Rigshospitalet

Ørekirurger træner komplicerede operationer med simulator

Vi har udviklet en kirurgisk øresimulator, der giver ørekiruger en helt unik mulighed for gentagen træning og for at eksperimentere med forskellige teknikker, inden de skal operere på levende mennesker.
Visuable Ear Simulator er udviklet sammen med kirurg Mads Sølvsten Sørensen, professor og overlæge på Rigshospitalets Afdeling for øre-næse-halskirurgi og audiologi.

behovet

Mulighed for at kunne øve sig og begå fejl

Boreindgreb i hovedet er forbundet med mange risici. Man kan bl.a. komme til at påvirke ansigtsnerven med boret og derved give patienten permanente ansigtslammelser. Der har derfor været behov for at udvikle nye og alternative træningsmetoder til kirurger på alle erfaringsniveauer. En computersimulation giver mulighed for at kunne øve sig og begå fejl, uden at det har store menneskelige eller økonomiske konsekvenser.

løsningen

En superrealistisk simulator

For at udvikle en realistisk simulator er det vigtigt at kunne gengive naturtro farver, da kirurgen ofte træffer vitale afgørelser på baggrund af det visuelle indtryk. Simulatoren kan derfor, helt korrekt, gengive form, farve og gennemsigtighed af de forskellige anatomiske dele i det indre øre.

Derudover har fokus været på at simulere fornemmelsen af borets interaktion med knoglen og på at gengive de forskellige fornemmelser af at bore i knogle, brusk eller blødt væv.

kræver millimeters præcision

Avanceret 3D-grafik

Det kan have fatale følger, hvis en ørekirurg ikke rammer med millimeters præcision, når der bores eller skæres i en patient. Ørelæger fra hele verden har nu fået mulighed for at operere på en virtuel patient, som ikke tager skade af fejltrin begået af nybegyndere.

Mads Sølvsten

Professor, overlæge
Rigshospitalet
"Man plejer at skaffe tindingeben fra afdøde til at lave boreøvelser. Men problemet er, at de er blevet meget svære at skaffe – ikke kun i Danmark, men også i mange andre lande. Samtidig er kravene til ørelægeuddannelsen voksende, og det skaber et misforhold, som computerprogrammet kan være med til at afhjælpe”.

Avanceret computergrafik
giver helt nye muligheder

Visualisering og billedanalyse har en lang række anvendelser inden for bl.a. undervisning, konstruktion, medicin, kultur, kommunikation, oplevelse og computerspil. Brug os som strategisk samarbejdspartner inden for de svære datalogiske problemer i computer vision.

teknologien bag

Visualisering i realtid

Rigshospitalet har lavet datasættet ”The visible ear”, som er unikt både i opløsning og kvalitet. Datasættet består af over 500 farvebilleder, der er skabt med en metode, der kaldes kryosektion, hvor et segment af en afdøds hoved nedfryses, og meget tynde lag skæres af, og der fotograferes efter hvert snit.

For at kunne benytte denne store datamængde i realtidsvisualisering har det været nødvendigt at udvikle avancerede volume renderingsalgoritmer, der helt korrekt kan gengive form, farve og gennemsigtighed af de forskellige anatomiske dele.

Derudover har der været meget fokus på, via force feedback-teknologien, at simulere fornemmelsen af borets interaktion med knoglen, da den taktile boreoplevelse er meget vigtig for simulatorens succes.

simulator kirugi VES alexandra software

Inspiration fra vores andre kunder

Se hvordan andre har brugt digitalisering til at forbedre vores velfærd:

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du en uforpligtende snak om dine digitale muligheder?

Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.

Vil du hellere ringe, kan du fange os på 70 27 70 12.

Digitalisering skal være en god forretning

nyhedsbrev

Gå ikke glip af de nyeste teknologiske guldkorn, der kan løfte din forretning


Når du indsender formularen, accepterer du samtidig, at du får e-mails fra os. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Hold dig #ForanDigitalt

Over 2500 danske virksomheder får allerede digitale guldkorn direkte i deres inbox.

Gå ikke glip af de næste forretningsfremmende tiltag – det kan blive dit!

Skriv dig på listen nu

Kontakt os

Book et uforpligtende møde om jeres muligheder

Formularen er indsendt!