Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

KUNDE

Dansk retursystem

type

Mobil interaktiv udstilling

vi har leveret

Konceptudvikling, projektledelse, interaktionsdesign, fysisk design og leverandør af softwareløsning

Dansk Retursystem fik udviklet en  interaktiv udstilling, hvor man kan lære om pantsystemet, genanvendelse og klima

Som en del af den store Climate Planet udstilling om global opvarmning udviklede og producerede vi en mobil udstilling i en 40 fods container for Dansk Retursystem med fokus på returpant og de konkrete processer, der indgår i genbrugssystemet.

De besøgende kunne opleve at være en flaske eller dåse, som ryger gennem flaskeautomaten og videre til fabrikken, hvor den bliver presset, mast og sorteret. De kunne også prøve interaktive spil og lære mere om, hvad det danske pantsystem betyder for klimaet.

Climate Planet var med sine stort anlagte udstillinger på henholdsvis Aarhus Havn og Rådhuspladsen i København et vigtigt event i forhold til at forsøge at flytte befolkningens holdninger og give den enkelte borger konkrete handlingsmuligheder. Udstillingen har efterfølgende fået sit eget liv og indgår i aktiviteter i forhold til oplysning om returpant.

Gør fortællingen levende og involverende

Selve udstillingens hovedgreb er simpelt: Man følger returemballagens rejse fra flaskeautomaten videre gennem de processer, der skal til, før den kan genanvendes. Undervejs anskueliggøres de store ressourcebesparelser på såvel strøm/energi og grundstoffer, der er ved genanvendelse i et lukket kredsløb.

“Det overrasker ofte folk, hvor stor en forskel det gør for klimaet, når man afleverer flasker og dåser til genanvendelse – i stedet for bare at smide dem ud.”

dansk Retursystem

Skil jer ud fra mængden

Giv de besøgende en uforglemmelig brugeroplevelse

Et stort blikfang i form af digitale tal på containerens yderside viser dagens mængde at returpant. De besøgendes afgivne data fra forskellige steder i udstillingen opsamles og bruges til oplysende formål både i selve udstillingen og i en større sammenhæng hos Dansk Retursystem.

Det interaktive læringsrum er bygget op i en 40 fods container på hjul og med solceller. Når batterierne er helt ladet op, kan udstillingen køre i otte timer uden at tilslutte anden strøm. Det er nok til at give ganske mange danskere en klimavenlig tur gennem flaskeautomaten.

Vil I høre mere om, hvordan meningsfuld, intuitiv og fængende interaktion kan formidle jeres budskab?

Formular indsendt!