
Telemedicinsk løsning hjælper borgere med KOL
Vi udvikler og vedligeholder en telemedicinsk løsning til borgere med KOL for de danske regioner og kommuner i samarbejde med it-virksomheden Trifork.
Lungekapaciteten hos Covid-19-patienter kan falde meget hurtigt, og derfor er konstant overvågning af patienterne vital. Region Midtjylland har i samarbejde med Alexandra Instituttet og KvalitetsIT udviklet en løsning, der sikrer, at sundhedspersonalet kontinuerligt kan overvåge patienternes iltmætning i blodet og dermed reducere brug af værnemidler.
Løsningen hedder Enlito og fungerer ved, at en måler på patientens finger konstant sender data til en tablet, som er placeret ved patientens seng. Tabletten sender data videre til en server og vises på en skærm uden for isolationsstuen.
Agil softwareudvikling understøtter hurtige udviklingsforløb, og regionens digitaliseringsstrategi lægger op til, at de skal kunne gå fra ide til prototype på tre måneder. Enlito-løsningen er bygget på regionens microservice-platform, som gør det muligt at udvikle, dele og genbruge softwarekomponenter med parter uden for regionen, altså en mere åben samskabelse af digitale løsninger.
Det hurtige forløb fra ide til produkt på 14 dage støtter op om regionens digitaliseringsstrategi om agil og hurtig udvikling af sundheds-it-løsninger. Både Alexandra Instituttet og KvalitetsIT, der var med til opgaven, køber ind på den agile metode og har værktøjerne til at bygge det. Det har været afgørende.
Vi læner os op ad de stærkeste forskningsgrupper inden for sundhed og it-sikkerhed og deltager i en række forskningsprojekter. Hvis du vil vide, hvilken rolle du kan spille her, så tag fat i os.
Både hvis du er leverandør til sundhedsvæsenet eller en af de andre danske regioner eller sygehuse.
Alexandra Instituttet kunne hjælpe Region Midtjylland så hurtigt fra ide til produkt, fordi vi arbejder med agil og modulær udvikling. Vi har brugt vores erfaringer fra samarbejdet med Afdelingen for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital, hvor vi har udviklet og afprøvet telemedicinske løsninger i behandling af gravide med komplikationer.
Vores brugerinddragelse og udvikling af open source-moduler har givet både hospital og region erfaring med open source-telemedicin og fremtidssikre, fleksible løsninger. Det gælder også vores arbejde med microservices.
Se hvordan andre har brugt digitalisering til at forbedre vores velfærd:
Vi udvikler og vedligeholder en telemedicinsk løsning til borgere med KOL for de danske regioner og kommuner i samarbejde med it-virksomheden Trifork.
Vi undersøger sammen med Rigshospitalet, om kunstig intelligens kan bidrage til at give patienter med blodprop i hjertet en hurtigere og mere individuel behandling.
Ved hjælp af kunstig intelligens finder RetinaLyze tidlige tegn på øjensygdomme forårsaget af diabetes.
Presset på vores sundhedsvæsen medfører en øget interesse i, hvordan teknologier som kunstig intelligens kan være en del af fremtidens løsninger.
Hos os får I forskningsbaseret uvildig rådgivning, og vi kan også implementere den løsning, I mangler. Få direkte adgang til den viden og erfaring, vores teams har opbygget de sidste mange år i forskningsprojekter inden for sundhedsområdet med regioner, hospitaler og private virksomheder.
Vi samarbejder med:
Ⓒ 2023 - Alexandra Instituttet A/S
CVR Nr. 24 21 33 66