Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Mød vores nye leder af People and Culture

Jeg er meget ligetil. Ærlig og ordentlig. Ikke så kompliceret i virkeligheden. Sådan lyder det fra Ronnie Siegumfeldt Andersen, der fra februar sidder i stolen som Chief People and Culture Officer ved Alexandra Instituttet.

Man fornemmer det fra interviewets start. Overfor sidder en mand med interesse for det hele menneske. Hans ord flyder let og entusiastisk, når snakken falder på, hvad han brænder for fagligt og personligt.

Ronnie Siegumfeldt Andersen er optaget af trivsel og motivation hos den enkelte medarbejder og leder, og mennesker har været omdrejningspunktet for hele hans karriere. Nu skal han med fokus på HR lave det, han brænder allermest for: At skabe vækst og værdi med udgangspunkt i det hele menneske.

– Jeg er uddannet sygeplejerske, og det er nok lidt atypisk i forhold til det, jeg laver i dag. Og så alligevel. Mekanismerne er de samme, om du skal hjælpe nogen med at ændre vaner ved at tabe sig, eller medarbejdere skal ændre arbejdsgange i en virksomhed, siger han.

Forkærlighed for at forandre
I korte træk har Ronnies karriere set ud som følger: Efter gymnasiet tog han til Israel, hvor han arbejdede som frivillig på et børnehospital. Herefter valgte han sygeplejerskeuddannelsen frem for medicin. Menneskets trivsel og pleje har formet hans karriere lige siden.

– På mit første job på Hjertemedicinsk Afdeling på Skejby Sygehus blev jeg hurtigt valgt som suppleant for fællestillidsrepræsentanten, hvor jeg arbejdede fuld tid med denne opgave og senere også til bestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd. Herefter blev jeg ansat som konsulent i Dansk Sygeplejeråd, hvor jeg som et af de vigtigste områder forhandlede vilkår og samtidig tog en Master i arbejdsret og forhandling ved Aarhus Universitet.

Efter fem år tog Ronnie videre til Region Nordjylland. Hans opgaver fik mere personalejuridisk karakter. Han tog en HD i enkeltfag i både ‘Ledelse og organisation’ og ‘Strategi og forandringsledelse’ og efter endnu fem år som konsulent, endte han i energikoncernen Verdo.

– Der har jeg været i fire år, hvor jeg de sidste to år har været med til at skalere Verdo Energy Systems. Jeg overtog HR-ansvaret, hvor virksomheden havde 79 ansatte, hvor de i dag er over 170. Vi gik fra 0 kr. projektomsætning til sidste års resultat på 450 mio. i omsætning, så kommerciel skalering er jeg vant til, siger han.

Verdos vækst krævede blandt andet næsten 100 nyansættelser over to år af stærkt specialiserede medarbejdere, hvilket kaldte på aktiviteter både i og udenfor Danmark. Ronnie endte med at få virksomheden fast track-certificeret, så udenlandske medarbejdere uden for EU kunne komme med deres familie til Danmark og arbejde uden lange sagsbehandlingstider. En sådan vækst kræver nemlig ifølge Ronnie mod og tillid.

– Den vellykkede forandring vokser ud af ægte omsorg for medarbejdere og god ledelse. Du kan kun få det bedste ud af medarbejderne, hvis ledelsen fungerer, understreger han.

Skaber de nødvendige rammer
Når man taler vækst, skal man ifølge Ronnie gøre sig umage, hvis Alexandra ikke skal lykkes med vækst de kommende år.

– IoT, AI, brugergrænseflader og cybersecurity, alle Alexandras forretningsområder stormer frem hos mange virksomheder, inklusiv den jeg kommer fra. Hvordan integrerer vi de nye teknologier i produktplatforme? siger han.

Her spiller interessen for det hele menneske endnu en gang en rolle. Ronnie kommer dels til at arbejde med personalejura, dels kommer tiden til at gå med at coache ledelsen.

– Vi kan kun flytte mennesker, når vi ved, hvad der driver dem. Det er ikke ligegyldigt for mig. Derfor lykkes jeg i HR-disciplinen. Jeg har nok et naturligt drive, og det forpligter jeg mig på. Det er her, hvor jeg kan gøre en forskel som ny profil.

Brug energien på det, der giver mening
Ronnie får med titlen tiden til at fokusere på HR, medarbejdernes og ledelsens trivsel. Halvdelen er almindelig HR-drift, og resten skal være udvikling af kulturen med respekt for krydsfeltet mellem forskning og kommercielle interesser. At tjene penge er en god cirkel, der skaber mere rum til at gøre alt det, som Alexandra Instituttet er god til.

– Mine nye kolleger kan glæde sig til en, som tror på, at det nytter at involvere dem i de forandringer, der skal ske. Det er den skoling, jeg har. Så jeg ved, at både ledere og medarbejdere bliver en nøgleressource til at sætte den kurs, siger Ronnie.

– Alexandra er heldigvis ikke større, end at jeg kan lære alle at kende. Jeg vil arbejde for, at alle kan komme til mig for at vende tanker, de måtte have. Det kan være om karriere eller muligheder i forbindelse med livet.

Ronnie er gift med Heidi, som han har kendt gennem 25 år. Sammen har de Noah på 16 og Isak på 12. Ronnie spiller guitar til husbehov, dyrker en del motion og kobler af ved Gudenåen i nærheden af, hvor de bor.

Del dette:

Formular indsendt!