Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Lise Bering er ny bestyrelsesforperson i Alexandra Instituttet

Lise Bering, der er kommerciel direktør i Norlys Digital, er ny bestyrelsesforperson i Alexandra Instituttet. Hun afløser Steen Lynenskjold fra Terma, der efter eget valg forlader posten efter 15 år. Samtidig indtræder Hanna Svae som bestyrelsesmedlem.

– Jeg er stolt og ydmyg over valget, da Alexandra Instituttet for mig står som en stærk faglig organisation med dybe digitale kompetencer.

Sådan lyder det fra den nye forperson Lise Bering, der sammen med et nyt bestyrelsesmedlem blev valgt ind på Alexandras generalforsamling den 20. marts 2024.

Lise Bering har mere end 20 års erfaring fra telekommunikation, teknologi og digitalisering, heraf mange år som direktør.  Hendes nuværende stilling er kommerciel direktør i Norlys Digital med ansvar for Privatforretningen.

– Alexandra Instituttet er en velrenommeret organisation, der både har det faglige fundament og de kommercielle muligheder, der skal til for at drive samfundsudviklingen særligt inden for nye digitale områder. Det er et ekstremt spændende felt, og jeg glæder mig til at videreføre den strategi, der ligger i at balancere Alexandras forsknings- og kommercielle aktiviteter, siger hun.

Alexandra er sat i verden for at skabe værdi gennem it-forskning i danske virksomheder. Derfor ser CEO Niels Husted Kjær også valget af Lise som en god mulighed for at styrke den kommercielle udvikling af Alexandra baseret på instituttets forskningsfaglige kompetencer.

– Lise har en stærk kommerciel og ledelsesmæssig profil, der særligt kan bidrage til at løfte Alexandras kommercielle aktiviteter. Steen afleverer et sundt Alexandra til bestyrelsen. Vi står et godt sted og er klar til at rykke på nye initiativer i samarbejde med de to nye bestyrelsesmedlemmer, siger Niels Husted Kjær, CEO, Alexandra Instituttet.

Hanna Svae, Head of AI Centre of Enablement, Vestas, er indtrådt som bestyrelsesmedlem og erstatter Marianne Knudsen. Derudover træder Anne-Sofie Nielsen ud af bestyrelsen, og den nye bestyrelse går nu i gang med at finde det sidste medlem.

Bestyrelsen består efter generalforsamlingen den 20. marts af følgende personer:

  • Lise Bering, Norlys
  • Kaj Grønbæk, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet
  • Jørgen Lang, Aarhus Universitets Forskningsfond (ikke med på billedet)
  • Bettina Egerland, Sympower
  • Hanna Svae, Vestas
  • Michael Christensen, Alexandra Instituttet
  • Jakob Langdal Jensen, Alexandra Instituttet
  • Karen Johanne Kortbek, Alexandra Instituttet
Del dette:

Formular indsendt!