The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2019 // Alexandra-medarbejdere vandt bedste pitch i hackathon om cybersikkerhed

Alexandra-medarbejdere vandt bedste pitch i hackathon om cybersikkerhed

Artikel

03-05-2019

Alexandra-medarbejdere vandt bedste pitch i hackathon om cybersikkerhed

To af vores medarbejdere var med på vinderholdet, da DTU Skylab, LINC og en række andre partnere inviterede til hackathon om cybersikkerhed.

Printplader, skruetrækkere, radarer og IT-arkitekturer var en del af dagens udstyr, da ’hackere’ i form af studerende og medarbejdere fra både kommuner og virksomheder arbejdede for at gøre fremtidens Smart City-produkter sikre. Vinderen af Bedste pitch’ var et hold, der gav input til IT-arkitekturen for selvkørende køretøjer:

”Det mest interessante ved dagens bedste pitch var, at de var i stand til at redegøre for, hvordan de havde grebet opgaven an og var gode til at identificere eventuelle sikkerhedsrisici ved de selvkørende køretøjer. Samtidig havde de lavet en lille demonstrationsmodel af deres løsning,” fortæller Claus Klint, IoT Director hos IBM, som var medlem af juryen på dagen og er en del af projektgruppen bag LINC.

De cirka 60 deltagere, som var med på hackathon den 11. april 2019, var inddelt i otte grupper. To grupper arbejdede med selvkørende køretøjer, to med sensorer, to med trafiklys og de sidste to med kameraer. Ud over Bedste pitch var der også hæder og ære til to andre grupper for Bedste ide og Accelerator prisen.

Det var rigtig interessant at få et indblik i, hvordan selvkørende køretøjer fungerer. Hvordan og hvor langt kan den køre. Selvom det var en teoretisk opgave, fik vi et indblik særligt i det mekaniske, hvilke sensorer, den bruger, og hvordan køretøjet først skal lære ruten at kende. Og dermed også, hvordan man kan arbejde med at gøre køretøjerne endnu mere robuste, fortæller Alexandre Alapetite, som er Senior Cyber-Physical Specialist hos Alexandra Instituttet.

Han deltog i det hold på hackathonet, der vandt Bedste pitch, og som bestod af Nikolaj Volgushev, Alexandra Instituttet, Victor L. V. Sørensen, AAU CPH, Mark S. Petersen, Vallensbæk Kommune, Svend Hansen, Vallensbæk Kommune og Asbjørn Olling, DTU.


Vinderholdet

For Alexandre Alapetite var det ikke kun dagens tekniske aspekter, der var interessante:

Det var interessant at høre, at kommunerne i høj grad efterspørger troværdighed og sikkerhed på fremtidens Internet of Things-løsninger, som skal kommunikere med de selvkørende køretøjer.

Deltagerne på hackathonet kom fra både kommuner, vidensinstitutioner og virksomheder.

Læs mere om hackathonet her

Alexandre Alapetite
Senior Cyber-Physical Specialist
+45 61 69 52 47
Njalsgade 76, 2300 København S
1. etage lokale 5B04

OM HACKATHONET

Hackathonet blev afholdt på DTU Skylab, DTU Lyngby Campus den 11. april 2019. Bag hackathonet stod Smart City Cybersecurity Lab i samarbejde med innovationshubben DTU Skylab og sammen med partnerne:

  • Partnerne i Smart City Cybersecurity Lab: Albertslund, Ballerup, Banedanmark, DTU, Frederiksberg, Gate 21, IDA, Region Hovedstaden og Vallensbæk,
  • LINC og partnerne bag: Albertslund, DTU, Gate 21, Gladsaxe, IBM, Nobina og RUC
  • Smart City Cluster Denmark
  • Sikker og Anvendt Data (SAnD) og partnerne bag: DTU, Gate 21, Frederiksberg, Høje Taastrup og 17 deltagende kommuner
  • DTU Skylab
  • Region Hovedstaden
  • Vækstforum Hovedstaden og Erhvervsstyrelsen
  • Desuden deltog Aalborg Universitet som mentor
.