4. februar 2025

Innovationsnetværk om data spaces

Alexandra Instituttet og DigitalLead kickstarter nyt innovationsnetværk om data spaces. På opstartsmødet sætter vi scenen for de kommende aktiviteter og tilbud i forløbet.

Tilmelding gælder alle 3 møder i sæsonen.

Baggrund

Vi sætter scenen for netværk om data spaces

At data er det nye guld, vil de færreste efterhånden betvivle. Når det kommer til digital innovation, hvad end det er for grøn omstilling af energisektoren, udvikling af velfærdsydelser eller nye forretningsmodeller for bæredygtig produktion, så er virksomheders evne til at opsamle, kvalitetssikre og –  ikke mindst – udveksle data med andre aktører, afgørende for slutresultatet af ens indsatser.

Denne erkendelse hænger sammen med den hastige udvikling indenfor AI-systemer, hvor netop kvaliteten, mængden og evnen til udveksling af data er et afgørende konkurrenceparameter for, at danske virksomheder kan klare sig i et intenst, globalt marked.

Med lanceringen af et Dansk Data Space Forum har Digitaliseringsstyrelsen taget et stort skridt i retning af at integrere Danmark i udviklingen af den Europæiske dataøkonomi, hvor Danske virksomheder får mulighed for at lære, forbinde og udvikle nye forretningsmodeller i tættere samarbejde med det europæiske økosystem.

Dette område er en central del af DigitalLeads strategi om grøn, effektiv og sikker digital softwareudvikling og datahåndtering. Derfor understøtter DigitalLead som klynge udviklingen af danske data spaces ved at facilitere dette medlemsrettede netværk. Netværket drives i tæt samarbejde med Alexandra Instituttet, der er en af førende aktører indenfor udvikling af governancestruktur og testscenarier for data spaces i Danmark.

Dette er første møde af i alt tre møder i innovationsnetværket om data spaces. Kick-off mødet er et opstartsmøde, hvor vi vil sætte retningen for de kommende møder i rækken.

Vær med til at forme indholdet

Vi søger gode inputs til at skabe det mest relevante netværk for netop dig og din organisation, derfor er du velkommen til at beskrive din efterspørgsel via dette korte survey:

Formål

Formålet med netværket er at

  1. Engagere det digitale Danmark i udvikling af den europæiske dataøkonomi ved at arbejde med use cases og forretningspotentialer, der styrker dansk konkurrenceevne indenfor data spaces.
  2. Fremme matchmaking, dele viden og styrke partnerskaber på tværs af private virksomheder, videnpartnere og offentlige aktører.
  3. Løfte virksomheder og andre aktører videre mod innovationssamarbejder herunder fundingmuligheder i Danmark og EU.

Udbytte

Derfor skal du deltage

  • Få adgang til et fortroligt sparringsforum med relevante aktører, eksperter og potentielle samarbejdspartnere på området.
  • Bring dine udfordringer, cases eller behov i spil, og lås op for ny viden, perspektiver eller innovationsmuligheder.
  • Kobling og samarbejde med Dansk Data Space Forum (DIGST – Gaia-X Hub) med henblik på bl.a. EU-funding og rådgivning.

Kontakt

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Lea Schick
Senior Research and Innovation Manager
Alexandra Instituttet
lea.schick@alexandra.dk
+45 27 26 54 79

Andre arrangementer

Måske kunne disse arrangementer også have din interesse:

Arrangement

Power-to-X-konferencen 2025

29. JANUAR 2025 · VEJLE
På denne konference får du indsigt i den nyeste viden om PtX, teknologiske fremskridt og udfordringer ved skalering, implementering og sektorkobling i Europa.

Læs mere »
Arrangement

Online Security by Design support-session

4. FEBRUAR 2025 · ONLINE
Er I i gang med at implementere Security by Design i jeres udviklingsprocesser ved hjælp af de værktøjer, vi har udviklet i Sb3D-projektet? Og har I spørgsmål? Så har I mulighed for at deltage i online SbD-support-sessioner, som vi afholder sidste torsdag hver måned.

Læs mere »
Arrangement

Effektiviser jeres udbudsproces med AI

13. FEBRUAR 2025 · ONLINE
Deltag i dette 30 minutters webinar og hør, hvorfor AI (sandsynligvis) kan hjælpe jer med at automatisere processen, når I arbejder med offentlige udbud. I webinaret møder du Jesper Rosleff, der har 100 AI-projekter bag sig.

Læs mere »

Formular indsendt!