The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2016 // WizeFloor demonstreret til åbent hus hos Undervisningsministeriet på Færøerne

WizeFloor demonstreret til åbent hus hos Undervisningsministeriet på Færøerne

Artikel

29-11-2016

WizeFloor demonstreret til åbent hus hos Undervisningsministeriet på Færøerne

Den 9.-10. november var der åbent hus hos Undervisningsministeriet (Nám) i Thorshavn på Færøerne. Her kunne hele landet komme og få demonstreret WizeFloor, og samtidig var der mulighed for at spille et par spil på færøsk.


Interesse fra både skoler, dagtilbud og ergoterapeuter

Netop sådan en demonstrationsdag er rigtig vigtig, fordi det giver mulighed for at vise gulvet “live”, forklarer Karen Johanne Kortbek, Senior User Experience Specialist fra Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet, der er en af udviklerne bag WizeFloor.

- Det var et rigtig godt event, hvor vi ikke bare oplevede stor interesse fra skoler, dagtilbud og biblioteker, men også fra et gymnasium, som ville bruge gulvet til elever med ADHD. Derudover var der også ergoterapeuter og fysioterapeuter, som var interesserede i gulvet. Deres vinkel er, at gulvet kan bruges som et redskab i deres arbejde med bl.a. ældre, forklarer hun.


Langt fremme med it i undervisningen

Og ifølge Karen Johanne Kortbek er Færøerne som nation faktisk meget langt fremme, når det kommer til interaktiv undervisning og implementering af it i undervisningen. I cirka 85 procent af alle undervisningslokaler på Færøerne er der en interaktiv tavle, og på et lokalt europæisk plan er det kun England, som er længere fremme.

- I Danmark har "kun" 66 procent af alle klasseværelser interaktive tavler. Så der er grundlag for, at WizeFloor kunne blive en stor succes på Færøerne. Det blev i hvert fald taget rigtigt godt imod den 9.-10. november, fortæller hun.

Læs mere om WizeFloor

Senior User Experience Specialist, PhD
+45 51 88 30 99
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 232
.