Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2019 // En af vores security-folk tager til Israel de næste tre måneder

En af vores security-folk tager til Israel de næste tre måneder

Artikel

25-03-2019

En af vores security-folk tager til Israel de næste tre måneder

Israel er en vigtig lokation på det globale verdenskort inden for it-sikkerhed og kryptologi. Det gælder både kommercielt og forskningsmæssigt.

Alexandra Instituttets Security Lab har i en lang årrække specialiseret sig inden for kryptologi og teknikker som Secure Multiparty Computation (SMC).

For at blive endnu bedre til at arbejde med disse teknologier, tager en af vores eksperter til det israelske Bar Ilan University i Tel Aviv de næste tre måneder. 

SMC rummer værdimæssigt et stort potentiale for samfundet, da teknikken gør det muligt at udføre komplekse beregninger, uden at afsløre de data, der beregnes på. Det er blandt andet relevant inden for benchmarking og online-auktioner, men også for organisationer, der ligger inde med personfølsomme data, som de gerne vil dele, uden at kompromittere personerne. 

Formålet er både at hente ny viden inden for it-sikkerhed og at skabe kontakter og samarbejde, forklarer Tore Frederiksen, der har en ph.d. i SMC, og som tidligere har været postdoc ved Bar Ilan. 

“Universiteterne i Tel Aviv er langt fremme på det her område forskningsmæssigt, både teoretisk og praktisk, så derfor giver det rigtig god mening at etablere et samarbejde. De har en viden, som vi kan bruge i mange af de store projekter, som vi er engageret i, og som involverer forskellige former for kryptologi. Det gælder fx SODA, der skal gøre det nemmere at foretage dataanalyse på personfølsomme data. Det er samtidig en god lejlighed til at promovere Alexandra Instituttet i det praktiske forskningsmiljø,” forklarer han.

Stort startup-miljø for it-sikkerhed

Et andet formål med opholdet er at tage til de mange events og workshops inden for it-sikkerhed og kryptologi, der bliver afholdt i Tel Aviv-området. Det er samtidig en god lejlighed til at skabe kontakter til virksomheder, der arbejder med it-sikkerhed.

“De er rigtig gode til startups, og der sker rigtig meget inden for it-sikkerhed og kryptologi dernede. Israel udgør et af de største områder for tech-startups efter Silicon Valley. I modsætning til Danmark, hvor it-sikkerhed mere er noget, som mange virksomheder kommer på eller påklistrer deres egentlige produkt bagefter, så tænker de i langt højere grad på it-sikkerhed og kryptologi som et produkt i sig selv. Der er masser af gode use-cases for SMC, fordi du kan bruge de her teknologier til at lave analyser på kombinerede data, uden at involvere et fordyrende led i form af en pålidelig tredjepart.”

Profilbillede af Tore Kasper Frederiksen
Senior Cryptography Engineer, PhD
+45 23 27 77 62
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 375
.