Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Topsoe

AR gør oplæring 30 procent hurtigere – uden behov for instruktører

Ved brug af AR-instruktioner kan operatører hos Topsoe nu oplæres i at rengøre en maskine 30 procent hurtigere, og vigtigst af alt, uden behov for fysisk tilstedeværelse af en instruktør.
Topsoe udvikler teknologi, katalysatorer og tjenester til energiomstillingen og producerer mere end 30.000 tons katalysatorer om året. Virksomheden har hovedkontor i Danmark og over 2.400 medarbejdere, som betjener kunder over hele verden.

udfordringen

Ønske om støtte til oplæring af medarbejdere

At oplære medarbejdere tager tid – og kan være afhængig af, at der kun er få specialister til at stå for oplæringen.

Vedligeholdelsesprocessen af Topsoes maskiner som helhed er ret kompleks og skal udføres regelmæssigt. Den består af omkring 30 trin, der skal udføres i en bestemt rækkefølge.

Topsoe ville derfor gerne oplære deres medarbejdere på en lettere og bedre måde ved hjælp af extended reality.

Resultatet

30 % hurtigere oplæringstid

Ved brug af AR-instruktioner kan operatører nu oplæres 30 procent hurtigere, og vigtigst af alt, uden behov for fysisk tilstedeværelse af en instruktør. Operatørerne kan bruge deres smartphones til at få adgang til virtuelle AR-instruktioner, hvilket gør processen mere intuitiv og effektiv.

Selvom telefon- og tabletsystemet er foretrukket blandt operatørerne i øjeblikket, forventes HoloLens-versionen at vinde popularitet, når teknologien modnes og bliver mere udbredt.

Implementering

Støtte fra AR-teknologi

Vi har i samarbejde med SynergyXR hjulpet Topsoe med at udvikle en augmented reality-version af rengøringsvejledningen til en tabletmaskine. Dette blev implementeret i to versioner: en til HoloLens og en til tablet eller telefon.

Projektet er en del af MADE FAST-forskningsplatformen, der har til formål at undersøge og implementere extended reality værktøjer til oplæring af medarbejdere.

Amit Prasad

Specialist i digitaliseringsenheden

“Ved at bruge denne type applikation kan vi eliminere instruktørernes tid med 100 procent. Og for operatører, som skal oplæres, kan vi reducere oplæringstiden med 30 procent.”

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre virksomheder fået effektiviseret forretningen med hjælp fra Extended Reality (XR)

Formular indsendt!