The Alexandra Institute // Cases // PIXLSWING

PIXLSWING

Case

PIXLSWING

Legende let interaktiv gyngeinstallation

Installationen PIXLSWING inviterer mennesker ind til en aktivitet,
som de fleste af os kender fra vores barndom - at gynge.

De digitale teknologier tilbyder nye interaktive og dynamiske måder at arbejde med kultur og oplevelser. De giver mulighed fore et mere involverende og oplevelsesorienteret turisttilbud.

I forbindelse med Roskildes Ånd- & Videnfestival i 2010 udviklede Alexandra Instituttet PIXLSWING (også kendt under navnet SwingScape). En interaktiv installation der har til formål at få mennesker ud i det kolde skandinaviske vinterhalvår. Lyd og lys skaber sammen en form for rum i udendørsrummet, som inviterer til det sociale møde.

PIXLSWING udfordrer fysisk aktivitet i byrummet, hvor samspillet mellem mennesker bliver det centrale. Alle, der kan gynge, kan således bruge installationen og være medskabende af den kollektiv oplevelse, som PIXLSWING tilvejebringer gennem lys, lyd og fysisk aktivitet.

PIXLSWING består af 2 zoner, som bliver belyst af varierende farver, når man gynger. Samtidig aktiverer hver zone en del af et større lydunivers. I den blå zone aktiveres varierende beats, og i den grønne zone aktiveres klangtoner. Hvis besøgende i flere zoner begynder at gynge i takt, opstår en lydmæssig harmoni, som kan opleves fra alle pladser i installationen. Installationen er placeret på Hestetorvet i mødet mellem togstationen, gågaden og en trafikeret vej og gør således pladsen til et dynamisk punkt i byen, som understøtter installationens natur.

Da lydspor meget hurtigt skal kunne reagere på gyngens bevægelse, har det været en stor del af udviklingen at finde ud af, hvilken sensor har været den mest hensigtsmæssige at bruge i denne installation. Efter afprøvning kunne vi se at et accelerometer gav det ønskede resultat i forhold til interaktionen.

Når PIXLSWING kommer i bevægelse, registreres udfaldet og aktiverer lys og lyd. Da accelerometeret er følsomt over for, hvilken position det er i, kan det også påvirke lydens intensitet, alt efter hvor hurtigt der gynges pr. område.

Lyskilderne er speciallavet til formålet og er opbygget af LED-strips i akrylrør. Disse er særdeles intense både i farve og lysstyrke, og bæredygtige i vinterens kuldegrader.

Roskilde Festival-Gruppen

PIXLSWING er udviklet i samarbejde med lys- og lyddesigner Rune Wehner, der også er kendt fra bandet Spleen United.

Skal vi også løfte dit næste
projekt til nye højder? 
Så kontakt os til en snak.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.