Viden om data spaces

Få indsigt i fremtidens dataregulering og data space-initiativer

Bliv klogere på EU’s arbejde med data spaces og de kommende horisontale datareguleringer. Vi skræddersyr et uddannelsesforløb eller en workshop, hvor vi klæder jer på, så I er på forkant med fremtidens dataudvikling og dataøkosystemer.

Gode grunde til at gå i gang

Kom på forkant med EU's dataregulering

Få svar på, hvordan danske virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder påvirkes af de nye krav

Få klarhed

Vi giver en grundig introduktion til, hvad data spaces er, hvordan I kan arbejde med dem både på det tekniske niveau og i forhold til opsætning af governance, samt hvordan man kan udvikle stærke use cases og forretningsmodeller.

Et data space er vejen frem

I skal kunne dele data på kryds og tværs med virksomheder, men også med borgerne og jeres konkurrenter.

Introduktion til data spaces

I dette katalog præsenteres seks use cases designet til at inspirere aktører i energisektoren til at udvikle løsninger baseret på data spaces

Gense vores gratis webinarer om data spaces

EU's løsning på fremtidens datadeling

Den Europæiske Datastrategi har skabt en stærk ramme for det fremtidige datamarked i Europa. Målet er at etablere et sammenhængende marked, hvor data udnyttes til fordel for både virksomheder og samfundet. Dette marked skal bygge på europæiske værdier som sikkerhed, suverænitet, tillid samt en teknologisk og demokratisk adgang til data. Strategien medfører en række nye datalove, som Data Act, Data Governance Act, NIS2, Interoperable Europe Act m.m., der fundamentalt vil ændre, hvordan virksomheder og organisationer arbejder med data fremover.

Samtidig kommer EU-reguleringer om bæredygtighed, CSR, cybersikkerhed og sektorspecifikke regler, som kræver, at langt flere forretningskritiske data deles på tværs af leverandørkæder og økosystemer.

EU’s løsning på fremtidens datadeling er ’data spaces’ – interoperable dataøkosystemer, hvor medlemmerne følger fælles retningslinjer og anvender federerede teknologier, der sikrer sikker og sømløs datadeling på tværs af aktører, sektorer og lande.

Hvordan ser et typisk forløb ud?

Vi skræddersyer et forløb som passer ind i jeres behov:

Vi giver en grundig indflyvning i den Europæiske Datastrategi og skaber overblik over de mange nye og kommende datareguleringer. På en workshop kan vi afsøge, hvad de forskellige reguleringen kommer til få af indflydelse på jeres organisation og forretningsmodel.

En grundig introduktion til data spaces; grundprincipperne bag, de centrale aktører, de mange forskellige byggeklodser og de forskellige services forbundet til data spaces. Alt efter behov og ønsker, kan der lægges mere eller mindre vægt på de tekniske elementer eller governance-relaterede aspekter omkring opsætningen af et data space.

På dette modul vil vi arbejde i dybden med konkrete use cases og med hvordan man skaber gode businesscases i fremtidens dataøkosystemer.

Rapport

Data spaces inden for energisektoren

Få overblik over begreber, aktører og initiativer inden for data spaces i energisektoren

Webinarer, workshops og anden læring

Mød os her

Effektiv driftsoptimering med AI

14. MAJ 2025 · FREDERICIA
På denne DigitalLead workshop får du indsigt i, hvordan AI kan bidrage til effektiv driftsoptimering i forsyningsbranchen. Mød bl.a. Lea Schick og Tue Boesen fra Alexandra Instituttet.

Mød os her

Gain access to data experts and test possibilities

20. MAJ 2025 · ONLINE
Lea Schick holder oplæg på Water Valley Denmarks webinar, hvor du kan høre om, hvordan I får adgang til ekspertviden og testfaciliteter hos bl.a. Alexandra Instituttet. Webinaret er målrettet SMV’er og startups inden for vandforsyning. Det afholdes på engelsk.

Sammen finder vi en løsning

Som Godkendt Teknologisk Service-institut er vi sat i verden for at hjælpe jer med at træffe de bedste teknologivalg. Og for at udvikle løsninger til jer, hvis det, I har brug for, ikke findes endnu.

Hos os kan I få alt fra tests og rådgivning til digitalisering af komplekse processer og udvikling af nye produkter.

Formular indsendt!