Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

KUNDE

Steno Diabetes Center Aarhus

type

Mobil app

vi har leveret

Brugerundersøgelse, konceptudvikling, app-design og softwareudvikling

App giver unge med diabetes viden og værktøjer og følger deres udvikling

Vi har udviklet en mobil app for Steno Diabetes Center, som skal hjælpe unge med diabetes og deres forældre.

I Diapplo har vi samlet al relevant information om diabetes, blodsukker, insulin, kulhydrater, teknologi, krop, sundhed, ungdomsliv og meget mere.
Samtidig tilbyder appen værktøjer til at lære at beregne kulhydrater og insulin.

Målet er at gøre unge diabetikere mere selvhjulpne ved hjælp af viden og understøtte dem i en livsstil, som mindsker risikoen for senskader som følge af dårligt behandlet diabetes. Fokus har været på at hjælpe den unge og dennes familie til selv at kunne søge vigtig information om livet med sygdommen, efter at man er taget hjem fra hospitalet, hvor der er givet en masse information, som kan være svært at rumme og huske, når man sidder med lægen.

Få brugerne til at engagere sig

Formålet med appen er at:

  • Skabe en visuel platform, som børn og unge med diabetes har lyst til at engagere sig i, og som kan være afsæt for en dialog om børnenes oplevelse af at leve med diabetes.

  • Skabe det bedst mulige afsæt for læring om og mestring af diabetes.

  • Bidrage til et godt børne- og ungdomsliv på trods af en kronisk sygdom.

Sammen med personalet udvælges de relevante sider for den pågældende familie. Familien bruger fortsat appen, når de kommer hjem og kan løbende revidere deres indhold i forhold til de ting, der fylder på det pågældende tidspunkt.

baseret på brugerundersøgelser

Vigtigt at design og sprog appellerer til målgruppen

Modtagelsen af appen har været positiv. De unge synes godt om designet, som virker ”lækkert” – en faktor, der har vist sig at være afgørende. De kan desuden godt lide, at den indeholder videoklip med andre unge, hvilket gør, at der bliver talt direkte til dem, og at sproget er noget, de forstår.

Det har været afgørende at integrere informations-appen i sygehuspersonalets hverdag og gøre dem fortrolige med appen. Når et barn/ung får konstateret diabetes, indlægges familien på en børneafdeling. Sygehuspersonalet på afdelingerne er de første, der møder den unge og familien, og de er afgørende for, hvordan den unge agerer i den første tid og ikke mindst for den unges forhold til sin diabetes.

De to apps er tilgængelige i App Store og Google Play

Vil I høre mere om, hvad interaktionsdesign kan gøre for jer?

Formular indsendt!