The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2014 // Virksomhed fra Katrinebjerg-forskningsprojekt solgt for millioner

Virksomhed fra Katrinebjerg-forskningsprojekt solgt for millioner

Artikel

15-08-2014

Virksomhed fra Katrinebjerg-forskningsprojekt solgt for millioner

Den aarhusianske sundhedsit-virksomhed Cetrea, der udspringer af forskningsmiljøet IT-byen Katrinebjerg, er blevet købt af en svensk erhvervsgruppe, Getinge, for 90 millioner kr. Cetrea er historien om et forskningsprojekt på Katrinebjerg, der blev til en kommerciel virksomhed inden for sundheds-it.

Cetrea så dagens lys for 10 år siden som forskningsprojekt. For 2 år siden vandt virksomheden Red Herring prisen, der går til verdens 100 mest innovative teknologivirksomheder. Nu er de blevet solgt til udlandet. Alexandra Instituttet har gennem årene været deres samarbejdspartner og Direktør Ole Lehrmann er glad for, at stifterne Thomas Riisgaard og Jakob Bardram har formået at flytte start-up virksomheden i den retning.

- Cetrea er skabt på grundlag af et forsknings- og innovationsprojekt, som vi igangsatte i regi af ISIS Katrinebjerg, der var et af de fire jysk-fynske it-kompetencecentre. Det var et projekt med høje ambitiøse mål og dermed en høj grad af risiko, men der var ingen tvivl om, at det erhvervsmæssige potentiale var stort, forklarer han. 

Risikovillighed nødvendig
Når man kender forhistorien til Cetrea, så ved man, at deres afgørende succesfaktorer har været det meget nære partnerskab med Region Midtjylland, Regionshospitalet i Horsens samt Katrinebjerg miljøet, som har leveret forskere, udviklere m.v. Forsker- og udviklingskompetencerne fra Katrinebjerg slog sig sammen med en gruppe forretningsfolk med lang salgs- og marketingerfaring, hvorved man fik opbygget en meget stærk organisation.

- I Alexandra Instituttet mener vi, at det er en god ide at satse på en bred vifte af sådanne ambitiøse/højrisiko projekter, som kan gøre en væsentlig forskel mht. vækst og velfærd for det danske samfund, hvis de lykkes. Men det kræver, at man er villig til at tage en risiko, understreger Ole Lehrmann Madsen.

Læs også artiklen om Cetreas historie Fra lokalt forskningsprojekt til global pris.

Læs mere om Cetrea

Profilbillede af Ole Lehrmann Madsen
Alexandra-ambassadør
+45 20 15 44 51
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Ada bygningen, 2. etage lokale 224
.