Alexandra Instituttet A/S // Om os // Medarbejdere // Anders Kofod-Petersen

Anders Kofod-Petersen

Jeg er vicedirektør i Alexandra Instituttet med ansvar for vores aktiviteter i Østdanmark og professor i kunstig intelligens ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU) i Trondheim, der er førende inden for kunstig intelligens og maskinlæring.

Jeg er chef for vores Data Science and Engineering Lab. Vi tilbyder unikke kompetencer inden for de nyeste teknologier og metoder til at analysere og forbedre eksisterende softwaresystemer og udvikle nye. Vi kobler kompetencerne sammen inden for maskinlæring, IoT og klassisk software engineering og har en række specialister inden for softwarearkitektur, cloud computing, datamining og maskinlæring, samt mobile- og webbaserede løsninger.

Jeg har altid arbejdet i krydsfeltet mellem akademisk universitetsforskning og industrirettet anvendt forskning senest som seniorforsker i Telenor ASA.

Tidligere har jeg arbejdet med mange områder inden for it-forskning, primært via min forskerstilling som senior research scientist ved SINTEF ICT, der er Skandinaviens største uafhængige forskningsorganisation. Jeg er dybt fascineret af kombinationen mellem klassiske naturvidenskabelige undersøgelser af intelligens og teknisk konstruktion af intelligente systemer. Samtidig er jeg tekno-positiv. Jeg har ingen tro på, at skummel kunstig intelligens kommer for at spise os; noget, en del af nutidens luditter har argumenteret for for nylig – heriblandt fremtrædende forretnings- og videnskabsmænd som Tesla-milliardæren Elon Musk (der har startet en fond, som skal bekæmpe ”truslen” fra kunstig intelligens) og den teoretiske fysiker Stephen Hawking (der har udtalt, at udviklingen af fuld kunstig intelligens kan betyde enden på menneskeheden). Det blogger jeg om på min blog Den levende Maskine på Ingeniøren.

Jeg er projektleder på samfundspartnerskabet DABAI (Danish Center for Big Data Analytics Innovation) – der med et samlet budget på 117 mio. kr., heraf 45 mio. fra Innovationsfonden, er det hidtil største samarbejde mellem private virksomheder og det offentlige med henblik på at skabe overblik over, hvilke data man har liggende, og hvordan man kan få meget mere ud af dem.

Jeg er også projektleder på Alexandra Instituttets Big Data resultatkontrakt, der arbejder med, hvor data kan komme fra, hvordan man opsamler, visualiserer, sikrer og analyserer data – og hvordan man kan skabe ny forretning med data.

Kontakt
Deputy Director, Professor
+45 41 15 12 48
Njalsgade 76, 3. sal,
2300 København S
Links
Arrangementer
.