Få fat i teknologien fra øverste hylde

Kunne I tænke jer at udnytte resultaterne fra it-forskningsprojekter, samfundspartnerskaber og verdensklasse forskningsmiljøer?

Siden 1999 har vi været det led, der skubber den nyeste it-forskning helt ud, hvor den skaber værdi i virksomhedernes travle hverdag.

Vi har hjulpet mere end 1.000 offentlige og private virksomheder med avancerede, effektive, sikre og innovative it-løsninger, der er med til at skabe bæredygtig vækst og velfærd i Danmark.

Vores specialister bruger halvdelen af deres tid på R&D-aktiviteter. Det er din garanti for, at vi har den nødvendige forskningsfaglige dybde, som kræves for at rådgive om og udvikle fremtidssikre, digitale teknologier og services.

Vores mission er:

at skabe værdi gennem forankring af it-forskning i danske virksomheder.

med visionen om:

at vi sammen skaber fremtidens digitale Danmark.

Vores viden er din fordel

Vores produkt er den viden, vi siden 1999 har genereret gennem internationale it-forskningsprojekter. Den bringer vores specialister i spil, så du finder frem til den rigtige løsning. Og findes den ikke endnu, kan de udvikle den!
Konsulenthus og
forskningsenhed
under et

Hos os finder du unikke kompetencer inden for de nyeste teknologier, hvad enten I skal analysere eller forbedre eksisterende softwaresystemer eller udvikle nye.

Det gælder lige fra maskinlæring, Internet of Things (IoT) og klassisk software engineering til cloud computing, data mining og udvikling af mobile og webbaserede løsninger.

Altid med bruger, forretning og organisation i fokus.

Bliv en del af det innovative, digitale Danmark

#foranDIGITALT – med et uvildigt blik

Du kan bruge os som uvildigt konsulenthus eller underleverandør.

#foranDIGITALT – med viden fra forskning

Du kan indgå i vores forsknings- og udviklingsprojekter.

#foranDIGITALT – med et godt netværk

Du kan deltage i vores netværk, workshops og arrangementer.

Vi tror på at:

Digitalisering giver ny forretning i alle brancher

Nye teknologiske løsninger er den stærkeste driver for udviklingen i industrien og fremtidens bæredygtige samfund. Men det kan være svært at vide, hvordan man forløser de værdifulde forretningsmæssige potentialer i den accelererende teknologiudvikling.

  • Hvor skal I begynde?
  • Hvordan sikrer I, at teknologien bliver en naturlig del af forretningen, har opbakning internt og passer brugernes behov? 

Det er den slags spørgsmål, vores kunder kommer til os med.

Lokationer

8200 Aarhus N
2300 København S

Telefon

+45 70 27 70 12

E-mail

alexandra@alexandra.dk

100 uvildige eksperter under samme tag

Langt de fleste it-projekter med succes er udviklet af teams med en tværfaglig bredde og med inddragelse af brugere. Derfor finder du hos os en god blanding af it-specialister, antropologer, designere og forretningsudviklere, der dagligt arbejder sammen.

Få sat det rigtige team — for dit team — fra dag ét.

Det betyder, at du får sat det rigtige team af specialister, der samarbejder fra dag ét. Og kan kalde flere til, hvis vi mangler dem. 

Måske kender vi allerede til en mulig løsning på problemet gennem et af vores forskningsprojekter. Vores samarbejde med verdensklasse forskningsmiljøer sparer dig dermed timer til softwarekomponenter og test af den allernyeste teknologi og metode. 

Hvilket behov skal teknologien dække?

Et par af vores udviklere har sat sensorer på Darth Vader, der viser, om et lokale er optaget, så kollegerne ikke går forgæves. En simpel måde at illustrere, hvordan IoT kan bruges til at gøre hverdagen lettere.

Hvem er Alexandra Instituttet?

Alexandra Instituttet blev dannet i 1999 af virksomhedsledere, forskere og offentlige myndigheder, der ønskede at skabe vækst i danske virksomheder gennem samarbejde mellem it-forskere og erhvervslivet.

Vi er ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond og arbejder på normale markedsvilkår. Som samfundsnyttig virksomhed investerer vi vores indtjening i ny forskning, der skaber spændende danske arbejdspladser, bæredygtige og fremtidssikre digitale løsninger og løser samfundsmæssige udfordringer. 

Du finder vores bestyrelse her.

Danske virksomheders uvildige digitaliseringspartner siden 1999.

Som GTS-institut med fokus på it har vi forpligtet os til at basere vores arbejde på den nyeste it-forskning og udbrede teknologisk viden i Danmark.

  • Du bliver ikke låst fast på specifikke teknologier eller produkter.
  • Vi har ingen henvisningsfee.
  • Den rådgivning og den softwareudvikling, vi tilbyder dig, er baseret på forskning.

Vi skræddersyer din løsning, så den løser din udfordring og gavner din forretning. Men vi starter ikke fra bunden, da vi bruger standardkomponenter, så du sparer udviklingstimer. 

Og du vælger selv, hvor meget du vil involvere os.

Nyskabende

Vi er foran markedet. Vi stræber efter at skabe banebrydende værdi for virksomheder og samfund.

Anvendt forskning

Vi er fagligt helt i front. Vi samarbejder med de stærkeste it-forskningsmiljøer, og vores kompetencer, metoder, værktøjer og teknologier er baseret på seneste forskning.

Tværfaglig

Vi skaber værdi gennem digitale teknologier, brugere og forretning. Vi sikrer værdiskabelse med det stærkeste hold til opgaven.

Uvildig

Vi optræder neutralt og tillidsskabende. Vi er uafhængige og kan derfor rådgive med kunden i centrum.

Ordentlig

Vi prioriterer ordentlighed – både i det vi gør, og det vi siger. Vi gør en ære i at arbejde professionelt, optræde retfærdigt og overholde vores aftaler.

Bæredygtig it

Vi går ind for bæredygtig afskaffelse af vores brugte it-udstyr.
I flere år har vi derfor benyttet 3StepIT. Det betyder, at 98% af returneret udstyr får et nyt hjem. De tilbageværende 2%, som typisk er fejlbehæftet og defekt udstyr, bliver genanvendt på forsvarlig vis gennem ISO 14001-certificerede recycling partnere.

Universitetssamarbejde giver de bedste softwareudviklere

Fordi vi sidder under samme tag som verdensklasseforskere, er vi de første til at høre om de nyeste teknologier. Vi arbejder dagligt på at omsætte dem til forretningsfremmende løsninger, der kan udnyttes i danske virksomheder.

Vores udviklere bruger samlet set halvdelen af deres tid i it-forskningsprojekter med verdensklasse it-forskningsmiljøer.

Alexandra Instituttet er et af Danmarks syv GTS-institutter (Godkendt Teknologisk Service). Det betyder, at vi er godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet som et institut, der kan omsætte forskning til vækst.

GTS-systemet har til formål at fremme udviklingen og udnyttelsen af den nyeste viden i danske virksomheder. GTS-organisationerne er med 2900 medarbejdere kernen i den danske teknologiske infrastruktur. Vores opgave er på basis af forskning at udvikle teknologiske serviceydelser. Disse ydelser skal efterfølgende sælges på almindelige markedsvilkår.

Læs mere om GTS.

Alexandra Instituttet ledes af en bestyrelse på ni medlemmer, der ud over instituttets ejer, Aarhus Universitets Forskningsfond, repræsenterer virksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner samt medarbejderne i Alexandra Instituttet.

Se bestyrelsen her.

Vedtægter for Alexandra Instituttet A/S kan downloades her (pdf).

Ingen vendor lock-in

Vores filosofi er at gøre vores kunder selvkørende!

1. /
Udgangspunkt

Udnyt den nyeste it-forskning og teknologi til bæredygtige, fremtidssikre løsninger – hvilke muligheder er der for jer i data, kunstig intelligens og cybersikkerhed?

2. //
Overlevering

Kompetenceløft, uddannelse, unikke løsninger og overdragelse er grundfilosofien for alle vores konsulenters arbejde og de opgaver vi påtager os.

3. ///
Selvkørende

Vi ser det som vores fornemste opgave at gøre vores kunder selvkørende. Og vi ønsker kun at have de kunder, der vil være her.

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du en uforpligtende snak om dine digitale muligheder?

Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.

Vil du hellere ringe, kan du fange os på 70 27 70 12.

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!