Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

3D-visualisering

Ny softwareløsning til 3D-visualisering slår tidsrøver ihjel

Clip-Lok SimPak har fået en prototype til ny softwareløsning, som kan mindske fejl og effektivisere produktionen af deres retur- og transportkasser.

Clip-Lok SimPak måtte tilrette hver og én af deres 2D-tegninger manuelt i et Windows 98-system, før de kunne sende deres transportkasser i produktion. En tidsrøver, de er kommet et stort skridt nærmere på at komme til livs gennem først et MADE Kickstartprojekt og siden hen et MADE Demonstrationsprojekt.

Clip-Lok SimPak specialiserer sig i retur- og engangskasser og har udviklet en unik samleclips, som de anvender til kasserne, som typisk fræses ud i krydsfinér eller OSB (Oriented Strand Board). Kasserne bliver bl.a. brugt som returemballage hos virksomheder inden for bilindustrien eller virksomheder, som skal have transporteret udstyr til f.eks. Kina, fortæller Katrine Skovbjerg, Head of Development hos Clip-Lok SimPak, der har base i Allerød med 30 ansatte.

Behovet for at tilpasse deres tegninger manuelt skyldes, at det it-system, som de designer kasserne i, kører på en forældet server, som ikke opdateres mere.

“Vores mest simple kasser bliver lavet i et standardsystem, hvor der er meget lidt udvikling, men eftersom hver kasse har unikke mål, så skal der noget design ind over. Og indtil videre er det foregået i et 25 år gammelt softwaresystem, som kører på Windows 98.”

Fastfrysningen af opdateringer betyder, at systemet har tabt nogle funktionaliteter, forklarer hun.

“De 2D-tegnefiler, som vi skal bruge til at tegne efter i vores CNC-maskiner, er ikke længere i skala. Det betyder, at vi manuelt skal rette i de her filer hver gang, vi genererer kasserne. Så vi havde brug for en opdatering af softwaresystemet, men vidste ikke, hvor vi skulle starte eller slutte,” forklarer Katrine Skovbjerg.

Fik afklaret en masse spørgsmål
Den procesoptimering fik de hjælp til af eksperter fra Alexandra Instituttet, som er specialiserede i webbaserede visualiseringsløsninger.

Kaspar Rosengreen Nielsen, Principal Software Architect hos Alexandra Instituttet, undersøgte, hvordan man kan lave et fremtidssikret system til Clip-Lok SimPak.

“Den gode historie i det her projekt er, at vi med relativt få timer er gået fra idé og afsøgning til prototype. I MADE Kickstartprojektet har vi med 30 timer kigget på deres eksisterende system og er nået frem til nogle anbefalinger om at gå over til webbaseret teknologi,” siger han og fortsætter:

“Derefter er vi gået et skridt op ad stigen med et MADE Demonstrationsprojekt. Her har vi med 150 timer fået afklaret en masse spørgsmål om, hvorvidt webteknologi vil være den rette løsning, og om vi kan lave en fornuftig 3D-visualisering. Det var vigtigt at få afklaret de her usikkerheder. Næste skridt er at få lavet en løsning, som kan komme i drift,” forklarer Kaspar Rosengreen Nielsen.

Kun rugbrødsarbejde tilbage
Samarbejdet betyder, at Clip-Lok SimPak har fået rammen til et system, hvor der er en 3D-visualisering af kasserne, og hvor de kan indtaste målene på kasserne, som de så kan sende til deres CNC-maskiner.

“Det er meget på prototypestadiet, men som vi ser det, er der næsten kun rugbrødsarbejde tilbage. Alle rammerne er der. Nu skal det bare bygges ud i funktioner. Der er helt sikkert meget arbejde med at få det udbygget, men vi ved, at det kan lade sig gøre,” siger Katrine Skovberg, som er godt tilfreds med projektet.

“Når det hele lander, så betyder det, at der er en hel masse steps, som bliver skåret fra, og som minimerer fejl. Før genererede vi en fil, som vi gav til CNC-programmøren, som manuelt tegnede det en gang til,” tilføjer hun.

Udover tidsbesparelser og færre fejl kan resultatet også være, at ClipLok SimPak bliver i stand til at sænke priserne på deres produkter:

“Der er ingen tvivl om, at vi vil spare meget tid på de her typer kasser, hvor der ikke er meget design i det. Vi vil måske også kunne sænke priserne på kasserne. I og med at vi får noget automatisering ind, så vil vi måske kunne gøre kasserne mere attraktive for nogle kunder, som måske ellers ville vælge en papkasse,” siger Katrine Skovberg.

Afprøv nye teknologier i produktionen
Vil I gerne optimere jeres kvalitetskontrol eller produktionstid? Eller har I andre ambitioner for jeres produktion, der måske kan realiseres med ny teknologi?  

Så tag fat i os, for lige nu kan virksomheder med max. 250 medarbejdere få op til 95.000 kr. gennem MADE til at afprøve ny teknologi eller nye materialer. Fx kan I få hjælp til at optimere kvalitetskontrollen eller produktionstiden.

Læs om MADE Demonstrations- og Kickstartprojekter her

Om Clip-Lok SimPak
Virksomheden producerer retur- og engangskasser, som typisk er fræset ud i krydsfinér eller OSB-plader. Kasserne skræddersys efter kundens behov, så man kan optimere transporten med lastbil eller container med deraf store besparelser.

Et af deres kerneområder er, at Clip-Loks kasser indgår i returflow, hvor kasserne klappes sammen og sendes tilbage til kundens underleverandør. Det giver store besparelser for kunderne, men lige så vigtigt, så er det også med til at reducere kundernes CO2e-aftryk. Til det formål har Clip-Lok SimPak med støtte fra SMV:Grøn udviklet en parametrisk CO2e-kalkulator. Virksomheden blev grundlagt i 1982 og har base i Allerød.

Læs mere om virksomheden her

Del dette:

Formular indsendt!