Microfeeder

MicroFeeder fik analyseret deres kode og afdækket sikkerhedsbrister

Et sikkerhedsforløb har givet MicroFeeder konkret vejledning i cybersikkerhed. Med hjælp fra vores eksperter har de fået analyseret deres kode og har dermed fået en vurdering af, hvor der kunne være eventuelle sikkerhedsbrister.
MicroFeeder udvikler og markedsfører mineralfoderautomater med fokus på præcisions-mineraltildeling. I mælkeproduktionen får alle køer den samme foderration, hvilket kan føre til for lidt mineraler lige efter kælvning og for meget resten af tiden. MicroFeeder tilbyder en IoT-løsning, der gør det muligt for landmanden at tildele mineraler baseret på den enkelte kos aktuelle behov.

Udfordringen

Virksomheden, der har eksisteret i 30 år, har udviklet en prototype af en IoT-løsning, hvor en chip i malkekøernes ører styrer mineraltilførsel.

Med digitaliseringen af deres produkt har fået fokus på vigtigheden af sikkerhed i IoT-løsninger. Dette førte til at deltage i et IoT-sikkerhedsforløb.

MicroFeeders system er integreret med den nationale Kvægdatabase, hvilket stiller ekstra krav til sikkerheden, da det betyder, at landmænd ikke selv skal indtaste oplysninger om deres køer. Selvom CEO Henning Foged er agronom og ansvarlig for frontend-udviklingen, er han ikke IT-specialist, hvilket gør hans interesse for overordnet risikostyring og standarder vigtig.

Eksternt kodereview gav værdifuld indsigt

“Det mest værdifulde var, at vi fik tilbud om, at Alexandra Instituttet analyserede vores kode, fordi det gav en ekstern ekspertvurdering af, hvor der kunne være eventuelle sikkerhedsbrister. Det var meget konkret feedback, som vi efterfølgende har kunnet forholde os til,” forklarer han.

Derudover så har det også været værdifuldt at være med til netværksmøder, og få inspiration fra andre virksomheder. Her bliver der meget nyttig viden serveret.

“Jeg opfattede ikke de andre virksomheder, som var med, som konkurrenter. Men det var utrolig inspirerende bare at være sammen med andre virksomheder og høre, hvordan de arbejder med IoT-sikkerhed og hvordan de implementerer det i deres løsninger. Og derfor, hvis der bliver et ekstra forløb med netværksmøder og virksomhedsbesøg, så er jeg meget interesseret.”

MicroFeeder anbefaler

“Emnet er vigtigt, men da vi startede med at få ideen til vores produkt, så var IoT-sikkerhed overhovedet ikke noget, vi skænkede en tanke. 

Men det er noget, som man bør interessere sig for, fordi det er vigtigt på sigt at få udviklet et produkt, som der er fuld sikkerhed omkring.”

Men samtidig råder Henning Foged andre til bare at kaste sig ud i det.

Vi er kommet langt i vores prototypeudvikling, uden at vi har tænkt over cybersikkerhed, og det, at vi har fået analyseret vores software, har ikke gjort, at vi har opdaget nogle katastrofale fejl. Vi har ændret nogle ting, men det har kunnet gøres, uden at det har kostet voldsomme store ressourcer.

Founding Partner, CEO

Henning Lyngsø Foged

I kan også få et gratis udviklingsforløb

Vi tilbyder udviklingsforløb i samarbejde med Industriens Fond. De har til formål at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at udvikle IoT-sikkerhed.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan er andre virksomheder blevet bevidste om deres trusselsbillede og fundet svar på, hvor de skulle sætte ind for at styrke it-sikkerheden i deres løsninger:

Formular indsendt!