KUNDE

Struer Kommune

type

Interaktiv lyd- og lysinstallation

vi har leveret

Idégenerering, konceptudvikling, interaktionsdesign, fysisk design og produktion, software

Interaktive stemmegafler skal øge attraktionsniveauet i Lydens By

Store lydinstallationer i form af stemmegafler udgør blikfanget i Struers bymidte og skal tiltrække børn og barnlige sjæle.

Ved foden af installationerne kan man opleve, hvad man kan kalde digitalt vand – interaktive skærme i jorden, der reagerer virtuelt på berøring og lydbølger fra stemmegaflerne.

Pladsen inviterer således til leg og ophold og giver besøgende lyst til at vende tilbage. Projektet er en del af en større masterplan for indretning af Struers midtby, hvor lyden har fået en central plads. Målet med lydinstallationerne er at de skal medvirke til at skabe liv og aktivitet i byrummet.

Vi har skabt installationen i samarbejde med The Overheard, som består af lydkunstnerne Morten Riis og Marie Højlund.

En legende installation for alle målgrupper

De tre meterhøje stemmegafler er ikke til at overse, og de afspiller ord og sætninger, som er indspillet af lokale borgere. Du får dem til at sige noget ved at slå på markerede felter. Hvis du vil høre det hele, skal du aktivere dem på forskellige måder. Så det er en leg at finde frem til, hvad de gemmer på.

Vi har ønsket at skabe en legende installation for alle målgrupper. Den skal vække nysgerrighed, være synlig og nytænkende. Den eksisterende æstetik skal understøttes, samt det temperament og lydniveau der er på pladsen.

Alexandra Instituttet og The Overheard

Foto: Anders Trærup

Skal tiltrække mennesker

Lyden skal kunne høres og opleves, men den skal også ses. Og det skal ske på en måde, hvor livskvaliteten og attraktionsniveauet hæves.

Den aktive stillingtagen til lyd i Struers byudvikling skal tiltrække iværksættere, planlæggere og designere, så Struer bliver et slags levende laboratorium for byudvikling med lyd. Målet er at binde byen sammen med lyd, og udvikle den til at blive et sted, som tiltrækker mennesker og skaber rekreative steder. Den særlige tilgang til lyd vækker da også opmærksomhed uden for landets grænser.

Fotos: Anders Trærup

Vil du høre mere om, hvad interaktionsdesign kan gøre for din forretning?

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!