Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

logos payment solutions

At være fremtidssikret kræver, at man gør det til en del af kodeprocessen

Logos Payment Solutions, specialiseret i udvikling og produktion af selvbetjeningsautomater, betalingsløsninger og industrielle styringer, stod over for en betydelig udfordring med teknisk gæld. Derfor var det afgørende for dem at modernisere deres kodebase og forbedre sikkerheden i deres løsninger.
Logos Payment Solutions er specialiseret i udvikling og produktion af selvbetjeningsautomater, betalingsløsninger, industrielle styringer samt backend-systemer sammensat til sammenhængende og innovative løsninger.

Behov for modernisering og fejlreduktion

Security by design er ikke kun relevant for software-leverandører eller udviklingshuse, der skal i gang med at udvikle en ny løsning eller produkt. Faktisk er det i lige så høj grad relevant for firmaer med legacy-kode som Logos Payment Solutions, der bl.a. står for betalingsautomaterne ved Storebæltsbroen. Og det var også netop teknisk gæld, der var deres motivation for at deltage i et virksomhedsforløb i Sb3D-projektet. For firmaet var der behov for en generel omstrukturering af kodebasen for at fjerne så mange fejl som muligt.

Sikkerhed som afgørende konkurrenceparameter

I lyset af kompleksiteten i teknologiske løsninger er sikkerhed blevet en afgørende konkurrenceparameter for virksomheder som Logos Payment Solutions. Ved at omstrukturere deres kodebase og deltage i Sb3D-projektet har virksomheden erkendt, at security by design ikke kun er en foranstaltning for at imødegå trusler, men også en måde at styrke deres konkurrenceposition på.

De har ikke blot fokuseret på at modernisere deres kode, men også på at implementere best practices og industristandarder inden for sikkerhed. Dette strategiske fokus på at integrere sikkerhed fra udviklingsprocessens begyndelse positionerer dem ikke kun som teknologisk fremsynede, men også som pålidelige partnere i en tid, hvor datasikkerhed er afgørende.

En succeshistorie om teknisk gæld

Fordi danske virksomheder historisk set har været digitale frontløbere, er teknisk gæld et ret udbredt fænomen, fortæller  Sebastian Holmgaard Christophersen, Alexandra Instituttet.

”Så vi bliver nødt til at tage højde for, at mange virksomheder har et legacy-system eller teknisk gæld, når vi arbejder med security by design.”

Det er præcis den situation, Logos Payment Solutions står i. 

”Vores historie er en succeshistorie om teknisk gæld,” siger Casper Thorø Vium Pedersen fra Logos Payment Solutions. Mens de har haft travlt med at levere, har teknologien forandret sig, og sådan bliver det også fremover, spår han. Så der skal moderniseres og fjernes fejl, mens der fortsat skal leveres.

Man skal være bevidst om den teknologiske bevisbyrde, når man starter nye softwareprojekter. Det er en del af udviklingsprocessen, som skal tænkes ind fra dag ét. Jeg kan ikke bare overlade det til en testafdeling, der kigger på det i morgen.

Embedded Software Developer
Logos Payment Solutions

Casper Thorø Vium Pedersen

I kan også gøre jeres software mere sikker med Security by Design

Sb3D står for Security by Design in Digital Denmark og er et projekt, der skal løfte cybersikkerheden i dansk erhvervsliv.

Det er støttet af Industriens Fond og er et samarbejde mellem DTU Compute, Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Erhvervshus Midtjylland og Alexandra Instituttet.

Bliv inspireret af andre

Formular indsendt!