The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // Teknologimorgen: Den sorte boks’ død: Explainable AI som forretningskritisk forudsætning

Teknologimorgen: Den sorte boks’ død: Explainable AI som forretningskritisk forudsætning

Arrangement

12-06-2019

Teknologimorgen: Den sorte boks’ død: Explainable AI som forretningskritisk forudsætning

Kunstig intelligens er nok teknologien med størst potentiale for at skabe ændringer i vores liv. Dette møde handler om Explainable AI fra såvel et teoretisk som et praktisk perspektiv.

Kunstig intelligens er nok teknologien med størst potentiale for at skabe ændringer i vores liv. Og netop derfor er det vigtigt, at vi kender til teknologiens mekanismer og forstår, hvad den gør.

For mens det er fantastisk, at en maskine kan diagnosticere kræft lige så præcist som et specialuddannet menneske kan, har vi stadig behov for at vide, hvordan den kom frem til konklusionen, før vi handler ud fra informationen.

På dette morgenmøde vil vi kredse om Explainable AI fra såvel et teoretisk som et praktisk perspektiv.

På morgenmødet vil du møde:

Niklas Kasenburg, Machine Learning Specialist og PhD i datalogi

Han vil give et hurtigt overblik over den forskning der findes om Explainable AI – eller Interpretable Machine Learning, som Niklas kalder det. Han vil fortælle om de udfordringer, der er i at arbejde med ”black-box”-modeller, om de paradokser, der ligger i at definere interpretability, og hvordan man fra et teknologisk og forskningsmæssigt perspektiv har fundet løsninger til dem.

Thomas Bolander, lektor ved DTU Compute og medlem af SIRI-kommissionen

SIRI-kommissionen er sat i verden til at kortlægge, hvordan Danmark kan udnytte udviklingen inden for kunstig intelligens. Thomas Bolander er en markant stemme i den danske debat om tillid og forklarlighed i relation til kunstig intelligens.

På morgenmødet vil han holde et oplæg om:

Sammenspillet mellem mennesker og kunstig intelligens: etik, tillid og forklarlighed. Tilliden til kunstig intelligens bliver udfordret, når systemerne begår overraskende fejl, og vi ikke kan få en forståelig forklaring på, hvorfor fejlen opstår (og ingen garanti for, at den ikke opstår igen). Dette er en helt afgørende udfordring for meget af det kunstige intelligens, der bliver udrullet i dag. I foredraget vil Thomas snakke lidt om, hvorfor problemet opstår, og hvad vi har af muligheder for at løse problemet, både med hensyn til de tekniske og de samfundsmæssige aspekter.

Dorte-Lene Bacher, Chefkonsulent ved Banedanmark

Dorte-Lene Bacher har stået i spidsen for virksomhedens arbejde med Advanced Analytics, herunder udviklingen og implementeringen af Machine Learning. Hun vil holde et oplæg om, hvordan man i Banedanmark arbejder datadrevet ifm. beslutninger om centrale forretningsmæssige parametre. Hun vil komme ind på, hvordan Machine Learning-modellerne giver værdi for virksomheden, hvordan modellerne udvikler og påvirker de daglige arbejdsgange, og hvordan man i Banedanmark arbejder med at acceptere og forstå ”black-box”-modellerne.


"Super godt faciliteret og gennemført, særdeles gode indlæg
og fin måde at sikre en debat. Jeg kommer gerne igen." 

Peter Skovmand, North Star Systems
Har deltaget i Teknologimorgen om IoT, sikkerhed og det digitale økosystem


Andre TEKNOLOGIMORGENER, der kunne have din interesse

Følg med i vores Arrangementkalender, og se hvilke datoer vi afholder TEKNOLOGIMORGEN i enten Aarhus eller København.

Om TEKNOLOGIMORGENER

Over de næste to år skal vi være med til at skabe noget af den teknologi, som danske virksomheder skal stå ovenpå.

Derfor vil vi gerne byde op til videndeling, samarbejde og god gedigen diskussion af de teknologiske udfordringer og behov, der findes derude.

Vi giver kaffe, bagværk og viden om de nyeste teknologier til gengæld for holdninger til, spørgsmål om eller blot nysgerrighed på, hvad fremtiden bringer.

Dato:
12. juni kl. 08:30 - 10:30 May, date to be confirmed
Sted:
Univate, Emil Holms Kanal 14, 2300 København S, lokale 25.0.28
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

Alexandra Instituttet og InfinIT – innovationsnetværk for IT

Eventet hostes af Univate og Human & Legal Entrepreneurship – Søndre Campus’ Innovation Hub.

Profilbillede af Marie Rørdam Fenger
Senior Digital Innovation Specialist
+45 30 76 07 22
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 337
.