Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

KUNDE

Sønderborg Multikulturhus

type

Fysisk installation

vi har leveret

Konceptudvikling, indholdsproduktion, teknisk projektledelse

Når interaktion formidler viden på en underholdende måde

Sønderborg Multikulturhus ønskede at tiltrække nye brugergrupper og øge interaktionen med borgerne ved hjælp af digital formidling

I udstillingen vises brugergenereret indhold inde fra huset om Sønderborg, men også ude fra verden, hvor der skabes et evigt foranderligt net af små, kuraterede oplevelser og viden, der samtidig danner basis for den dynamiske iscenesættelse af selve huset.

I hele huset hænger lange lysstrenge, der i samspil med lys i bogreolerne skaber sammenhæng og stemning. Desuden er der et væld af små oplevelser rundt omkring i huset fra interaktive loftinstallationer og levende tegninger på husets vægge til en interaktiv, historiefortællende amfi-ø med lyd i flere kanaler.

Alt er styrbart og dynamisk, så personalet selv kan lægge nyt indhold, temaer osv. op via simple interfaces og dermed holde huset aktuelt og foranderligt.

Vinderdesign

Vi vandt konkurrencen om at lave digital formidling, iscenesættelse og lyssætning til Sønderborg Multikulturhus både i den store nybyggede del samt i det historiske Ewers Pakhus.

Kulturhuset, der bl.a. indeholder bibliotek, kunstskole og multisal, ligger på den mest centrale placering ved Alssund i Sønderborg og er en vigtig del af den nye byplan, der er tegnet af den amerikanske stjernearkitekt, Frank Gehry, som bl.a. også har stået for Guggenheim museet i Bilbao. 

Hele 86 speciallavede lysstrenge sætter stemningen i kulturhuset. Mønstre og farver kan styres med iPad.

Et tillokkende trækplaster

På de 20 sammenhængende skærme kan man gå på opdagelse på tværs af tidsaldre. Al indholdet på Alssundvæggen er lavet af Obscura og Alexandra Instituttet. Via en betjeningspult kan brugerne navigere rundt på et kort over Alssund og læse historiske fakta om området. Her gives der også adgang til Sønderborgs Kommuneplan via kort og punktnedslag med informationer.

I kulturhusets hjerte finder man den smukke mini amfiscene, hvor der med lys, form og niveauer er plads til fordybelse i lydlandskaber.

INTERAGER MED LYSET

Hele 86 speciallavede lysstrenge sætter stemningen i kulturhuset. Mønstre og farver kunne styres med iPad.

WOW EFFEKT

På de 20 sammenhængende skærme kan man gå på opdagelse på tværs af tidsaldre. Indholdet på de mange skærme kan styres af de besøgende via gulvkonsol.

LYD-Ø

I kulturhusets hjerte finder man den smukke mini amfiscene, hvor der med lys, form og niveauer er plads til fordybelse i lydlandskaber.

MAGI I LOFTET

På skærme monteret i loftet kan man med bevægelse fjerne skyerne, og fremkalde billedet under.

Vil du høre mere om, hvordan meningsfuld, intuitiv og fængende interaktion kan formidle jeres budskab?

Formular indsendt!