Søg
Close this search box.

Region Midtjylland

Løsning til monitorering af patienter i isolation blev hospitalsklar på 14 dage

En løsning, som Region Midtjylland fik bygget i samarbejde med Alexandra Instituttet og KvalitetsIT under corona-pandemien, sikrer, at sundhedspersonalet kan overvåge iltmætningen hos COVID-19-patienter, uden for isolationsstuen.
Region Midtjylland er en administrativ enhed med hovedansvaret for sundhedsvæsenet, regional udvikling og drift af en række sociale institutioner i Midtjylland. Region Midtjylland er landets næststørste region befolkningsmæssigt og landets arealmæssigt største.

enlito

Skaber tryghed for patienter og personale

Lungekapaciteten hos Covid-19-patienter kan falde meget hurtigt, og derfor er konstant overvågning af patienterne vital. Region Midtjylland har i samarbejde med Alexandra Instituttet og KvalitetsIT udviklet en løsning, der sikrer, at sundhedspersonalet kontinuerligt kan overvåge patienternes iltmætning i blodet og dermed reducere brug af værnemidler.

Løsningen hedder Enlito og fungerer ved, at en måler på patientens finger konstant sender data til en tablet, som er placeret ved patientens seng. Tabletten sender data videre til en server og vises på en skærm uden for isolationsstuen.

Microservice-platform åbner for agil udvikling og forbedringer​

  • Komponenterne kan genbruges. De skal ikke kodes yderligere, når de først er lavet. De skal bare kobles på.

  • Jo flere komponenter, der er på platformen, des hurtigere er det at udvikle nye løsninger.

  • Platformen gør det nemmere at opdatere og dermed forbedre løsningerne efter feedback fra de sundhedsfaglige.

Fra prototype til produkt på 14 dage

Agil softwareudvikling understøtter hurtige udviklingsforløb

Enlito-løsningen er bygget på regionens microservice-platform, som gør det muligt at udvikle, dele og genbruge softwarekomponenter med parter uden for regionen, altså en mere åben samskabelse af digitale løsninger.

Det hurtige forløb fra ide til produkt på 14 dage støtter op om regionens digitaliseringsstrategi om agil og hurtig udvikling af sundheds-it-løsninger. Både Alexandra Instituttet og KvalitetsIT, der var med til opgaven, køber ind på den agile metode og har værktøjerne til at bygge det. Det har været afgørende.

“Jeg glæder mig først og fremmest over, at vi hurtigt har kunnet levere en digital løsning, som skaber tryghed hos sundhedspersonalet og patienter. Inden for 14 dage har vi sat fem løsninger i drift. Det er en bedrift i sig selv og et mønstereksempel på, hvordan vi gerne vil arbejde fremadrettet med de sundhedsfaglige, som har et behov.

Samarbejdet er en af grundene til, at vi lykkedes med det her. Det er afgørende at arbejde sammen med eksterne leverandører, som har kendskab til platformen."

Claus Wegener Kofoed

Tidl. It-direktør
Region Midtjylland

Digital sundhed

Brug os til agil udvikling og sikker brug af data

Presset på vores sundhedsvæsen medfører en øget interesse i, hvordan teknologier som kunstig intelligens kan være en del af fremtidens løsninger.

Hos os får I forskningsbaseret uvildig rådgivning, og vi kan også implementere den løsning, I mangler. Få direkte adgang til den viden og erfaring, vores teams har opbygget de sidste mange år i forskningsprojekter inden for sundhedsområdet med regioner, hospitaler og private virksomheder.

Vi samarbejder med:

  • sundheds-it-firmaer
  • velfærdsteknologifirmaer
  • medikofirmaer
  • pharmavirksomheder 
  • offentlig eller privat og selvejende leverandører af sundhed og velfærd

Inspiration fra vores andre kunder

Se hvordan andre har brugt digitalisering til at forbedre vores velfærd:

Formular indsendt!