Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

KUNDE

Horsens Kommune

type

Interaktiv installation

vi har leveret

Idégenerering, konceptudvikling, interaktionsdesign, fysisk design og produktion, software

Interaktive gynger skaber liv og lys i byrummet

Med interaktionsdesign kan I skabe unikke og levende områder, som tiltrækker folk

Mange byer slås med en øde bymidte efter butikkernes lukketid. Når borgerne smutter, efterlader de store områder tomme og øde. Ved hjælp af lyd, lys og interaktion kan man opfordre til en anden form for varierende ophold og  indbyde til socialt møde mellem borgerne.

Den interaktive lyd- og lysinstallation Nordlys er designet til at sprede en rolig og afslappende stemning, som kan være med til at tilbyde borgerne et pusterum i deres travle hverdag. Den består af fem gynger, der sammen aktiverer forskellige dele af et større lydunivers. Afhængig af hvilke gynger der er aktive, transformeres lyden på forskellige måder, og afhængig af på hvilket tidspunkt, man kigger forbi, kan temaet være forandret.

Vækker nysgerrighed og skaber tryghed

De forskellige lyde i installationen Nordlys bidrager til en anderledes atmosfære og stemning, som vækker nysgerrighed og undren. Det lys som installationen afgiver, drager borgerne, når mørket falder på. Et element, der ligeledes er med til at gøre et område tryggere og mere indbydende.

Forretningerne råbte på et tidspunkt vagt i gevær, for der var kun aktivitet på pladsen et par dage om ugen, hvor der var lidt torvehandel. Ellers var der helt tomt.

Men gyngerne har bidraget til, at der nu er liv og bevægelse på pladsen hele tiden. Gyngerne drager folk i alle aldre til sig, og de detailhandlende er meget tilfredse med installationen.

Peter Sørensen
Borgmester, Horsens kommune

Positiv effekt på detailhandlen

I Horsens efterspurgte handelslivet, at man gjorde noget for at få mere liv i gaderne. En række byrumsinitiativer, der omfattede gyngeinstallationen Nordlys, blev opstillet i en periode og havde ifølge borgmesteren en positiv effekt på beskæftigelse, vækst og detailhandel.

Installationen har også været opstillet på blandt andet Roskilde Festival.

Vil I høre mere om, hvad interaktionsdesign kan gøre for jer?

Formular indsendt!