Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2018 // Alexandra Instituttet opruster med kontor på CBS

Alexandra Instituttet opruster med kontor på CBS

Artikel

09-05-2018

Alexandra Instituttet opruster med kontor på CBS

Den offentlige sektor og det private erhvervsliv vil få gavn af de to institutioners styrker inden for akademiske og kommercielle projekter. 

Alexandra Instituttet har en lang tradition for at samarbejde med både universiteter og videninstitutioner og i at bringe forskning og viden i anvendelse i både den offentlige sektor og det private erhvervsliv. Og nu kommer turen til CBS – Copenhagen Business School og deres Institut for digitalisering, der er et af de største og bedste af sin art i Europa.

”Samarbejdet mellem Institut for digitalisering og Alexandra Instituttet sætter fokus på forretningsmodeller og den digitale transformation af erhvervslivet,” siger Jan Damsgaard, leder & professor ved Institut for digitalisering på CBS.

Det er hans forventning, at partnerskabet med Alexandra Instituttet forkorter afstanden mellem virksomhed og forskere til gavn for begge parter. Og denne forventning deler Anders Kofod-Petersen, vicedirektør i Alexandra Instituttet og professor i kunstig intelligens:

”Den offentlige sektor og det private erhvervsliv vil få stor gavn af kombinationen af CBS’s viden om forretningsmodeller og digital transformation og Alexandra Instituttets dybe teknologiske viden,” siger han og tilføjer: ”Og virksomhederne skal nu kun henvende sig ét sted.”

Alexandra Instituttet stiller med 80 specialister i teknologi, antropologi og forretningsudvikling. CBS stiller 14 topforskere til rådighed, som alle arbejder forretningsmæssigt med forskningsområder, der er parallelle med det Alexandra Instituttet beskæftiger med. Det er bl.a. billedgenkendelse, kunstig intelligens, cybersikkerhed, kryptering og IoT.

"Samlet set bliver vi en vigtig aktør, som kan hjælpe den offentlige sektor og det private erhvervsliv med at innovere og transformere forretning, organisation, produkter og services, og vi kan tilbyde forskning på kontrakt, siger Senior Business Developer i Alexandra Instituttet", Hanne Davidsen Jensen, der står i spidsen for udviklingen af det nye initiativ.

Alexandra Instituttet samarbejder i forvejen med næsten alle danske universiteter og samarbejder ligesom CBS med mange toneangivende universiteter i udlandet. 

"Vi glæder os meget til at opbygge et nært samarbejde med CBS", siger Hanne Davidsen Jensen og fortsætter:

"Vi mener, at forskningsbaseret udvikling er en essentiel del af det at udvikle og forbedre virksomhedernes og den offentlige sektors innovations- og konkurrenceevne. Med det nye samarbejde ønsker vi at tilbyde vores forskellige samarbejdspartnere og kunder de bedste, mest tidsvarende og bedst underbyggede resultater". 

I første omgang vil Alexandra Instituttet og Institut for digitalisering afsøge mulighederne for fælles projekter og finde paralleller, hvor vi kan supplere hinanden.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12

Åbningsreception

Kom til åbningsreception den 29. maj kl. 15.00-17.00, hvor vi åbner vores fælles kontor.

Arrangementet finder sted på Institut for Digitalisering på CBS, Howitzvej 60, 4. sal, 2000 Frederiksberg.

.