
Fra ide til produkt på 14 dage
Region Midtjylland fik hurtigt en løsning til overvågning af Covid-19-patienters iltmætning. Løsningen støtter op om regionens strategi om agil udvikling af sundheds-it.
Boreindgreb i hovedet er forbundet med mange risici. Man kan bl.a. komme til at påvirke ansigtsnerven med boret og derved give patienten permanente ansigtslammelser. Der har derfor været behov for at udvikle nye og alternative træningsmetoder til kirurger på alle erfaringsniveauer. En computersimulation giver mulighed for at kunne øve sig og begå fejl, uden at det har store menneskelige eller økonomiske konsekvenser.
For at udvikle en realistisk simulator er det vigtigt at kunne gengive naturtro farver, da kirurgen ofte træffer vitale afgørelser på baggrund af det visuelle indtryk. Simulatoren kan derfor, helt korrekt, gengive form, farve og gennemsigtighed af de forskellige anatomiske dele i det indre øre.
Derudover har fokus været på at simulere fornemmelsen af borets interaktion med knoglen og på at gengive de forskellige fornemmelser af at bore i knogle, brusk eller blødt væv.
Det kan have fatale følger, hvis en ørekirurg ikke rammer med millimeters præcision, når der bores eller skæres i en patient. Ørelæger fra hele verden har nu fået mulighed for at operere på en virtuel patient, som ikke tager skade af fejltrin begået af nybegyndere.
Visualisering og billedanalyse har en lang række anvendelser inden for bl.a. undervisning, konstruktion, medicin, kultur, kommunikation, oplevelse og computerspil. Brug os som strategisk samarbejdspartner inden for de svære datalogiske problemer i computer vision.
Rigshospitalet har lavet datasættet ”The visible ear”, som er unikt både i opløsning og kvalitet. Datasættet består af over 500 farvebilleder, der er skabt med en metode, der kaldes kryosektion, hvor et segment af en afdøds hoved nedfryses, og meget tynde lag skæres af, og der fotograferes efter hvert snit.
For at kunne benytte denne store datamængde i realtidsvisualisering har det været nødvendigt at udvikle avancerede volume renderingsalgoritmer, der helt korrekt kan gengive form, farve og gennemsigtighed af de forskellige anatomiske dele.
Derudover har der været meget fokus på, via force feedback-teknologien, at simulere fornemmelsen af borets interaktion med knoglen, da den taktile boreoplevelse er meget vigtig for simulatorens succes.
Se hvordan andre har brugt digitalisering til at forbedre vores velfærd:
Region Midtjylland fik hurtigt en løsning til overvågning af Covid-19-patienters iltmætning. Løsningen støtter op om regionens strategi om agil udvikling af sundheds-it.
Vi undersøger sammen med Rigshospitalet, om kunstig intelligens kan bidrage til at give patienter med blodprop i hjertet en hurtigere og mere individuel behandling.
Ved hjælp af kunstig intelligens finder RetinaLyze tidlige tegn på øjensygdomme forårsaget af diabetes.
I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du en uforpligtende snak om dine digitale muligheder?
Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.
Vil du hellere ringe, kan du fange os på 70 27 70 12.
Ⓒ 2023 - Alexandra Instituttet A/S
CVR Nr. 24 21 33 66