The Alexandra Institute // Cases // ABC4Trust - digitale privatlivsfremmende løsninger

ABC4Trust - digitale privatlivsfremmende løsninger

Case

ABC4Trust - digitale privatlivsfremmende løsninger

Sikker identifikation og beskyttelse af privatlivet

Internationalt forskningskonsortium sikrer borgerne bedre beskyttelse på nettet med avancerede krypteringsteknologier.

ABC4Trust er et EU-finansieret forskningsinitiativ, der ved hjælp af kryptografiske teknologier sikrer bedre beskyttelse af borgernes privatliv og personlige oplysninger på nettet.

Hver dag foretages der tusindvis af transaktioner på internettet i forbindelse med services som f.eks. netbank, nethandel og sociale netværk. Næsten alle disse services kræver, at brugeren opretter en personlig profil og logger ind med brugernavn og password. Det betyder, at brugeren kædes sammen med transaktionen, hvilket er uhensigtsmæssigt, da det øger risikoen for datamisbrug.

Med ABC4Trust-løsningen minimeres de oplysninger, man afgiver om sig selv. Det skaber ekstra kvalitet og service for brugerne og mindsker risikoen for datamisbrug.

Målet med ABC4Trust er at demonstrere, at systemer baseret på Attribute-Based Credentials (ABC) kan understøtte både sikker identifikation og beskytte privatlivet, f.eks. i forbindelse med elektroniske ID-kort (eID), afstemninger, meningsmålinger osv.

ABC4Trust sigter mod at etablere både en samlet arkitektur og en fælles platform for eksisterende ABC-systemer og teste disse i en række pilotforsøg.

Alexandra Instituttet bidrager bl.a. med en undersøgelse af, hvordan de forskellige kryptografiske byggeklodser kombineres, sammenligner konkrete bud på løsninger fra IBM og Microsoft, og udvikler en fælles åben arkitektur for ABC-løsninger.

Læs mere på projektets website.

ABC-systemet anvender IBMs Identity Mixer og Microsofts U-Prove. Begge teknologier er baseret på avancerede men effektive kryptografiske algoritmer, der sikrer, at en persons sande identitet (herunder personlige kendetegn og adfærdsprofil) aldrig blotlægges for en serviceudbyder uden brugerens accept. Teknologierne kan anvendes inden for en lang række områder som for eksempel forsikring, sundhedsydelser, online køb eller kreditkort. Teknologierne – og opfinderne bag – har modtaget adskillige priser, herunder Best Innovation European Identity Award 2010.

Med ABC4Trust vil de to teknologier blive interoperable ved hjælp af Nokia Siemens’ IdM-løsning, som er den del, der sammenkæder de to teknologier.

Pilotforsøg
Universitetet i Patras, Grækenland, og Norrtullskolen gymnasium i Söderhamn, Sverige, er udvalgt som forsøgssteder for afprøvning af privatlivsfremmende teknologier til skoleportaler og elektronisk evaluering af universitetskurser.

I begge pilotforsøg vil ABC4Trust gøre det muligt for hver uddannelsesinstitution at udstede brugeroplysninger til sine brugere, herunder elever, forældre og studerende, således at de kan bevise, at de har deltaget på bestemte undervisningshold, er medlemmer af en bestemt gruppe, som f.eks. et idrætshold, eller at de har et bestemt køn eller alder. Når disse digitale brugeroplysninger er lagt ind på et smartcard eller en mobiltelefon, kan brugerne anvende dem til at identificere sig over for en række services.

I pilotforsøget i Patras vil universitetet kunne køre sit eget it-baserede feedback-system, og studerende kan være sikre på, at ABC4Trust beskytter deres identitet.

Brugersikkerheden er udfordret i en tid, hvor elektroniske ID-kort og elektroniske kørekort bliver mere og mere almindelige som identifikation, autentificering og betaling i mange systemer.

Privatlivsfremmende teknologier, som dem der afprøves i ABC4Trust, vil blive afgørende for, at man kan indbygge sikre privacy-løsninger i disse systemer.  

Udbydere af kommunikationsservices vil med ABC4Trust få mulighed for at tilbyde deres kunder ekstra kvalitet og service ved at levere avanceret og brugercentreret Identity Management (IdM) funktionalitet.

Læs mere om projektets leverancer og resultater på www.abc4trust.eu.

Pas på dine brugeres data!

Kontakt os og hør hvordan.

Kontakt
Head of Security Lab, PhD
Security Lab
+45 24 26 99 11
Profilbillede af Gert Læssøe Mikkelsen Se profil
.