser, interviews med relevante involverede og formidling af resultaterne. Vi viser med eksempler, hvor der skal sættes ind, og forholder os med både dybde og nuancer til jeres virkelighed.

Lokaliser problemet

Det kan være, at virksomhedens medarbejdere er så gode til at tage hensyn til hinanden, at de ikke kan arbejde i deres arbejdsrum, men må gå hvileløst rundt for at finde et egnet sted, hver gang telefonen ringer? Eller hver gang, de skal drøfte noget med en kollega? Eller hver gang, de skal fordybe sig?

Så hensynet ender med at være en stressfaktor, og de handlinger, der egentlig er lavet for at skabe god trivsel, i stedet fører til arbejdsrum, man ikke kan arbejde i.

På samme måde kan det vise sig at være en ulempe, at man har givet it-udviklingen et afskærmet lokale for at give dem ro til fordybelse, hvis de så skriver til hinanden uafbrudt på chatten.

De skjulte udfordringer varierer fra virksomhed til virksomhed, og derfor er det afgørende at få et par professionelle øjne på ens arbejdsgange, hvis man for alvor vil gøre op med faldgruberne i arbejdsmiljøet.

Lad ikke misforståelser og myter stå i vejen for forandring

Hvis I oplever, at I bliver ved med at køre i den samme rille, så er det tid til at tage fat om nældens rod i stedet for at lave lappeløsninger.

Find den gode balance mellem teknologi, organisation og arbejdsmiljø – under og efter Corona

Med Corona blev vi på rekordtid kastet ind i en virkelighed, hvor hjemmearbejde og digitale møder mere er reglen end undtagelsen. Det digitale har på den måde fået en langt større rolle end før, og selv når vi er ude på den anden side af Corona, er der god grund til at tro, at hjemmearbejde og digitale møder stadig vil blive benyttet i langt højere grad end før.

Men forandringerne kommer ikke uden en pris. Vi går på kompromis med de mellemmenneskelige værdier, når vi kun ses skærmansigt til skærmansigt. Mange oplever eksempelvis at være mere effektive fra hjemmekontoret – men er det altid det mest effektive at nå igennem dagens to-do-liste, eller er det faktisk nogle gange mere effektivt at hjælpe sin kollega på kontoret med at nå et fælles mål for virksomheden? Og den ligeværdighed, vi har oplevet i digitale møder, hvor alle deltagere er med over skærmen – hvordan sikrer vi den i hybrid-møderne, hvor nogen sidder sammen fysisk, mens enkelte deltager online? Og hvordan sørger vi for, at vi ikke mister de uformelle møder – hvordan skaber man en virtuel kaffemaskine, man kan mødes ved?

Vi kan hjælpe jer med at finde de løsninger, der vil fungere bedst for jer.

New Ways of Working

En af landets førende eksperter inden for organisationsanalyse:
Eva Bjerrum

Eva Bjerrum er en af landets førende eksperter inden for organisationsanalyse, og hun har i løbet af sine 25 år inden for feltet rådgivet et stort antal virksomheder og offentlige organisationer i, hvordan arbejdsmetoder, redskaber, indretninger og kulturer spiller ind i vores opfattelse og udførelse af arbejde.

Et af de begreber, hun arbejder med, er ‘New Ways of Working’, der handler om at finde den bedste kobling mellem strategi, arbejdsprocesser, it og rumlige løsninger. Det kræver ofte en kulturforandring, og til det formål arbejder Eva med en række gennemtestede værktøjer. Hun har samtidig et godt blik for at udvikle nye veje og metoder for brugerinddragelse.

Eva Bjerrum deltager som ekspert i Future Worklab – om digital sundhed på fremtidens fleksible arbejdspladser.

kontakt

Er du i tvivl om hvordan du kommer videre?
Start her!

Eva Bjerrum er altid klar til at vende lige netop din virksomheds muligheder.

Beskriv din aktuelle udfordring – så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Eva Bjerrum

Distinguished Organisation Analyst,
New Ways of Working

eva.bjerrum@alexandra.dk
+45 23 38 20 52

Bliv inspireret af vores andre kunder
Digital bæredygtig omstilling

Bæredygtighed er nøglen til succes i hotelbranchen

Green Solution House, Guldsmeden Hotels og HORESTA har fået konkrete anvisninger til, hvordan de kan involvere gæsterne i energi- og ressourcebesparende tiltag og viden om, hvilke tiltag der virker bedst og hvordan grønne initiativer og løsninger kan skabe merværdi.

Læs mere »

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!