Aalborg Universitetshospital

Aalborg Universitetshospital nytænker kontorarbejdspladser

Aalborg Universitetshospital har med hjælp fra vores eksperter skabt en bedre forståelse for, hvordan fleksible og aktivitetsbaserede arbejdspladser kan understøtte hospitalets specifikke arbejdsgange.
Aalborg Universitetshospital er et af Danmarks største hospitaler og leverer højt specialiseret behandling samt forskning på tværs af mange medicinske områder. Det nye byggeri i Aalborg Øst vil samle flere funktioner i moderne rammer og er designet med fokus på effektivitet og sammenhæng i patientforløb, samtidig med at det integrerer avanceret teknologi og faciliteter, der understøtter både klinisk behandling, forskning og uddannelse af sundhedspersonale.

Udfordring

Aalborg Universitetshospital stod over for en vigtig opgave: at skabe en moderne, aktivitetsbaseret kontorindretning i deres nye bygninger. Men hvordan sikrer man, at indretningen passer til hospitalets mange forskellige faggrupper? Hospitalets ledelse ønskede at imødekomme både administrative medarbejdere, læger og laboratoriepersonale, men fandt det udfordrende at tilpasse de overordnede retningslinjer til den daglige praksis. For at få kvalificeret input og skræddersyede løsninger bad hospitalet Alexandra Instituttet om hjælp.

Løsning

Vores organisationsanalytiker Eva Bjerrum og antropolog Emily Holm Jacobsen gik i gang med at observere og interviewe medarbejdere fra fire forskellige afdelinger med varierende behov. Formålet var at forstå deres arbejdsmønstre og kortlægge, hvordan kontorindretningen bedst kunne støtte både individuelle arbejdsopgaver og samarbejde. Resultaterne viste et klart behov for en balance mellem stille zoner til fordybelse og åbne miljøer til dialog og sparring.

På baggrund af undersøgelsen udviklede de et idékatalog med konkrete anbefalinger, som hospitalet kunne afprøve i praksis. Herunder anbefalede de blandt andet fleksible arbejdspladser, større møderum og mindre, afskærmede flexrum til specifikke opgaver. En væsentlig pointe var, at afdelingerne selv skulle udvælge og teste løsningerne for at finde frem til, hvad der virkede bedst for dem.

“Det er godt at få nogen udefra til undersøge sagerne, vise, hvordan det ser ud i andre organisationer og komme med anbefalinger,” mener hun. ”Det skaber opbakning, at der ligger undersøgelser bagved. Det er ikke bare noget, nogen har fundet på; det er reelt.”

Plankonsulent

Karen Frederikke Hansen

Resultat

Ved at lade medarbejdere og afdelinger være aktive deltagere i testfasen, blev det muligt at tilpasse løsningerne til de enkelte faggruppers behov. Det har givet hospitalet en klar vej frem mod en succesfuld implementering af de nye kontorindretninger, hvor både samarbejde og individuel fordybelse tilgodeses.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Sådan har andre fået evalueret deres arbejdsprocesser og skabt bedre trivsel og effektivitet

Formular indsendt!