Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2018 // Mobilapplikationer gør en forskel, når der skal børstes tænder

Mobilapplikationer gør en forskel, når der skal børstes tænder

Artikel

03-10-2018

Mobilapplikationer gør en forskel, når der skal børstes tænder

Alexandra Instituttet har i et samarbejde med Tandplejen Aarhus siden starten af 2017 udviklet de tre apps: Børstevenner, Avatand og Tandsjov med Bisse, der skal gøre tandbørstningen sjovere og nemmere derhjemme både morgen og aften.

Tandplejen Aarhus ønskede at udvikle et værktøj til børn og forældre, der skulle sætte fokus på mundhygiejne derhjemme. I samarbejde med Alexandra Instituttet og med midler fra Aarhus Kommunes Velfærdsteknologiske Udviklingspulje blev der udviklet to apps. Det gode samarbejde og succesfulde udfald, førte året efter til udviklingen af endnu en app, sådan at de tre apps dækker hver deres målgruppe.  

Hanne Fuglsang Nielsen, der er kommunikationsmedarbejder ved Tandplejen Aarhus og tovholder på de tre apps, fortæller, at hun har været meget glad for samarbejdet, og at de lige nu er i gang med at promovere den seneste app, Tandsjov med Bisse.

Læs mere eller download dem på Tandplejen Aarhus
 
Formålet med netop at udvikle apps har hele tiden har været at finde en løsning, der var lettilgængelig i hjemmet, når tandbørsterne skal i sving, siger Hanne Fuglsang. Applikationerne fungerer rigtig godt, og jeg får en del positive tilbagemeldinger fra forældre, børn, pædagoger og andre tandplejere. - Det er simpelthen lige i øjet, sagde en far, fortæller Hanne Fuglsang.

Jeg hører mange gode historier rundt omkring, en tandplejer på en klinik fik besøg af en tre-årig pige og hendes mor. Moren fortæller, at det er helt umuligt at børste tænder på pigen. Derudover har pigen fået et lille hul, og derfor er det vigtigt, at forældrene børster hendes tænder rene. Som en hjælp foreslår tandplejeren at bruge Børstevenner. De aftaler at tales ved. Moren kommer tilbage tre uger senere og fortæller, at appen Børstevenner har gjort en verden til forskel, siger Hanne Fuglsang.


 
De første to apps, Børstevenner og Avatand, er i skrivende stund hentet ca. 10.000 gange. Appen Tandsjov med Bisse er ny og er netop nu ved at blive lanceret for børn i 5-7-års alderen og de voksne omkring dem. De tre apps har givet meget positiv omtale, hvilket har medvirket til en positiv branding, siger hun.

Applikationerne er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttets eksperter i mobile løsninger og Mette Breth Bakmand, der er Senior Digital Designer ved Alexandra instituttet, har været med til at designe de tre apps. Hun fortæller, at opgaven var at skabe et univers, hvor læring og leg skulle gå hånd i hånd.
 
Vi skulle udvikle et værktøj til at gøre tandbørstningen sjov for børn. Derfor skulle vi skabe et legende univers, som samtidig formidlede tandplejens faglighed. Eksempelvis at børstehovedet på tandbørsten ikke måtte være for stort og tandpasta-klatten skulle være på størrelse med en ært. Opgaven bestod derfor også i at skabe animationer, der både var sjove for de forskellige målgrupper, men som også gengav virkeligheden, siger Mette Breth Bakmand.
 


En anden vigtig betingelse, jeg skulle forholde mig til, da jeg designede tænderne, var de forskellige målgrupper. Børstevenner, som er appen til de helt små, skulle give en sjov makker at børste tænder sammen med, men den skulle samtidig ikke være for kompliceret.

Avatand, som er til børn i 10-års alderen, skulle være mere sej og have sjove spil, fordi det skulle være en app, som børn gerne ville bruge, også når vennerne kiggede med. Den nyeste app, Tandsjov med Bisse, som er til børn, der taber deres mælketænder, skulle fortælle om tandfeen og lære børnene, hvordan de forskellige tænder ser ud gennem leg og spil, siger Mette Breth Bakmand.  

Skal du også have udviklet en app? Så kontakt os

Profilbillede af Mette Breth Bakmand
Senior Digital Designer
Kommunikation og Markedsføring
+45 26 25 81 04
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 305
.